Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Kiinalainen televisiovalmistaja yllättää Ubuntu-puhelimilla

1
Puhelinvertailu

Kiinalainen televisiovalmistaja LeTV on päättänyt ryhtyä mobiilibisnekseen. Esimerkiksi Samsungin, LG:n ja Sonyn jalanjäljissä kulkeva yhtiö lupaa markkinoille kolmea puhelinta, joiden näytöillä pyörii avoin Ubuntu-käyttöjärjestelmä.

Alustana Ubuntu on lähes tuntematon valtaväestölle, mutta jalansija Kiinassa saattaa merkittävistä parantua uuden valmistajan myötä. Yhtiön tavoitteena on luoda kohtuukokoisia, hyvällä äänentoistolla varustettuja puhelimia. Ainakin laitteiden koosta voi olla montaa mieltä.

Malit ovat LeTV S1, X1 ja MX1. Ensiksi mainittu on joukon halvin malli, mutta kokoa on silti 5,5 tuumaa. Suorituskyvystä huolehtii MediaTekin kahdeksan ytiminen MT6595, joten tehoa heikoimmin varustellussa mallissakin riittää.

Sekä MX1 että X1 sisältävät Snapdragon 810 -piirin, mutta koko vaihtelee X1:n 5,5 tuumasta MX1:n peräti 6,3 tuumaan. X1:n näytön resoluutio on 2K, mutta isoimman mallin resoluutiota ei mainita. Kamerat ovat 16 megapikseliä X1:ssä ja 20 megapikseliä MX1:ssä.


Kaikissa malleissa rakenne on vähintään osittain metallia. Edullisimmassa mallissa takakansi on kuitenkin muovinen. Puhelimet kokoaa Asus. Arviot hinnoista ovat n. 150 (S1), 300 (X1) ja 450 euroa (MX1).


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

ramiselin
ramiselin

1

Lainaus:

Ainakin laitteiden koosta voi olla montaa mieltä.

Laitteet lienee suunniteltu Kiinan markkinoille, joilla kuluttajat suosivat suuria puhelimia. Länsimaissa ostetaan pienehkö puhelin JA suurempi tabletti, mutta idässä useampi kuluttaja joutuu varallisuuden takia tyytymään yhteen laitteeseen. Suuri puhelin on varmaankin kelvollinen kompromissi.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja