Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Vertailussa kaksi jättiläistä: Galaxy Note 4 ja Nexus 6

2
Valtteri Ahonen

Vertailussa kaksi jättiläistä: Galaxy Note 4 ja Nexus 6
Mikäli Android-järjestelmä on lähellä sydäntä ja taskuissa kuutiokaupalla käyttämätöntä tilaa, niin ehkäpä seuraavaksi hankintalistalla saattaa olla jompi kumpi näistä. Samsungin tämän vuoden Note-malli on näyttöpinta-alaltaan edellisvuoden mallia vastaava, mutta tarkkuus on kasvanut ja ulkomitat muuttuneet hieman pitkulaisemmiksi. Googlen ja Motorolan yhteistyönä tuottama Nexus 6 puolestaan tuo mukanaan vielä Noteakin suuremman näytön sekä puhtaan Android-kokemuksen ilman valmistajan lisäämiä kilkkeitä.

Samsungilla on ollut jo useampi vuosi aikaa hioa Note-konseptiaan. Kun ensimmäinen valtava lätty tuli markkinoille, se sai osakseen pilkkakirveitä, mutta myös ihailua. Sen jälkeen on ollut selvää, että älypuhelinkansa janoaa suuria näyttöjä ja uudet Note-mallit ovat poikkeusketta myyneet miljoonia. Näyttökoko on nyt kasvanut 5,7 tuumaan ja uusimmat Note 4:n Super AMOLED -näytön tarkkuus on huikeat 2560 x 1440.
Googlen Nexus-puhelimia ei aiemmin ole nähty aivan yhtä kolossaalisessa kokoluokassa, mutta Nexus 6 täräyttää tiskiin vielä Noteakin laveamman, käytännössä kuuden tuuman näytön, joka käyttää samaa resoluutiota kuin kilpakumppanikin. Ero ei ole valtaisa, mutta sille, joka etsii juuri sitä kaikkein suurinta puhelinta, sillä voi olla merkitystä.

Samsung on petrannut paljon mitä ulkokuoreen tulee, ja Notesta löytyykin metallinen kehys sekä tekonahkainen takakuori, jotka tuovat mukavasti luksuksen tuntua. Myös Nexus on pakattu alumiinisten reunojen sisään, mutta takakuori on perinteistä muovia. Nexus on muutoinkin minimalistisempi, sillä edessä ei ole lainkaan fyysisiä painikkeita, toisin kuin Samsungilla, josta löytyy edelleen perinteinen kotipainike. Nexus 6:n edestä löytyvät näytön lisäksi vain aukot eteen suunnatuille kaiuttimille.

Puhelimissa on yhtä paljon pikseleitä ja molemmista löytyy AMOLED-tekniikkaan pohjautuva valtaisa näyttö. Molemmissa on 3 GB keskusmuistia ja sama Qualcomm Snapdragon 805 -suoritin. Kameroissa on pientä megapikselieroa Samsungin hyväksi, mutta molemmat kamerat on varustettu optisella kuvanvakaimella. Varsinaisesta kuvanlaadusta on vaikea sanoa mitään ennen laajamittaisempia testejä, mutta alustavien tietojen ja arvioiden mukaan molempien puhelinten kamerat ovat edeltäjiään pätevämpiä.Nexus 6 on rakennettu varta vasten kantamaan uusinta Androidin 5.0 Lollipop -versiota. Kyseessä on suuri päivitys Kitkat-versioon nähden ja se on myös poikkeuksellisen näkyvä kuluttajalle, sillä Google on tehnyt suuren muutoksen koko Androidin graafiseen linjaan. Note 4 tulee niin ikään saamaan Lollipop-päivityksen lähitulevaisuudessa, mutta sen päälle lyödään Samsungin oma TouchWiz-käyttöliittymä, joka on aiemminkin jakanut mielipiteitä voimakkaasti. Nexus-puhelimen Android on niin sanottu puhdas Vanilla-versio, mikä tarkoittaa että se tulee mitä todennäköisimmin saamaan ohjelmistopäivitykset tulevaisuudessa Notea rivakammin.


Note 4:n selvä etu on S-Pen-kynä, joka on luontainen osa laitetta. Samsung on esiasentanut useita monipuolisia ohjelmistoja esimerkiksi muistiinpanoja varten, joissa kynä pääsee loistamaan. Suurta näyttöä hyödynnetään siis ehkä Note 4:ssä Nexusta nokkelammin ja monipuolisemmin. Lisäksi Samsungin puhelimen sisäistä tallennustilaa voi myös kasvattaa muistikortilla; ominaisuus jota Nexus-puhelimesta ei löydy.

Nexus on vasta tulossa myyntiin Euroopassa, mutta Note 4:n voi jo hakea itselleen kaupasta noin 745 euron hintaan. Tämänhetkisten tietojen perusteella Nexus 6:lla tulee olemaan noin sadan euron hintaetu puolellaan, mikä tekee siitä kyllä erittäin houkuttelevan vaihtoehdon, mikäli S-Pen, sormenjälkilukija ja sykemittari eivät ole käänteentekeviä ominaisuuksia.

 • Mitat
 • 153.5 x 78.6 x 8.5 mm
 • 159,3 x 83 x 10,1 mm
 • Paino
 • 176 g
 • 184 g
 • Runko
 • Tekonahka/metallikehys
 • Muovia, alumiinireunat
 • Käyttöjärjestelmä
 • Android 4.4 Kitkat (TouchWiz-käyttöliittymä)
 • Android 5.0 Lollipop
 • Näyttö
 • 5,7", 2560 x 1440 Super AMOLED
 • 5,96", 2560 x 1440 pikseliä, AMOLED
 • Suoritin
 • Qualcomm Snapdragon 805
  2,7 GHz
 • Qualcomm Snapdragon 805
  2,7 GHz
 • RAM
 • 3 GB
 • 3 GB
 • Yhteydet
 • LTE Cat 4 150/50 Mbps
  /LTE Cat 6 300/50 Mbps (maakohtainen)
  WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, MIMO (2x2)
  Bluetooth 4.1 LE / ANT+
  NFC
  USB 2.0
  IR LED
 • LTE Cat 6 300/50 Mbps
  Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac
  Bluetooth 4.1
  USB 2.0
  NFC
 • Sormenjälkilukija
 • Pyyhkäistävä malli
 • Ei
 • SIM-kortti
 • microSIM
 • nanoSIM
 • Tallennustila
 • 32GB + microSD
 • 32/64 GB, ei muistikorttipaikkaa
 • Kamera
 • 16 MP + OIS (takana), 2 MP (edessä)
  UHD-video
 • 13 MP + OIS (takana), 1,2 MP (edessä)
  UHD-video
 • Akku
 • 3220 mAh, vaihdettava
 • 3220 mAh, ei vaihdettavissa, langaton lataus
 • Muuta
 • S-Pen-stylus
  sykemittari


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (2)

Anonyymi käyttäjä
battaattos555 (vahvistamaton)

1

Tuossa taitaa olla virhe, koska nexus 6 saa google playsta, googlen mukaan 560 eurolla.

Vastaa
Ketola
Ketola

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti battaattos555:

Tuossa taitaa olla virhe, koska nexus 6 saa google playsta, googlen mukaan 560 eurolla.

Ainakaan itselleni Google Play store tarjoaa vain Nexus 5 -puhelinta ja Nexus 9 -tablettia.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja