Lumia-käyttäjät hämmentyivät: Eivätkö kaikki Lumiat päivity Windows 10:een?

4
Manu Pitkänen

Lumia-käyttäjät hämmentyivät: Eivätkö kaikki Lumiat päivity Windows 10:een?
Lumia Conversations -blogissa julkaistu uusi Windows 10 -aiheinen artikkeli on aiheuttanut hämmennystä Lumia-käyttäjien keskuudessa. Artikkelissa Microsoft Mobile Devices -yksikön myyntijohtaja Chris Weber toteaa, että yhtiö pyrkii päivittämään mahdollisimman monen Windows Phone 8:aa ja 8.1:tä käyttävän Lumian Windows 10:een.

Jutussa Weber toteaa myös, etteivät kaikki puhelimet päivity tai kaikki uudet ominaisuudet eivät välttämättä toimi kaikissa puhelinmalleissa.

Kommentti on hämmentävä, sillä viimeksi eilen Microsoftin käyttöjärjestelmäyksikön johtaja Terry Myerson lupasi Microsoftin tuovan ilmaisen Windows 10 -päivityksen kaikkien Windows Phone 8.1 -laitteiden saataville. Myersonin lupauksen voi käydä kuuntelemassa Microsoftin tekemästä taltioinnista (kohta 13:50).

Blogikirjoituksessa lupaukseen on tosin lisätty pienellä printattu teksti, jonka mukaan tietyt rauta- tai ohjelmistotason vaatimukset voivat rajoittaa ilmaisen päivityksen saatavuutta. Windows 10:n esittelysivulla rajoituksia kuvataan hieman tarkemmin:It is our intent that most of these devices will qualify, but some hardware/software requirements apply and feature availability may vary by device. Devices must be connected to the internet and have Windows Update enabled. ISP fees may apply. Windows 7 SP1 and Windows 8.1 Update required. Some editions are excluded: Windows 7 Enterprise, Windows 8/8.1 Enterprise, and Windows RT/RT 8.1. Active Software Assurance customers in volume licensing have the benefit to upgrade to Windows 10 Enterprise outside of this offer. We will be sharing more information and additional offer terms in coming months.Ilmaisen päivityksen ulkopuolelle jää siis ainakin Windows RT:tä käyttävä Lumia 2520 -tabletti.

Kumpikaan miehistä ei välttämättä puhunut ohi suunsa, sillä Windows Phonen päivitystietoja katselemalla kaikille puhelimille ei ole tähänkään mennessä julkaistu uudempia päivityksiä, vaikka laitteet teknisesti pystyisivätkin suoriutumaan uudesta käyttöjärjestelmäversiota.

Esimerkiksi Yhdysvalloissa Cricket-operaattorin kautta myydylle Lumia 620:lle ei ole saatavilla Amberia uudempaa versiota. Myös T-Mobilen Lumia 810 jumittaa edelleen Amberissa. Verizonin Lumia Icon ei ole taas päivittynyt vieläkään Cyaniin, vaikka muualla maailmassa Lumia 930:stä löytyy jo Cyan tai Denim.

Myerson puhui eilen, että Microsoft tuo päivityksen kaikkien Windows Phone 8.1 -laitteiden saataville. Riippuu kuitenkin hyvin paljon operaattoreista saavatko kuluttajat koskaan päivitystä. Näin ollen myös Weber on oikeassa, eli päivitystä ei tule saataville kaikille Windows Phone 8.1 -laitteille mikäli operaattorit eivät suostu julkaisemaan päivitystä vanhoille laitteille.

Tarkoittiko Weber sitten oikeasti operaattoreiden mahdollista kitsasta suhtautumista Windows 10 -päivityksen jakeluun, mutta jätti sen suhteiden ylläpitämiseksi mainitsematta? Se on mahdollista, mutta ei tietenkään täysin varmaa. Mikäli tässä vaiheessa tiedettäisiin Lumia-puhelimista löytyvän jokin päivityksen estävä rautatason rajoite (esim. keskusmuisti), olisi se todennäköisesti kerrottu.


Windows 10:n mobiiliversion ennakkoversio tulee saataville helmikuussa. Lopullinen versio tulee saataville Windows 10:n julkaisun yhteydessä.

Päivitys. Windows 10:n saatavuuteen liittyviä tietoja korjattu.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -41%

Honor Magic4 Lite
129 € DNA
221 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 220 €

Xiaomi 12 – hinta laskenut -11%

Xiaomi 12
399 € Telia
439 € Hobby Hall
472 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 447 €

Realme 11 Pro – hinta laskenut -11%

Realme 11 Pro
410 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 462 €

Kommentit (4)

Anonyymi käyttäjä
perspill (vahvistamaton)

1

Tuossa lainauksessahan puhutaan selkeästi työpöytä-käyttöjärjestelmästä eikä mistään Windows phonesta!!!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
keinotekoinen ongelma (vahvistamaton)

2

Suomessa on operaattori-käyttöjärjestelmäversioita vain pienessä joukossa Lumia 920, 820 ja 620 -puhelimia. Eli suurimmassa osassa Lumioista on ihan aito ja alkuperäinen MS-käyttöjärjestelmä. En oikein usko että Elisakaan rupeaa kovasti niskoittelemaan niiden omien versioidensa kohdalla, koska niissä ei ole mitään muuta eroa tavalliseen, kuin että niihin on lisätty valmiiksi Elisan omia sovelluksia kuten Viihde ja Kirja.

Joten tämä "ongelma" ei kauheasti suomalaisia kosketa.

Vastaa
tikte76
tikte76

3

ei tule välttämättä lumioihin joissa on 512mt ram vain. karsittuna ainakin. ja Winsows 10 on nimeltään tylpöytä ja puhelin malleille.

Vastaa
johtaja88
johtaja88

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tikte76:

ei tule välttämättä lumioihin joissa on 512mt ram vain. karsittuna ainakin. ja Winsows 10 on nimeltään tylpöytä ja puhelin malleille.

No höpöhöpö!

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.