Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Microsoft suunnitelee miljoonien dollarien sijoitusta Android-ROM:n kehittäjään

7
Manu Pitkänen

Microsoft suunnitelee miljoonien dollarien sijoitusta Android-ROM:n kehittäjään
Cyanogenin toimitusjohtaja Kirt McMaster lupasi vähän aika sitten kehittää CyanogenModia jatkossa "Googlesta vapaaseen" suuntaan. Tätä kehitystyötä tullaan tekemään ainakin osittain Microsoftin rahoilla, kertoo Wall Street Journal.

Wall Street Journalin lähteiden mukaan Microsoft olisi valmis osallistumaan Cyanogenin tulevaan rahoituskierrokseen. Microsoft saisi sijoituskierroksessa vähemmistöosuuden kasvuyrityksestä 70 miljoonalla dollarilla. Kierrokseen saattaa osallistua muitakin yrityksiä, joilla on strateginen tahto luoda toinen Android-käyttöjärjestelmä "Googlen Androidin" rinnalle. Aikaisempien huhujen mukaan muita kiinnostuneita voisivat olla Amazon, Yahoo ja Samsung.

Rahoituskierroksella Cyanogenin arvostus saattaa kohota useisiin satoihin miljooniin dollareihin.Microsoftin sijoitus saattaa tuntua oudolta, koska yhtiö kehittää jo omaa Windows Phone -käyttöjärjestelmää älypuhelimille. Windows Phonen markkinaosuus on kuitenkin jäänyt hyvin alhaiseksi, minkä takia Microsoftin ajatuksena saattaa olla rakentaa varasuunnitelmaa CyanogenModin varaan.

CyanogenMod on avoimeen lähdekoodiin perustuvan Androidin pohjalta luotu käyttöjärjestelmä, joka nousi muutamia vuosia sitten suosioon erityisesti älypuhelinharrastajien keskuudessa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (7)

Anonyymi käyttäjä
wele (vahvistamaton)

1

Enemminkin uskoisin Microsoftin tukevan pahimman kilpailijansa kilpailijaa ;)
Eikö olisi paljon järkevämpää liittoutua suurempaa pahaa vastaa jonkin pienemmän kanssa, sillä eihän cynemode vie microsoftilta asiakkaita vaan googlelta, ja näin mikkis voisi saada omia palveluitaa lisää esille

Vastaa
hinuk
hinuk

2

ongelmaksi näen lähinnä sen että, mites youtube, gmail, play kauppa toimivat tuolla uudella googlesta vapaalla cyanogenmod androidilla.
gmailin saa toki androidin perus sähköpostisovellukseen tai sataan+yhteen eri sähköpostisovellukseen mitä on androdille tehty.

MUTTA mites youtube ja play kauppa, itselleni ei olisi ongelma ladata erikseen gapps pakettia (mikäli saatavilla) tai vaihtoehtoista youtube sovellusta, mutta mites pentti peruskäyttäjän luuri.
siinä voi tulla peralle itku kun ei olekkaan youtubea, gmailia tai play sovelluksia mukana kuten kaverien "googleandroid" puhelimissa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Maw83 (vahvistamaton)

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti wele:

Enemminkin uskoisin Microsoftin tukevan pahimman kilpailijansa kilpailijaa ;)
Eikö olisi paljon järkevämpää liittoutua suurempaa pahaa vastaa jonkin pienemmän kanssa, sillä eihän cynemode vie microsoftilta asiakkaita vaan googlelta, ja näin mikkis voisi saada omia palveluitaa lisää esille

Cyanogenmod ei oo kylläkään mikään Googlen kilpailija. Tulevaisuudessa voi olla jos onnistuvat suunnitelmissaan mitä epäilen jos ms työntää sormensa sinne.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti hinuk:

ongelmaksi näen lähinnä sen että, mites youtube, gmail, play kauppa toimivat tuolla uudella googlesta vapaalla cyanogenmod androidilla.


Gmail nykyisellään ei kai mikään ongelma, eli vakioohjelmilla muutenkin toimii. Teknisesti Google voisi muuttaa Gmaili ja lopettaa standarti asiakasohjelmien tuen, siitä kyllä nousisi isompi haloo, hinnoittelua kai voisi myös muuttaa, mutta jos sorsivaa niin taasen kilpailu haloo.

Mitä ongelmaa Youtuben kohdalla mietit ?

Play kappa on Google Androidin, eli se vaatisi sen että Google alkaisi sitä jakeleen.

Eli nuo ei ongelma, eli laite käytettävä ilmankin, Google androidissa on muitakin Googlen juttuja, jotka Cyanogenmodin pitää järkätä. Kauppakkin olisi hyvä olla vakiona, jotta jotain tolkkua.


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Maw83:


Cyanogenmod ei oo kylläkään mikään Googlen kilpailija.


Google Androidin kilpailiksi sitä kai asetellaan, vaikka siihen nojaakin.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Maw83:

mitä epäilen jos ms työntää sormensa sinne.


Jos MS osallistuu muutenkin kuin rahallisesti, niin se voisi olla juurkin se mikä toisi apuja hankalasti paikattaviin puuutteisiin, MSllä on ja kehittää niitä kuitenkin omiinasa. Jos ei MS, niin uutisessa mainittujen Amazon, Yahoo ja Samsung kaltaisi joukkoja se tarvii. Lisäksi mm. ne aijemmassa uutisessa mainitut kartat.

Vastaa
r4gg4rs
r4gg4rs

5

Toivonmukaan microsoft osallistuu vaan rahalla. Ei ne tuotteet yleensä parempaan suuntaan microsoftin käsissä muutu. Esim skype. Ennen varsin toimiva ratkaisu. Nykyään raskas pyörittää (ainakiin windowssissa)ja ihme bugeja täynnä. Eikä enää turvallinen, kun NSA:llekin piti takaportti jättää.

Vastaa
Salorni
Salorni

6

Tekisivät vain yhteistyötä ja asettaisivat rajansa Microsoftille, ettei kävisi samalla tavalla kuin Nokialle.

Vastaa
EmDzei
EmDzei

7

Microsoftia kiinostanee Cyanogenmod heidän HoloLenssissä vuoksi, koska ko. laite käyttää Androidia.

Cyanogenmod haluaisi omaksi "Androidikseen" vapaaksi Googlen rajoituksista ja ns. suljetusta koodista (esim. Google Now).

Cyanogenmod & Microsoftin liittouma onnistunee ja saanee suosiota, koska esim. omasta Android luuristani olen pysäyttänyt todella usean Googleohjelman, koska en halua niiden "turhina" vievän resursseja. Esim. Google Docs, Google Drive, GMail, Google Play-elokuvat, Google Play-kirjat, Google Play-lehtikioski, Google Play-pelit, Google+, Hangouts jne. Jos tällaisista pakkopullista plus valmistajan bloadwaresta pääsee eroon, niin Cyanogenmod houkuttaa ja jos heidän kaupastaan voi sitten ladata tarpeelliset ja ennenkaikkea itse valitut ohjelmansa. Käänteisesti se voi mennä siihenkin suuntaan, että kaikesta tarpeellisesta joutuu sitten maksamaan, esim. Muistiosta, Tiedostohallinsta, Musiikkiohjelmasta, Kamerasta, Sähköpostiohjelmasta jne.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.