Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Huippusuorittimen ylikuumenemishuhut turhia?

9
Puhelinvertailu

Qualcomm on ollut melkoisessa pyörteessä uusimman huippupiirinsä tiimoilta. Sitä on huhuissa syytetty ylikuumenemisesta, jonka johdosta Samsung olisi hylännyt sen tulevasta lippulaivastaan.

Qualcomm ja piiriä uudessa G Flex 2 -laitteessa käyttävä LG ovat kiistäneet huhut. Yhtiöiden mukaan Snapdragon 810 -järjestelmäpiiri toimii moitteetta ja jopa varsin viileänä.
Nyt STJS Gadgets Portal on julkaissut testituloksia, joiden mukaan uusi Snapdragon 810 päihittää viileydessä edeltäjänsä Snapdragon 800:n.

Pelitestissä (kuvassa) 810 on parhaimmillaan liki viisi astetta kylmempi kuin 800. 4K-videokuvauksen aikana erot ovat vielä suuremmat. Lämpötilat mitattiin laitteiden pinnasta, eikä siis itse piiristä.

Testissä käytetyt laitteet ovat samaa kokoluokkaa, mutta tarkkaa tietoa niistä ei anneta.

Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempää uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana. Tämä osio on kokeellinen ja toivommekin näistä "nopeista" nostoista palautetta teiltä, käyttäjämme.

Kommentit (9)

dasdsafsdgfsdfg (vahvistamaton)

1

Luuleeko joku oikeesti että se syy dumppaa Snapdragonit lippulaivamalleista on jotenkin tekninen? Samppa vaan ei tartte Qualcommia enää mihinkään.

Vastaa
user@org (vahvistamaton)

2

Luulis että lämpötila on riippuvainen jäähdytyksestä.

No kaippa testi on ollut sen suhteen vertailukelpoinen. Tosin miksi kirjoitetaan yksionomaan lämpötilasta.

Lainaus:

Testit kertovat: Samsung jätti Qualcommin suorittimen turhaan?


Miksi se jätti Qualcomin suorittimet ?

Tulee kaksi syytä mieleen.

- Raha, eli omat tulee edullisemmaksi. (jos hauttu taso saavutetaan)

, Jos omat tulee kalliimmaksi, niin sitten voi olla jokin tekninen syys, esim se että kokoonpanossa Qualcomin piirin jäähdyttämisen kanssa ongelmia, joka omalla järjestelmäpiirillä pystytään hanskaan. Se ei olisi mitenkään ristiriidassa tämän uutisen kanssa jossa mittailtu jonkin laitteen pintaa... lisäksi "Lippulaivan" on huhuiltu olevan varsin kookas joten pintalämmöt ei ehkä se ison haaste...

Vastaa
jartar
jartar

3

En ylipäänsä ymmärrä mistä on lähtenyt olettamukset, että Samsung valitsisi lippulaivamallin prossun huhujen perusteella. Voiko mitään typerämpää edes väittää?!?

Vastaa
hu-hu (vahvistamaton)

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

En ylipäänsä ymmärrä mistä on lähtenyt olettamukset, että Samsung valitsisi lippulaivamallin prossun huhujen perusteella. Voiko mitään typerämpää edes väittää?!?

Pitäähän jostain saada päivän SGS6 uutiskiintiöt täyteen. Huhuja huhujen perään.

Itse asiaan, mielestänin Samsung tekee ison virheen jos käyttää omaa järjestelmäpiiriään. Aiemmissa Galaxyissa, joissa on Exynos tai Snapdragon, variantista riippuen -> ongelmia on aina ollut nimenomaan Exynoksen kanssa softapuolella. Ajurit on koodattu sinne päin ja ongelmia on kun tekee rautaläheistä koodia. Snapdragon toimii paremmin, koska myös ajurit tulee Qualcommilta itseltään. Samsunghan ei ole tunnettu softataidoistaan eikä tule olemaankaan.

Vastaa
Happokala
Happokala

5

Ei kai tuo lämpömittarin antama lukema ole mitenkään luotettettava. Tietääkseni lämpöongelmat tarkoittaa sitä että jokin hyvin pieni osa piiristä käy liian kuumana, eli tämä on ns. hotspot. Hyvin suunniteltu piiri lämpenee tasaisesti. Koko piirin lämmöntuottoa on helppo säätää jännitteellä ja kellotaajuudella (ja jäähdytyksellä), mutta tuollainen hotspot on suunnitteluvirhe ja on vaikeampi ratkaistava.

Vastaa
user@org (vahvistamaton)

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Happokala:

Ei kai tuo lämpömittarin antama lukema ole mitenkään luotettettava.

Itse lukema varmaan luotettava, tuskin siinä sössineet.
Jos meinaat sitä että se ihan yhtä tyhjän kanssa itse aiheen kanssa, niin samaa mieltä. Noista ei saa käsitystä lämmöntuotosta.

Muut on vakuutelleet että lämmöt ei ongelma, eli ei viitteitä suunnittelu virheitä. Se ei tarkoita etteikö Samsungin erilaisessa toteutuksella voisi olla lämpöjen kanssa ongelmai, se ilmeisesti jokatapauksessa paljon haastavampi.

Vastaa
Ejurr (vahvistamaton)

7

Qualcommin prossuissa on vielä se added benefit, mitä tietääkseni Sampan tuotteissa ei ole, että ne latautuvat hyvin nopeasti. Tämä on itseni kaltaiselle power userille erittäin tärkeää.

Vastaa
user@org (vahvistamaton)

8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ejurr:

Qualcommin prossuissa on vielä se added benefit, mitä tietääkseni Sampan tuotteissa ei ole, että ne latautuvat hyvin nopeasti. Tämä on itseni kaltaiselle power userille erittäin tärkeää.


En ihan varma mitä erityisesti tarkoitat.

Samsungilla on pikalataus systeemejä, eikä se että käyttää Qualcommin piirejä, tarkoita että laitteessa olisi maksimaalisesti käytössä Qualcommin lataustekniikat.

Vastaa
arivesa
arivesa

9

Kaikki yllämainittu voi osin pitää paikkansa.Valmistajalla on silti oikeus,tietenkin,käyttää komponentteja joita itse pitää viisaimpina.
Mitenkäs tuo muille kuuluu? Joko ostat tai et,siinä on kuluttajan rajat.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja