Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Facebook: Suurin osa Android-puhelimista on vuoden 2011 tai vanhemmalla tasolla

1
Manu Pitkänen

Facebook: Suurin osa Android-puhelimista on vuoden 2011 tai vanhemmalla tasolla
Facebookin mukaan noin kahdella kolmasosalla (66 %) heidän Android-käyttäjistä on puhelin, jonka rauta vastaa vuoden 2011 tai sitä vanhempaa tasoa. Ottaen huomioon Facebookin suosion, kyseinen luku antanee melko hyvän kokonaiskuvan millainen Androidin laitekanta (installed base) nykyään on.

Kannattaa kuitenkin huomata, ettei Facebook väitä joka toisen Android-puhelimen olevan vuodelta 2011 tai sitä edeltävältä ajalta. Yhteisöpalvelu jakaa omassa analytiikassaan Android-puhelimet raudan (jossa otetaan huomioon keskusmuisti, suoritinytimet ja näytön tarkkuus) perusteella vuosiluokkiin, jotka määrittelevät minä vuonna kyseinen puhelin oltaisiin voitu raudan perusteella tulkita high-end-laitteeksi.
Jos Android puhelimessa on esimerkiksi kaksi ydintä ja gigatavu keskusmuistia, tulkitaan se olevan Galaxy S II:n kaltainen eli se kuuluu näin ollen vuosiluokkaan 2011 vaikka puhelin olisikin tullut myyntiin tänä vuonna. Kannattaa huomata, että luokitussysteemi on tehty vain Androidia varten – jos sitä käytettäisiin iPhonelle, väittäisi systeemi iPhone 6 Plussan vastaavan vuoden 2011 rautaa. Androidin sisällä tällaisen suoraviivaisen luokitussysteemin käyttöä helpottaa se, että alustan sisällä raudan kehitys on kulminoitunut käytännössä Samsungin ja Qualcommin ympärille.

Androidin painottumista näin myöhäisiin vuosiluokkiin selittää se, että älypuhelimien hintojen laskettua ne ovat tulleet yhä useamman kehitysmaassa asuvan ulottuville, mikä johtaa tietysti suurempaan volyymiin.

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja