Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

12 ominaisuutta iOS 8:ssa, joita et ole vielä ehkä löytänyt

2
Manu Pitkänen

12 ominaisuutta iOS 8:ssa, joita et ole vielä ehkä löytänyt
IOS 8:n jakelu iPhonelle ja iPadille alkoi syyskuun puolella ja uuden käyttöjärjestelmän metkut ovat saattaneet tulla jo tutuksi. Kokosimme pienen listan käyttöjärjestelmän hyödyllisistä ominaisuksista, joita ei äkkiseltään välttämättä tule huomanneeksi käyttää.Etsi iPhoneni: Tallenna sijainti ennen akun loppumista


Etsi iPhoneni / iPadini / Macini on vanha tuttu paikannuspalvelu, jolla voi etsiä käsiinsä hukkuneen Apple-laitteensa. Paikantaminen on onnistunut tähän asti vain jos laitteen akussa on virtaa. Tähän ei ole tullut varsinaisesti muutosta, mutta iOS 8:n myötä laitteen sijainnin voi käskeä tallennettavaksi kun akun varaus on vähissä. Tällöin tiedetään missä päin laite on ollut viimeksi kun paikantaminen on ollut vielä mahdollista.

Oletuksena valinta on pois päältä. Asetusta pääsee muokkaamaan sijainnista: Asetukset > iCloud > Etsi iPhoneni.Avaa verkkosivun täysversio mobiiliversion sijaan


Kaikki verkkosivustot eivät ole vielä löytäneet laitekohtaisesti mukautuvaa responsiivista suunnittelua, vaan sivustokehityksessä nojaudutaan erikseen desktop- ja mobiilisivustoihin. Mobiililaitteet ohjataan mobiilisivustolle, mutta jos haluat kuitenkin avata sivuston täysversion, niin se onnistuu iOS 8:n Safarissa näpäyttämällä osoiteriviä ja vetämällä avautuvaa ikkunaa alaspäin. Osoiterivin alta paljastuu valinta "Pyydä työpöytäversiota", jolla voi siirtyä sivuston tietokoneille tarkoitettuun versioon.

Mitkä sovellukset syö akkukestoa?


IPhonen ja iPadin virtasyöpöimpiä sovelluksia voi tarkkailla sijainnissa Asetukset > Yleiset > käyttö > Akun käyttö. Tätä kautta voi tarkastella mitkä sovellukset ovat kuluttaneet eniten virtaa viimeisen 24 tunnin tai seitemän vuorokauden aikana.

Ilmoita tärkeimmistä sähköposteista


Et välttämättä halua kaikista saapuvista sähköposteista aina ilmoitusta, mutta voit silti haluta seurata tiettyjä ketjuja erityisen tarkasti ja pysyä keskustelusta niin sanotusti hököllä. IOS 8:ssa kun avaat Mail-sovelluksen ja painat sähköpostin alareunassa olevaa lippu-kuvaketta, voit käskeä iPhonea ilmoittamaan kyseiseen keskusteluun saapuneista uusista viesteistä ("Ilmoita minulle").

Pienennä sähköpostin kirjoitusnäkymä


Jos olet aloittanut uuden sähköpostiviestin kirjoittamisen ja haluat ennen sen lähetystä käydä varmistamasta jotain tietoja toisesta viestistä, niin kirjoitettavan viestin voi pienentää raahaamalla viesti-ikkunan yläpalkin näytön alareunaan. Viestin kirjoittamista voi jatkaa sen jälkeen näpäyttämällä alareunaan ilmestyvää "Uusi viesti" -palkkia


Tekstiennakointi pois päältä


IOS 8:n yhtenä headline-ominaisuutena esiteltiin Quick Type -tekstinennakointi, jonka pitäisi nopeuttaa kirjoittamista. Mikäli luulet tietäväsi iPhonea paremmin mitä olet kirjoittamassa, niin voit kytkeä ennakkoinnin pois päältä sijainnista Asetukset > Yleiset > Näppäimistöt > Kytke ennakointi pois päältä.

Muokkaa itesestään tuhoutuvien viestien elinaikaa


Toinen keskeinen headline-ominaisuus on mahdollisuus lähettää itsestään tuhoutuvia videoita ja ääninauhoitteita Viestit-sovelluksen kautta. Medioiden elinikää voi sääätää sijainnista Asetukset > Viestit > Valikon alareunasta voi säätää videoiden ja nauhotteiden vanhenemisaikaa.

Siirry harmaatilaan


Jos sinulla on esimerkiksi värisokeutta, niin iOS-laitteiden näytön luettavuutta voit parantaa kytkemällä harmaatilan päälle sijainnista Asetukset >Yleiset > Käyttöapu > Kytke harmaasävy päälle. Tällöin näytön grafiikat muuttuvat harmaan eri sävyiksi. Harmaatilan ollessa päällä, ruutukaappaukset pysyvät kuitenkin värillisinä.

Säädä kuvien valotusta


IOS:n kamerasovellus ei ole erityisen tunnettu monipuolisista kuvaussäädöistä, mutta iOS 8:n myötä valikoimiin tuli kuitenkin valotus. Tarkennuksen jälkeen valotusta voi muokata etsimessä näkyvän auringon paikkaa muuttamalla. Valotusta voi säätää manuaalisesti myös sen jälkeen kun tarkennuksen ja valotus on lukittu (painamalla pitkään tarkennuskohteeseen).


Piilota kuvat


Valokuvien piilottaminen Hetket-, Kokoelmat- ja Vuodet-näkymistä onnistuu painamalla pitkään kuvaa ja valitsemalla "kätke". Piilotetut kuvat on kuitenkin nähtävillä edelleen Albumit-näkymässä.

Hiljennä yksittäisiä henkilöitä

Viestit-sovelluksessa voit iOS 8:ssa myös hiljentää yksittäisiä henkilöitä tai keskusteluryhmiä täppäämällä viestiketjun yläreunasta "Lisätiedot" ja kytkmällä päälle "Älä häiritse".

Palauta poistetut valokuvat

IOS 8 ei poista heti poistettavaksi määrättyjä kuvia, vaan siirtää ne "Äskettäin poistetut" -nimiseen albumiin, josta kuvat häviävät automaattisesti 30 päivän jälkeen. Sinulla on siis kuukausi aikaa palauttaa kuva, jonka olet ehkä vahingossa "halunnut" poistaa. Kuvien postaminen suoraan ilman kuukauden odottelua ei tuntuisi olevan mahdollista, viivettä ei pysty myöskään lyhentämään. Kuvat voi kuitenkin käsin määrätä poistettavaksi lopullisesti albumin sisällä.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (2)

delic
delic

1

"Kuvien postaminen suoraan ilman kuukauden odottelua ei tuntuisi olevan mahdollista,"

Suoraan ei, mutta tosin ei niitä kuvien poistumista kuukautta tarvitse odotella jos ei halua, sieltähän ne voi äskettäin poistetut albumista heti poistaa kaikki, tai palauttaa ja sama toimii jokaiselle kuvalle erikseen.

Vastaa
teppoI
teppoI

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti delic:

"Kuvien postaminen suoraan ilman kuukauden odottelua ei tuntuisi olevan mahdollista,"

Suoraan ei, mutta tosin ei niitä kuvien poistumista kuukautta tarvitse odotella jos ei halua, sieltähän ne voi äskettäin poistetut albumista heti poistaa kaikki, tai palauttaa ja sama toimii jokaiselle kuvalle erikseen.

Hyvä huomautus, lisäsin tuosta maininnan

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.