Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Tältä näyttää Wire – Skypen perustajan uusi viestipalvelu

2
Manu Pitkänen

Tältä näyttää Wire – Skypen perustajan uusi viestipalvelu
Parin viime vuoden ajan viestipalveluiden menestystekijöiksi on osoittautunut kivat kuvafiltterit ja itsestään tuhoutuvat viestit. Snowdenin paljastusten jälkeen myös viestiliikenteen salausta on alettu arvostaa aivan eri tavalla kuin aikaisemmin. Skypen perustaja Janus Friis palaa tuoreimman projektinsa avulla viestipalveluiden perusteisiin: viestiliikenteen laatuun ja viestintään käytettäviin laitteisiin.

Friisin mukaan Skypen julkaistiin jo vuosikymmen sitten, minkä jälkeen maailma on muuttunut voimakkaasti. Ihmiset ovat tottuneet ilmaiseen viestimiseen ja jokaisen taskusta löytyy korkealaatuiseen viestintään soveltuva tietokone, eli älypuhelin. Friis halusikin luoda uuden viestipalvelun, jonka suunnittelussa on otettu huomioon nykypäivän vaatimukset ja mahdollisuudet.

Lopputuloksena syntyi Androidille, iOS:lle ja OS X:lle saatava Wire. Palvelussa käytetään kehittäjän itse luomaa audiotekniikkaa, jonka väitetään takaavan hyvänlaatuisen puheviestinnän. Wiren käyttämä teknologia on yhteensopiva WebRTC:n kanssa, eli Wirea voitaisiin käyttää myös selaimen kautta. Vielä selainkäyttöliittymää ei ole kuitenkaan julkaistu.Kauniiseen ja ilmavaan käyttöliittymään puetun Wiren avulla voi lähettää tekstejä (myös ryhmäviestejä), kuvia, GIF-kuvia, HD-ääntä sekä jakaa SoundCloud- ja YouTube-sisältöjä. Wiren kautta ei voi vielä käydä videopuheluita.

Wiren käyttö on ilmaista, mutta jotkut lisäominaisuudet tulevat saataville vain maksua vastaan.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (2)

Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

2

Lainaus:

Wiren avulla voi lähettää tekstejä (myös ryhmäviestejä), kuvia, GIF-kuvia, HD-ääntä
...
Wiren kautta ei voi vielä käydä videopuheluita


Voiko sillä sitten tavallisia äänipuheuita ? vai pelkästään noita ääniviestejä ?

Se jäi vähän epäselväksi mikä tämän idea, ulkonäkö ja laatu on puheissa noiden vanhojenkin puheissa vakio kauraa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja