Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsungin alamäki jatkuu – tulos tipahti vuoden 2011 tasolle

7
Manu Pitkänen

Samsungin alamäki jatkuu – tulos tipahti vuoden 2011 tasolle
Samsung on julkaissut viime vuoden loppua koskevan tulosohjeistuksensa, eikä se ole erityisen kaunista katseltavaa yhtiön kannalta. Korealaisjätin arvion mukaan sen liikevaihto oli joulukvartaalilla 52 biljoonaa wonia (39,8 miljardia euroa) ja operatiivinen voitto 5,2 biljoonaa wonia (3,98 miljardia euroa).

Ohjeistuksen mukaan Samsungin tulos vastaa vuoden 2011 lopun tasoa, jolloin voittoa kertyi 4,7 biljoonaa wonia.

Vielä vuoden 2013 lopulla Samsungin liikevaihto 59 biljoonaa wonia ja operatiivinen voitto 8,3 biljoonaa wonia. Laskua viime vuotiseen ohjeistetaan siis 38 prosenttia. Elektroniikkajätin tulos on ollut laskussa jo viisi kvartaalia peräkkäin. Alamäestä on syytetty pääasiassa Xiaomin ja muiden edullisia älypuhelimia markkinoinivien merkkien nousua.

Myös kaikkein kalliimmissa älypuhelimissa Samsungilla ei ole mennyt erityisen hyvin ja yhtiö arvioi pahasti yläkanttiin Galaxy S5:n julkaisukysynnän. Sitä vastoin Applen uudet isommalla näytöllä varustetut iPhonet ovat tuntuneet menevän erittäin hyvin kaupaksi.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (7)

Anonyymi käyttäjä
KoreaNousuun (vahvistamaton)

1

Nyt kaikki suomalaiset ostamaan lisää Samsungeja, jotta saadaan taas Korean kansantalous nousuun ja hyvinvointia lisää idän ihmeelle!

Vastaa
akse
akse

2

Hyvä näin.. en tajua mistä Samsung on etenkin suomessa kehittänyt jonkun laatumerkin maineen.

Tätähän se Nokia jo ennusteli kun vetäytyi pois kuluttajamarkkinoilta (ainakin valmistajana).

Vastaa
Jakele
Jakele

3

Paljonkoos se Samsung mahtoi noita S5:ia myydä vuoden mittaan ja erikseen mennä joulukvartaalilla?
Olis mielenkiintoista vertailla iPhonen myyntilukuihin...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
killukalle (vahvistamaton)

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jakele:

Missä kaikki Samsung-fanit ja hehkuttajat ovat, kun ei kommenttivirtaa näy...?

No tässä yksi. :)

Prosentuaalisesti pudotus kyllä näyttää pahalta, mutta en usko paniikkinappulaa laitettavan vielä pohjaan: vajaa 4 miljardia euroa voittoa ei maalaisjärjellä ajateltuna tunnu kauheen pieneltä voitolta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ilmajoki (vahvistamaton)

6

Samsungin hetki huipulla on auttamattomasti ohi, kiinalaiset kopioivat paremmin ja ennen kaikkea halvemmalla.

Tehokkaan kopioinnin lisäksi Samsungin nousu perustui isolla rahalla toteutettuun markkinointiin, jossa puhelinliikkeiden myyjät käännytettiin Samsungin markkinointipelleiksi kovilla provikoilla. Ja ymmärtämättömät tuulipukukansalaiset menivät halpaan...

Vastaa
Jonahan
Jonahan

7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti killukalle:


Prosentuaalisesti pudotus kyllä näyttää pahalta, mutta en usko paniikkinappulaa laitettavan vielä pohjaan: vajaa 4 miljardia euroa voittoa ei maalaisjärjellä ajateltuna tunnu kauheen pieneltä voitolta.

Se on ihan kohtuullinen voitto, mutta neljäs laskeva neljännes putkeen on huolestuttavaa. Kannattaa myös huomata, että uutinen raportoi *koko* Samsung Electronicin tuloksen, ei ainoastaan puhelinyksikön, jolla lasku on uutisoituakin kovempaa.

On ilmiselvää, että Samsungin puhelinyksikössä on pakka vähän levällään: kauheasti päällekkäisiä malleja, huippumalli S5 ei myy, Galaxy Alphan tuotanto lopetetaan 3kk markkinoille tulon jälkeen jne.

Myyntiä ja kannattavuutta on sen verran, että ei ihan kannata vielä panikoida, mutta ei hyvältäkään näytä.

Mielenkiintoinen huomio muutamista Samsungin malleista: Samsung käyttää Qualcommin siruja eikä omiaan, joista tälläkin on joidenkin toimesta laskeskeltu olevan Samsungille hyötyä tuotteittensa katteissa. Ilmeisesti ei löydy sopivia piirejä omasta mallistosta, eikä Applenkaan uusimpia piirejä tarvitse valmistaa...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.