Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Google aikoo tuoda Android Lollipopin tärkeimmän ominaisuuden nettiin

2
Manu Pitkänen

Google aikoo tuoda Android Lollipopin tärkeimmän ominaisuuden nettiin
Lollipopissa käytetty Material Design on kiistatta kokonaisvaltaisin päivitys Androidin käyttöliittymään käyttöjärjestelmän koko historiassa. Se ei rajoitu pelkästään Androidiin, vaan siitä on tulossa osa kaikkia Googlen verkkopalveluita laitteesta ja alustasta riippumatta.

Sovellusten lisäksi Google haluaa hyödyntää Material Designia ja siihen liittyviä siirtymäefektejä laajemmin verkossa, mikä oli ehkä arvattavissa jo Google Driveen tehdyn käyttöliittymäpäivityksen jälkeen.

Google esitteli hiljattain kehittäjille Chromelle suunniteltua kokeellista Activity Transitions -rajapintaa, jonka avulla verkkopalveluiden kehittäjät voisivat hyödyntää helposti uusia siirtymäefektejä. Käytännössä samat efektit voitaisiin toteuttaa nykyistenkin verkkotekniikoiden avulla, mutta Googlen mukaan selaimeen sisällytetty rajapinta vähentää työtä ja tekee toteutuksesta selvästi yksinkertaisemman.

Rajapinta on tällä havaa vasta kokeellinen, mutta se on uusi merkki web-sivujen ja sovellusten käyttöliittymien välisen rajan hämärtymisestä.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (2)

dRD
dRD

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ejurr:

Miten UI päivitys voi olla ominaisuus?

UI:han on ehkä tärkein "ominaisuus" oikeastaan kaikissa tuotteissa, seikka joka Suomessa unohdetaan aika usein (kts. Symbian:Historia) Material Design on osin eka askel siihen suuntaan, että Google alkaa ensin ohjaamaan, myöhemmin "pakottamaan" (esim. nostamalla Material Designia noudattavia sovelluksia esiin enemmän) sovelluskehittäjiä yhtenäisempään käyttöliittymään & käyttökokemukseen. Joka ei sinänsä ole kuluttajan näkökulmasta täysin huono juttu..

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.