Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Zenfone Zoom -älypuhelimen kameran kehittäjä paljastui

Manu Pitkänen

Zenfone Zoom -älypuhelimen kameran kehittäjä paljastui
Tämän vuoden alussa Asus esitteli ZenFone Zoom -älypuhelimen, jossa optinen zoom oli saatu puristettu yllättävän ohkaiseen pakettiin. Kamerateknologian kehittäjäksi on paljastunut japanilainen Hoya.

Älypuhelimiin tarkoitettu optisella kuvanvakaimella ja kolminkertaisella optisella zoomilla varustetun Cube-kameramoduulin Hoya esitteli jo elokuussa 2013. Noin puolitoista vuotta myöhemmin se löysi tiensä vihdoin markkinoille Asus Zenfone Zoomin ansiosta.

Cube-moduuli on vain kuusi millimetriä paksu, mutta pituutta siltä löytyy tavallista enemmän: yli neljä senttimetriä. Optisen zoomin avulla kuvauskohteen yksityiskohdat saa suurennettua ilman että kuvanlaatu kärsisi siitä kovinkaan paljoa. Optisessa zoomissa on kuitenkin omat ongelmansa, esimerkiksi Cuben aukkosuhde on vain f/2,7–4,8. Kennolle saapuu samalla valotusajalla vähemmän valoa kuin kirkkaammalla optiikalla (f/2,0) varustetuissa älypuhelimissa, mikä voi osoittautua ongelmaksi erityisesti liikkuvia kohteita kuvattaessa heikossa valaistuksessa.Älypuhelimissa voidaan tietysti käyttää myös irrotettavia zoom-linssejä, jotka ajavat saman asian kuin kameramooduuliin integroitu zoomikin.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja