Nokia-merkkisiä älypuhelimia voi vielä tulla – mutta ei Nokialta

Manu Pitkänen

Nokia-merkkisiä älypuhelimia voi vielä tulla – mutta ei Nokialta
Valtamediassa on saattanut tällä viikolla törmätä Nokia Power User -sivuston liikkeelle laittamiin epämääräisiin spekulaatioihin Nokian paluusta puhelinbisnekseen. Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri ampui huhut alas toteamalla, ettei yhtiöllä ole suunnitelmia palata puhelinmarkkinoille.

Suri kuitenkin myönsi Nokian olevan valmis lisensoimaan brändiään muille yhtiöille, jotka voisivat halutessaan tuoda markkinoille Nokia-merkkisiä laitteita. Kysyntää Nokia-nimelle voisi kuvitella löytyvän esimerkiksi Intiasta, jossa Nokia oli (ja on edelleen) kovaa valuuttaa. Siellä paikalliset älypuhelinmerkit ovat Nokian taantumisen myötä olleet kovassa nosteessa ja Nokia-nimi voisi antaa niiden kasvuun uutta potkua.

Microsoftin kanssa sovittu matkapuhelinkauppa kuitenkin rajoittaa Nokian mahdollisuuksia brändilisensointiin. Nokian lehdistötiedotteen mukaan "Nokia ei voi lisensoida Nokia-brändiä matkaviestinteollisuudelle 30 kuukauteen [kaupan toteutumisen jälkeen] eikä käyttää Nokia-brändia Nokian omissa matkaviestimissä ennen 31.12.2015". Ehdot kuitenkin jättävät mahdollisuuden lisensoida brändin matkaviestinteollisuuden ulkopuolelle.



Tällä viikolla Microsoft esitteli ensimmäisen Lumia-älypuhelimen, jossa ei käytetä Nokian brändiä. Vaikuttaa varsin epätodennäköiseltä, että ainakaan Microsoftin suunnitelmissa olisi Nokia-nimen käyttö (muuta kuin kaikkein edullisimmissa matkapuhelimissa).




Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A77 5G – hinta laskenut -34%

Oppo A77 5G
99 € DNA
149 € Telia
199 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 149 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
117 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Xiaomi 13 – hinta laskenut -17%

Xiaomi 13
499 € Elisa
725 € RDE.FI
949 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -11%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
565 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 634 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.