Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Kumpi ostaa: Samsung Galaxy S5 vai Motorola Nexus 6

4
Valtteri Ahonen

Kumpi ostaa: Samsung Galaxy S5 vai Motorola Nexus 6
Googlen tällä kertaa Motorolan kanssa lanseeraama Nexus-puhelin on ottanut Applen perässä Samsungin näyttämästä tiestä mallia ja kasvattanut ruutukokoa reilusti. Nexus 6:n nimi paljastaa kooksi noin 6 tuumaa.

Jopa verrattuna varsin kookkaaseen Samsungin Galaxy S5 -malliin, vaikuttaa Nexus 6 valtavalta kapistukselta, ja onpa se myös jättiläismäistä Note 4:ää suurempi. Koko on sekä Googlen puhelimen valttikortti että sudenkuoppa, sillä se jakaa käyttäjäkunnan rajusti kahtia. Galaxy S5 on muiden mittojen ohella myös ohuempi ja kevyempi kuin Nexus 6, mutta tämän myötä viimeksi mainittu saanee pienen edun akkukestossa.

Suurelle ruudulle on saatu Nexus 6:een myös suuri määrä pikseleitä, sillä AMOLED-näytön resoluutio on 2560 x 1440. Tässä suhteessa se voittaa siis S5:n ainakin paperilla. Ensimmäisten nettiin rantautuneiden testien perusteella Nexus 6:n näyttö on suhteellisen suorituskykyinen myös käytännössä. Myös S5:n näyttöä on toki kehuttu ja pidetty loistavana, joten siinä suhteessa voitaneen puhua liki tasapelistä, kun huomioon otetaan vielä kokoero.Nexus 6:n suurimpia viehätyksen kohteita on epäilemättä sen mukanaan tuoma uusi Android-versio, 5.0 Lollipop. Myös Galaxy S5 tulee toki saamaan järjestelmäpäivityksen, varmasti jopa suhteellisen nopeasti, mutta Nexus 6 on rakennettu suoraan sille, eikä valmistaja ole tehnyt ohjelmistoon omia muokkauksia. Samsungin TouchWiz sen sijaan tultaneen näkemään myös päivitetyissä Galaxy-laitteissa.

Tehojen puolesta Galaxy S5 jää jalkoihin, mutta tässäkin suhteessa käytännön ero lienee minimaalinen. Samsungin luurista löytyy Qualcommin Snapdragon 801 ja Nexus 6:sta hieman tuoreempi Snapdragon 805. Molemmat laitokset ovat jo niin täynnä puhtia, että melkoisen raskaita operaatioita täytyy puhelimilla suorittaa, jotta erot saadaan näkyviin (toki kasvaneet pikselimäärät vaativatkin kunnolla tehoa). Mikäli haluaa varmasti ensiluokkaista rautaa, niin Nexus 6 on tässä suhteessa turvallinen valinta.

Yksi Samsungin selkeä etu on sormenjälkilukija. Vaikka se onkin hieman vaikeampikäyttöistä sipaisumallia, niin on se silti kosolti parempi kuin ei mitään. Toinen suuri valttikortti on muistikorttipaikka, joka Nexus 6:sta on syystä tai toisesta jätetty pois.

Lisäksi S5:n etuihin on luettava sen IP67-luokitus. Myös Nexus 6:n kerrotaan kestävän roiskevettä, mutta se lienee vielä kaukana Samsungin puhelimen kestävyydestä.

Samsung Galaxy S5 on ollut Suomessakin myynnissä jo hyvän tovin, mikä on alkanut näkyä sen eduksi hinnassa. Nexus 6:n Eurooppaan tulon aikataulu on vielä hataralla pohjalla, mutta ennakkotilausten odotetaan alkavan marraskuun 18. päivä.

Pienen hintaedun saattelemana S5 lienee hyvä valinta niille, jotka arvostavat lisätallennustilan mahdollisuutta sekä hieman kompaktimpaa puhelinta. Nexus 6 soveltuu paremmin suurten ruutujen ystäville.


 • Mitat
 • 142,0 x 72,5 x 8,1 mm
 • 159,3 x 83 x 10,1 mm
 • Paino
 • 145 g
 • 184 g
 • Runko
 • Muovia
 • Muovia, alumiinireunat
 • Käyttöjärjestelmä
 • Android 4.4 (TouchWiz-käyttöliittymä)
 • Android 5.0 (Lollipop)
 • Näyttö
 • 5,1", Full HD SuperAMOLED
 • 5,96", 2560 x 1440 pikseliä, AMOLED
 • Suoritin
 • Qualcomm Snapdragon 801
  2,5 GHz
 • Qualcomm Snapdragon 805
  2,7 GHz
 • RAM
 • 2 GB
 • 3 GB
 • Yhteydet
 • LTE Cat 4 150/50 Mbps
  WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, MIMO (2x2)
  Bluetooth 4.0 LE / ANT+
  NFC
  USB 3.0
  IR Remote
 • LTE Cat 6 300/50 Mbps
  Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac
  Bluetooth 4.1
  USB 2.0
  NFC
 • Sormenjälkilukija
 • Pyyhkäistävä malli
 • Ei
 • Kestävyysluokitus
 • IP67 (kestää pölyä ja vettä)
 • Roiskevesitiivis
 • SIM-kortti
 • microSIM
 • nanoSIM
 • Tallennustila
 • 16GB (11 GB vapaana)/32GB + microSD
 • 32/64 GB, ei muistikorttipaikkaa
 • Kamera
 • 16 MP (takana), 2 MP (edessä)
  UHD-video
 • 13 MP + OIS (takana), 1,2 MP (edessä)
  UHD-video
 • Akku
 • 2800 mAh, vaihdettava
 • 3220 mAh, ei vaihdettavissa, langaton lataus
 • Puheaika (3G)
 • jopa 21 h
 • jopa 24 h


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (4)

miiu74
miiu74

1

Pitikö otsikon olla Kumpaa/Kumman ostaa/ostaisi,,,? Nyt otsikko ikäänkuin kysyisi kumpi valmistajasta ostaa toisensa haltuun,,,

Vastaa
ypsilon
ypsilon

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kuveerty:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ypsilon:

Samsungia myydään kyllä jo alle 400 euroon.

Missä?

Dna ainakin myi iphone 6 julkistuksen alla hintaan 399, ehtona tosin oli että vaihdossa pitää olla toimiva puhelin (niitä nyt saa vaikka gigantista 17 eurolla).

Hetken jo harkitsin, kun kotoa löytyy kasa vanhoja Noksuja, mutta päädyin kuitenkin xperia z3c:hen.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja