Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

HIGH.FI Uutisvahti Androidille päivittyi versioon v1.061

24
Petteri Pyyny

Androidin HIGH.FI Uutisvahtiin päivitys - Parempi kuin Ampparit ja muut kilpailijat
Uutissovelluksemme, HIGH.FI Uutisvahti, saapui Androidille kolme kuukautta sitten. Tuon jälkeen sovellusta on ladattu (meidän näkökulmastamme) hurjaa tahtia ja sovellus on saanut valtavan määrän positiivista palautetta tänä aikana. 4,1 tähden arvostelujen keskiarvo, lähes 400 käyttäjäarviota ja sadat positiiviset palautteet sähköpostissamme kertovat meille siitä, että jotain on onnistuttu tekemään oikein sovelluksemme kanssa.

"Loistava uutissovellus"
-Tommi Terviö


Mutta luonnollisesti mikään projekti ei ole koskaan valmis. Kuten aiemmin syksyllä käyttäjillemme lupasimme, keskitymme pienen pienten käytettävyyttä koskevien parannusten tekoon nyt loppuvuoden ajan, ennen uusia, isompia toiminnallisuuksia.

Julkaisimme tänään uuden version - v1.061:n - sovelluksesta, joka on hyvin pieni, mutta korjaa kaksi käyttäjien esittämää puutetta:
  • "Avaa selaimessa" -toiminto avaa ulkoisessa selaimessa nyt sen osoitteen, joka sovelluksen sisäisessä selaimessakin on näkyvissä. (aiemmin avattiin se uutinen, jonka kautta sisäiseen selaimeen päädyttiin)
  • Mielipiteitä jakanut "takaisin alkuun" -nappi listausten alareunasta on nyt valinnainen eli sen saa halutessaan asetuksista pois käytöstä.

Eniten toivottu käyttöliittymäuudistus, eli tummateemainen widget on tulossa lähiviikkoina seuraavaan sovelluksen versioon."Yksi parhaista uutisenlukuohjelmista"
-Jaakko Penttinen


HIGH.FI Uutisvahdin voi ladata seuraavista linkeistä:

Lataa Androidille Lataa Windows Phonelle


Kehitys ei todellakaan ole millään muotoa ohi, vaan myös toiminnallisuuspuolella ideoita on valtavasti. Mutta luonnollisesti parhaat ideat syntyvät sovellusta käyttäviltä, eli teiltä. Eli mikäli keksit ideoita mobiilisovelluksiimme, HIGH.FI -sivustoomme tai APIimme liittyen, kerro meille – joko tähän uutiseen kommentoimalla tai palautelomakkeemme kautta.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (24)

Anonyymi käyttäjä
sadsad (vahvistamaton)

1

Miksei iOS-versiota ole tehty? Luulisi sille löytyvän käyttäjiä paljon enemmän kuin Windows Phone -versiolle?

Vastaa
dRD
dRD

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti sadsad:

Miksei iOS-versiota ole tehty? Luulisi sille löytyvän käyttäjiä paljon enemmän kuin Windows Phone -versiolle?

Talosta ei löydy tekijää iOS:lle. Heti, jos tiedät jonkun pätevän iOS-koodaajan, käske ottamaan yhteyttä, niin värkätään joku näppärä diili asian suhteen.

WP:lle (ja Androidille) tekijä löytyi ns. 3rd party -tekijästä, Markku Hulkkonen alkoi vapaa-aikanaan koodailemaan meidän APImme päälle WP-sovellusta ja se vaikutti niin hyvältä, että sovimme, että Markun sovelluksesta tulee samalla virallinen HIGH.FI -versio. Markku on toteuttanut myös tämän Android-version.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jappe66 (vahvistamaton)

3

"Parempi kuin Ampparit ja muut". Kilpailijoiden vähättely otsikossa ei anna oikein hyvää kuvaa sovelluksesta. Itsellä on molemmat asennettuna mutta tämäKIN uutinen tuli luettua Ampparit-sovelluksen kautta koska siinä ei ole mitään vikaa ja tämä High.fi ei tarjoa mitään uutta.

Vastaa
dRD
dRD

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jappe66:

"Parempi kuin Ampparit ja muut". Kilpailijoiden vähättely otsikossa ei anna oikein hyvää kuvaa sovelluksesta. Itsellä on molemmat asennettuna mutta tämäKIN uutinen tuli luettua Ampparit-sovelluksen kautta koska siinä ei ole mitään vikaa ja tämä High.fi ei tarjoa mitään uutta.

Ei vähättelyä, vaan suora lainaus sovelluksen käyttäjäarvioista. Kukas kissan hännän nostaa, jos ei kissa itse?-) Olemme käyttäjämäärissä kuitenkin aivan käsittämättömän selvästi altavastaajana, joten on kai luonnollista, että tuomme esiin sen, että käyttäjät ovat itse kertoneet tykkäävänsä sovelluksestamme.

Vastaa
Bazilli
Bazilli

5

Tosi hyvä sovellus niin Androdilla kuin WP:n puolella. Korvannut itselläni kaikki muut vastaavat. Vielä kun saisi tuohon nykyisellään karuun selaimella toimivaan versioon kuorrutusta ja saman muokatttavuuden mitä appsissa, niin viitsisi PC:lläkin käyttää.

Vastaa
dRD
dRD

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Bazilli:

Tosi hyvä sovellus niin Androdilla kuin WP:n puolella. Korvannut itselläni kaikki muut vastaavat. Vielä kun saisi tuohon nykyisellään karuun selaimella toimivaan versioon kuorrutusta ja saman muokatttavuuden mitä appsissa, niin viitsisi PC:lläkin käyttää.

Tulossa sekin, webbipuolella kaikki mehut menevät vain nyt AfterDawnin sivuston uusimiseen, joka on par'aikaa työn alla.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Juuhelikkas (vahvistamaton)

7

Naurettavaa mainostusta amppareiden kautta, hävetkää...

Vastaa
dRD
dRD

8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Juuhelikkas:

Naurettavaa mainostusta amppareiden kautta, hävetkää...

Amppareiden kautta? Jännä, mielestämme julkaisemme uutisemme edelleen omilla sivuillamme, emme Amppareissa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
sulki (vahvistamaton)

9

Edelleen tulee käytettyä amppareiden saittia. Jotenkin en osaa käyttää uutisia sovelluksesta.

High.fi on karu verrattuna amppareihin, siksi se edelleen käytössä. Ja nimi... en ole koskaan ymmärtänyt miksi moinen.
Yläviis, miksi?

Mitä tarkoittaa "aiemmin avattiin se uutinen, jonka kautta sisäiseen selaimeen päädyttiin"

Vastaa
dRD
dRD

10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti sulki:

Edelleen tulee käytettyä amppareiden saittia. Jotenkin en osaa käyttää uutisia sovelluksesta.

Näinhän se on, tavat muuttuvat hitaasti. Mutta toki tosiasia on, että netin käytön kasvu tulee mobiilista.

Lainaus:

High.fi on karu verrattuna amppareihin, siksi se edelleen käytössä.

Alright, hyvä kuulla. Meillä on keväällä tarkoitus katsoa jonkinlainen "ensimmäisen vuoden vuosihuolto" itse webbisivustoon, niin ulkonälllisesti kuin muutenkin.

Lainaus:

Ja nimi... en ole koskaan ymmärtänyt miksi moinen. Yläviis, miksi?

Ihan siksi, että meillä sattui olemaan tuollainen domain varattuna jo vuosien takaa ja todettiin, että tuo on helppo muistaa ja pienellä huumorilla varustettu :-)

Lainaus:

Mitä tarkoittaa "aiemmin avattiin se uutinen, jonka kautta sisäiseen selaimeen päädyttiin"

Ah, vähän vaikea selittää, jos et ole sovellusta käyttänyt. Mutta yritetään:

Default-asetuksilla siis:

Klikkaat uutista uutislistassa, se latautuu esiin, mutta pysyt silti sovelluksen sisällä (etkä siirry esim. Chromeen tai Firefoxiin). Luet jutun siinä ja klikkaat jutussa ollutta linkkiä, se vie sinut toiselle sivulle, mutta olet edelleen HIGH.FI -sovelluksen "sisällä". Koko ajan oikeassa yläkulmassa roikkuu myös nappi "avaa selaimessa", joka avaa täsmälleen saman sivun kuin mitä nytkin näet, mutta esim. Chromessa. Aiemmin tuo ei toiminut täysin, koska se nappi "muisti" ainoastaan sen sivun, jota olit klikannut uutislistasta, ei enää sivuja, joihin olit siirtynyt uutisen "sisällä".

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Teemu_84 (vahvistamaton)

11

Vielä kun saisi varsinaisen sisällön nostettua sinne tasolle "parempi kuin muut". Nyt suunta on ollut jatkuvasti alaspäin, tulee käytyä saitilla oikeastaan enää tavasta. Iltapäivälehtityylinen otsikointi on vienyt todella paljon tasoa alaspäin, mikä ei todellakaan ole ainoa ongelma. Odottelen vain "Testaa oletko iPhone vai Nexus!" -tyyppisiä "uutisia".

Vastaa
dRD
dRD

12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Teemu_84:

Vielä kun saisi varsinaisen sisällön nostettua sinne tasolle "parempi kuin muut". Nyt suunta on ollut jatkuvasti alaspäin, tulee käytyä saitilla oikeastaan enää tavasta. Iltapäivälehtityylinen otsikointi on vienyt todella paljon tasoa alaspäin, mikä ei todellakaan ole ainoa ongelma. Odottelen vain "Testaa oletko iPhone vai Nexus!" -tyyppisiä "uutisia".

Sekoittanet nyt kaksi eri asiaa toisiinsa? Uutinen koskee HIGH.FI Uutisvahti -sovellusta ja kritisoit Puhelinvertailun uutisoinnin linjaa, joka ei liity aiheeseen.

Vastaa
Giis
Giis

13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Teemu_84:

Vielä kun saisi varsinaisen sisällön nostettua sinne tasolle "parempi kuin muut". Nyt suunta on ollut jatkuvasti alaspäin, tulee käytyä saitilla oikeastaan enää tavasta. Iltapäivälehtityylinen otsikointi on vienyt todella paljon tasoa alaspäin, mikä ei todellakaan ole ainoa ongelma. Odottelen vain "Testaa oletko iPhone vai Nexus!" -tyyppisiä "uutisia".

Sekoittanet nyt kaksi eri asiaa toisiinsa? Uutinen koskee HIGH.FI Uutisvahti -sovellusta ja kritisoit Puhelinvertailun uutisoinnin linjaa, joka ei liity aiheeseen.

Sen verta kuitenkin kolahti, että otsikko uusittu. :D

Muutenkin aina, kun tulee kritiikkiä, niin sitä ei selkeästi osata ottaa vastaan.

Vastaa
dRD
dRD

14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:

Sen verta kuitenkin kolahti, että otsikko uusittu. :D

Muutenkin aina, kun tulee kritiikkiä, niin sitä ei selkeästi osata ottaa vastaan.

Aika herkällä korvalla kuuntelemme kritiikkiä, etenkin uusien juttujen suhteen.

Ja otsikoita muutamme lähes päivittäin logiikalla: "12h uutisen julkaisun jälkeen eriksi", ideana se, että kun uutinen julkaistaan, sillä on mm. etusivullamme tietty "lööppiarvo". Vastaavasti kun uutinen on ohittanut "lööppiarvonsa" ajankohdan, sille syntyy hakukoneista pidemmän aikavälin löydettävyysarvo, jossa taas täysin erityyppinen otsikointi auttaa. Ihan normaalia SEO-toimintaa.

Vastaa
Giis
Giis

15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:

Sen verta kuitenkin kolahti, että otsikko uusittu. :D

Muutenkin aina, kun tulee kritiikkiä, niin sitä ei selkeästi osata ottaa vastaan.

Aika herkällä korvalla kuuntelemme kritiikkiä, etenkin uusien juttujen suhteen.

Ja otsikoita muutamme lähes päivittäin logiikalla: "12h uutisen julkaisun jälkeen eriksi", ideana se, että kun uutinen julkaistaan, sillä on mm. etusivullamme tietty "lööppiarvo". Vastaavasti kun uutinen on ohittanut "lööppiarvonsa" ajankohdan, sille syntyy hakukoneista pidemmän aikavälin löydettävyysarvo, jossa taas täysin erityyppinen otsikointi auttaa. Ihan normaalia SEO-toimintaa.

Ei hyvää päivää näitä selityksiä.

Vastaa
MrSefe
MrSefe

16

Itseäni vaivaa sovelluksessa seuraavanlainen ongelma. Jos luen jonkin uutisen ja bongaankin uutissivulta jonkin toisen mielenkiintoisen uutisen jonka luen ja haluan jakaa eteenpäin, ohjelma haluaakin jakaa linkin alkuperäiseen uutiseen. Sama homma jos valitsen "avaa selaimessa".

Olisi loogisempaa jos ko. toiminnot huomioisivat sivun jolla ollaan eikä ainoastaan linkkiä jolta alunperin sivulle tultiin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Teemu_84 (vahvistamaton)

17

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Teemu_84:

Vielä kun saisi varsinaisen sisällön nostettua sinne tasolle "parempi kuin muut". Nyt suunta on ollut jatkuvasti alaspäin, tulee käytyä saitilla oikeastaan enää tavasta. Iltapäivälehtityylinen otsikointi on vienyt todella paljon tasoa alaspäin, mikä ei todellakaan ole ainoa ongelma. Odottelen vain "Testaa oletko iPhone vai Nexus!" -tyyppisiä "uutisia".

Sekoittanet nyt kaksi eri asiaa toisiinsa? Uutinen koskee HIGH.FI Uutisvahti -sovellusta ja kritisoit Puhelinvertailun uutisoinnin linjaa, joka ei liity aiheeseen.

Myönnän ettei kritiikin muotoilu tai paikka välttämättä ollu täysin oikea, mutta sisällön takana seison silti. Pointtini oli kuitenkin se, että jos pystytään tuottamaan uutisten seurantaan sovellus joka on "parempi kuin muut" toivoisi myös että omaa uutisoinnin tasoa nostettaisiin, jotta sovellusta olisi hyötyä käyttää myös puhelinvertailun uutisten lukemiseen eikä pelkästään kilpailijoiden. Muutenhan voisi keskittyä pelkästään ohjelmistokehitykseen ja jättää uutisointi niille, jotka sen paremmin osaavat.

Vastaa
dRD
dRD

18

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti MrSefe:

Itseäni vaivaa sovelluksessa seuraavanlainen ongelma. Jos luen jonkin uutisen ja bongaankin uutissivulta jonkin toisen mielenkiintoisen uutisen jonka luen ja haluan jakaa eteenpäin, ohjelma haluaakin jakaa linkin alkuperäiseen uutiseen. Sama homma jos valitsen "avaa selaimessa".

Olisi loogisempaa jos ko. toiminnot huomioisivat sivun jolla ollaan eikä ainoastaan linkkiä jolta alunperin sivulle tultiin.

Hm, tuo bugi me käsittääkseni juuri tässä uusimmassa versiossa korjattiin :-) Kokeiles 1.061:sta ja kerro pelaako uudella versiolla oikein.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Teemu_84:

Myönnän ettei kritiikin muotoilu tai paikka välttämättä ollu täysin oikea, mutta sisällön takana seison silti. Pointtini oli kuitenkin se, että jos pystytään tuottamaan uutisten seurantaan sovellus joka on "parempi kuin muut" toivoisi myös että omaa uutisoinnin tasoa nostettaisiin, jotta sovellusta olisi hyötyä käyttää myös puhelinvertailun uutisten lukemiseen eikä pelkästään kilpailijoiden. Muutenhan voisi keskittyä pelkästään ohjelmistokehitykseen ja jättää uutisointi niille, jotka sen paremmin osaavat.

Subjektiivinen käsite. 15 vuoden palautteen perusteella uutisoinnistamme on pääosin pidetty. Mutta toki, aina on parannettavaa.

Ohjelmistokehityksemme ja sisällöntuotantommehan ovat erilliset tiimit, kukin tekee omaa rooliaan.

Vastaa
MrSefe
MrSefe

19

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti MrSefe:

Itseäni vaivaa sovelluksessa seuraavanlainen ongelma. Jos luen jonkin uutisen ja bongaankin uutissivulta jonkin toisen mielenkiintoisen uutisen jonka luen ja haluan jakaa eteenpäin, ohjelma haluaakin jakaa linkin alkuperäiseen uutiseen. Sama homma jos valitsen "avaa selaimessa".

Olisi loogisempaa jos ko. toiminnot huomioisivat sivun jolla ollaan eikä ainoastaan linkkiä jolta alunperin sivulle tultiin.

Hm, tuo bugi me käsittääkseni juuri tässä uusimmassa versiossa korjattiin :-) Kokeiles 1.061:sta ja kerro pelaako uudella versiolla oikein.

WP versio 1.0.6.5 ongelma on ennallaan. Androidissa v1.061 avaa selaimeen oikean uutisen mutta jakaessa tulee yhä väärä.

Vastaa
dRD
dRD

20

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti MrSefe:

WP versio 1.0.6.5 ongelma on ennallaan. Androidissa v1.061 avaa selaimeen oikean uutisen mutta jakaessa tulee yhä väärä.

Alright. Eli korjauslistalle:

Android:

-myös jakotoiminto käyttämään samaa toimintoa mitä "avaa selaimessa" käyttää

WP:

-Androidista molemmat toiminnot myös tänne

Ilmoittelen kooderille, kiitoksia!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Teemu_84 (vahvistamaton)

21

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Teemu_84:

Myönnän ettei kritiikin muotoilu tai paikka välttämättä ollu täysin oikea, mutta sisällön takana seison silti. Pointtini oli kuitenkin se, että jos pystytään tuottamaan uutisten seurantaan sovellus joka on "parempi kuin muut" toivoisi myös että omaa uutisoinnin tasoa nostettaisiin, jotta sovellusta olisi hyötyä käyttää myös puhelinvertailun uutisten lukemiseen eikä pelkästään kilpailijoiden. Muutenhan voisi keskittyä pelkästään ohjelmistokehitykseen ja jättää uutisointi niille, jotka sen paremmin osaavat.

Subjektiivinen käsite. 15 vuoden palautteen perusteella uutisoinnistamme on pääosin pidetty. Mutta toki, aina on parannettavaa.

Ohjelmistokehityksemme ja sisällöntuotantommehan ovat erilliset tiimit, kukin tekee omaa rooliaan.

Niihän sitä sanotaan että kritiikki on aina subjektiivista. Varmasti on pidetty, niin minäkin pidin ennen.

Vastaa
supize
supize

22

Voisiko sovellukseen saada vielä filtterin, jolla voisi piilottaa helposti ns. "lööppiotsikot" eli filtteröidä pois otsikot sanojen (kuten "tämä", "nämä", "näitä", "katso kuvat") perusteella? Uskon, että monikin arvostaisi sitä, että uutisista korostuisivat ne, joissa on sisältöä kuvaava otsikko nykytrendin kalasteluotsikoiden sijaan.

Vastaa
Datanen
Datanen

23

En näe tälle sovellukselle kunnolla tarvetta. Nykyään älypuhelimen ja tablettimen selaimet ovat kehittyneet sen verran paljon että uutisten luku on jopa nopeampaa niiden kautta kuin erillisen sovelluksen.

Toki joillekin voi olla tarvetta, en sitä sano.

Vastaa
dRD
dRD

24

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti supize:

Voisiko sovellukseen saada vielä filtterin, jolla voisi piilottaa helposti ns. "lööppiotsikot" eli filtteröidä pois otsikot sanojen (kuten "tämä", "nämä", "näitä", "katso kuvat") perusteella? Uskon, että monikin arvostaisi sitä, että uutisista korostuisivat ne, joissa on sisältöä kuvaava otsikko nykytrendin kalasteluotsikoiden sijaan.

Sanafiltteri on yhtenä kehitysehdotuksena listalla, tutkimme tuota mahdollisuutta tuossa keväämmällä. Lähdetason suodatus on kuitenkin sitäkin enemmän toivottu, jolloin käyttäjä voi poistaa haluamansa uutislähteet kokonaan sovelluksesta.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Datanen:

En näe tälle sovellukselle kunnolla tarvetta. Nykyään älypuhelimen ja tablettimen selaimet ovat kehittyneet sen verran paljon että uutisten luku on jopa nopeampaa niiden kautta kuin erillisen sovelluksen.

Data todistaa toista, käytännössä netin kasvusta kaikki kasvu tulee juurikin sovellusten käytöstä. Tuossa jotain dataa aiheesta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja