Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung päivitti Galaxy Note 4:n supernopeaa nettiä varten

Manu Pitkänen

Samsung päivitti Galaxy Note 4:n supernopeaa nettiä varten
Galaxy Note 4 on ollut alusta lähtien ollut saatavilla niin Exynos- kuin Snapdragon-versiollisenakin. Tuotepalettiin on julkaistu kolmaskin versio, Qualcommin uutta Snadragon 810 -piiriä käyttävä malli.

Snapdragon 810 sisältää uusia huomattavia teknisiä parannuksia aiemmassa Note 4:ssä nähtyyn Snapdragon 805:een verrattuna. Uudessa järjestelmäpiirissä on kahden 64-bittiseen laskentaan kykenevää suoritinydintä (neljä Cortex-A57-ydintä ja neljä Cortex-A53-ydintä), tuki LPDDR4-muistille, tuki videoiden HEVC-pakkaukselle ja yhteensopivuus kolmea taajuusaluetta yhdistäville 450 Mbps:n matkapuhelinyhteyksille.

Edellä mainituista uudistuksista Samsung nostaa tikun nokkaan nopeammat matkapuhelinverkkoyhteydet. Puhelimessa käytettävä käyttöjärjestelmä on vielä 32-bittinen Android 4.4 KitKat. Keskusmuistia on kolme gigatavua, mutta sen tyyppiä ei kerrottu.


450 Mbps:n verkkoyhteydet ovat vielä maailmanlaajuisestikin vasta alkutekijöissä, joten useimmissa käytössä olevissa verkoissa on tyytyminen hitaampiin verkkoyhteyksiin. Samsung uskoo nopeiden matkapuhelinverkkojen kaupallisen käytön alkavan ensi vuoden lopulla. Suomessa operaattorit ovat aloittaneet 300 Mbps:n verkkojen kaupallisen testaamisen pienillä alueilla.

Qualcommin tarkoitus oli käyttää Snapdragon 810:ssä LTE Category 6 -tason mobiiliyhteyksiä (max. 300 Mbps), mutta yhtiö kertoi joulukuussa vaihtaneensa piirin modeemin uudempaan malliin.

Samsung ei kertonut missä 450 Mbps:n mobiiliyhteyksillä varustettua Note 4:ää aiottaisiin myydä. Yhtiö ei kertonut myöskään sitä koska puhelin tulee markkinoille.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja