Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Uusi älypuhelinpiiri saa Suomen LTE-verkot näyttämään naurettavan hitailta

3
Manu Pitkänen

Uusi älypuhelinpiiri saa Suomen LTE-verkot näyttämään naurettavan hitailta
Suomessa 4G-liittymille luvatut maksiminopeudet ovat pääasiassa 50 tai 100 megabittiä sekunnissa ja operaattorit ovat vasta ottamassa ensimmäisiä askeleita 300 megan LTE-verkkojen testauksessa. Älypuhelimissa käytettävien modeemipiirien johtava kehittäjä Qualcomm on kuitenkin jo ottanut askeleen edemmäs esittelemällä 450 Mbps:n latausnopeuksiin yltävän piirin.

Qualcommin Gobi 9x45 -modeemi on maailman ensimmäinen julkistettu LTE Category 10 -tekniikkaa tukeva piiri. Sillä voidaan parhaimmillaan ladata tiedostoja matkaviestinverkosta eri taajuuskaistoja yhdistelemällä 450 Mbps:n nopeudella. Tiedostojen lataaminen puhelimesta verkkoon onnistuu parhaimmillaan 100 Mbps:n nopeudella. Modeemi on valmistettu 20 nanometrin tekniikalla.

Samalla Qualcomm esitteli toisen sukupolven verhokäyräjäljittimen, QFE3100:n. Piirin tehtävänä on tarkkailla paljonko tehoa matkaviestinverkon signaalin vahvistamiseen todellisuudessa tarvitaan ja määrittää tehonkulutus sen mukaiseksi. Ennen verhokäyräjäljitystä signaalivahvistukseen on käytetty varsin karkeita menetelmiä, minkä vuoksi puhelin saattaa lämmetä ja akku kulua nopeasti tyhjäksi 3G-verkossa.QFE3100:n avulla älypuhelimet lämpenevät aiempaa vähemmän ja kuluttavat vähemmän tehoa, joten puhelimista voidaan tehdä aiempaa ohuempia. Täsmällisiä tehonkulutuslupauksia Qualcomm ei lehdistötiedotteessaan antanut.

Sekä Gobi 9x45 että QFE3100 ovat Qualcommin asiakkaiden testattavana ja niiden kaupalliset toimitukset alkavat ensi vuonna.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (3)

Anonyymi käyttäjä
Mjaa (vahvistamaton)

1

Kuka tuollaisia tarvitsee? Itselläni 3G riittää vallan mainiosti, videot ja raskaatkin sivut aukeavat nopeasti.

Vastaa
Jakele
Jakele

2

Niinhän ne aukeaa, mutt jotkut siirteleekin isoja tiedostoja...
Jo muutaman minuutin videon siirtäminen vie aikaa tietty 'kelistä' riippuen

Vastaa
Akmk
Akmk

3

Ei tarvitse kaikkein suurinta tallennustilaa laitteella kun voi nopealla yhteydellä lähettää palvelimelle esim. Videotiedostoja jos on tarkoitus kuvata paljon ennen kuin pääsee tietokoneen ääreen tyhjentämään muistia. Näin amatöörinä kännykkäkuvaajana ajatellen. Tosin nykyinen 4G on todella hyvän nopeuksinen jo nyt.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.