Vähemmän on enemmän: Samsung vähentää reippaasti Galaxy-julkistusten määrää

1
Manu Pitkänen

Vähemmän on enemmän: Samsung vähentää reippaasti Galaxy-julkistusten määrää
Kuten jo lokakuussa uutisoimme, Samsung aikoo ensi vuonna suoraviivaistaa Galaxy-mallistoaansa leikkaamalla julkaistavien puhelinmallien määrää. Wall Street Journalille puhuneiden Samsung-pomojen mukaan julkistusten määrää leikataan noin 25–30 prosentilla, eli varsin reippaalla kädellä.

Kapeamman tuotemalliston ansiosta Samsung pystyy paremmin säätelemään varastojaan kysynnän vaihteluiden mukaisesti. Yhtiö ei kertonut mitä tuoteperheitä leikkaukset koskevat, mutta liipasimella tuntuisivat olevan keskihintaiset ja alemman hintaluokan tuotteet, joita tuntuu olevan tällä hetkellä joka lähtöön. Näissä kategorioissa haetaan säästöjä myös komponenttihankinnan yhdenmukaistamisen kautta eli eri puhelimissa tullaan käyttämään yhä enemmän samoja osia.

Samsung uskoo suuruuden ekonomian tuovan sille säästöjä komponenttihankinnoissa, minkä toivotaan lopulta kääntävän kovassa laskussa olleen liiketuloksenkin uuteen nousuun.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.