Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Windows 10 TP asentuu nyt useimmille Lumia-puhelimille, epävirallisesti

8
Puhelinvertailu

Microsoft julkaisi tällä viikolla Windows 10 Technical Preview -esiversion älypuhelimille. Lähinnä testaajille tarkoitettu esiversio on virallisia teitä saatavilla rajatusti muutamille Lumia-laitteille. XDA-Developers-foorumilla rajoitukseen löydettiin kuitenkin pikaisesti kiertotie.

Virallisesti Windows 10 Technical Preview on saatavilla vain kuudelle Lumia-laitteelle (Lumia 630, Lumia 635, Lumia 636, Lumia 638, Lumia 730 ja Lumia 830), mutta tietojen mukaan epävirallisella asennuksella se asentuu useille muillekin Lumia-laitteille.

Julkaisussa kuitenkin mainitaan, että asennus saattaa rikkoa puhelimen, joten sitä ei kannata tehdä käytössä olevaan puhelimeen. Sanomattakin lienee selvää, että moinen hakkerointi tehdään aina omalla vastuulla.

Mikäli uskallusta ja ylimääräisiä Lumia-puhelimia kuitenkin riittää, niin asennuksen on kerrottu toimivan ainakin suosituilla huippumalleilla Lumia 1520:lla ja Lumia 930:lla.
Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (8)

Taeco
Taeco

1

Eikös joku MS:ltä juuri Twiitannut, että päätös jättää muut mallit päivityksen ulkopuolelle tehtiin syystäkin ja että he eivät missään nimessä suosittele sen asentamista muille, kuin virallisesti tuetuille laitteille? Syyksi päivityksen rajaamiselle vain muutamaan malliin annettiin, että muilla malleilla oli vain yksinkertaisesti liikaa ongelmia.

Joten malttakaa sen päivityksen kanssa, kun ovat itse erikseen sanoneet, että se päivitys testatusti ei toimi kunnolla muissa laitteissa.

Vastaa
Mrmistermrmister
Mrmistermrmister

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Taeco:

Eikös joku MS:ltä juuri Twiitannut, että päätös jättää muut mallit päivityksen ulkopuolelle tehtiin syystäkin ja että he eivät missään nimessä suosittele sen asentamista muille, kuin virallisesti tuetuille laitteille? Syyksi päivityksen rajaamiselle vain muutamaan malliin annettiin, että muilla malleilla oli vain yksinkertaisesti liikaa ongelmia.

Joten malttakaa sen päivityksen kanssa, kun ovat itse erikseen sanoneet, että se päivitys testatusti ei toimi kunnolla muissa laitteissa.

Toivottavasti tämä Preview nyt on tulossa Lumia 1020 -mallille virallisesti, sillä haluan ehdottomasti päästä kokeilemaan sitä. Jos se kerran toimii Lumia 520:lla, niin miksei sitten 1020:lla, jossa on kuitenkin moninkertaisesti enemmän suoritustehoa ja tallennustilaa?

Vastaa
Taeco
Taeco

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mrmistermrmister:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Taeco:

Eikös joku MS:ltä juuri Twiitannut, että päätös jättää muut mallit päivityksen ulkopuolelle tehtiin syystäkin ja että he eivät missään nimessä suosittele sen asentamista muille, kuin virallisesti tuetuille laitteille? Syyksi päivityksen rajaamiselle vain muutamaan malliin annettiin, että muilla malleilla oli vain yksinkertaisesti liikaa ongelmia.

Joten malttakaa sen päivityksen kanssa, kun ovat itse erikseen sanoneet, että se päivitys testatusti ei toimi kunnolla muissa laitteissa.

Toivottavasti tämä Preview nyt on tulossa Lumia 1020 -mallille virallisesti, sillä haluan ehdottomasti päästä kokeilemaan sitä. Jos se kerran toimii Lumia 520:lla, niin miksei sitten 1020:lla, jossa on kuitenkin moninkertaisesti enemmän suoritustehoa ja tallennustilaa?

Sanoivat toivovansa voivansa laajentaa laitetukea mahdollisimman pian tulevien päivitysten yhteydessä. Vain niiden laitteiden, joissa on alle 8Gt tallennustilaa, päivitysmahdollisuudesta on näillä näkymin epäselvyyttä. Ellei sitten operaattori jätä tuomatta lopullista päivitystä jakoon.

Se näytti varsin bugiselta myös tuetuilla laitteilla, joten en pitäisi kiirettä vielä mallista riippumatta. Minulla on tähän saakka ollut developer preview käytössä melkein joka päivityksen yhteydessä, mutta ne olivat paljon valmiimpia jakoon tullessaan, kuin tämä kymppi ja MS on niin itsekin sanonut.

Vastaa
Mrmistermrmister
Mrmistermrmister

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Taeco:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mrmistermrmister:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Taeco:

Eikös joku MS:ltä juuri Twiitannut, että päätös jättää muut mallit päivityksen ulkopuolelle tehtiin syystäkin ja että he eivät missään nimessä suosittele sen asentamista muille, kuin virallisesti tuetuille laitteille? Syyksi päivityksen rajaamiselle vain muutamaan malliin annettiin, että muilla malleilla oli vain yksinkertaisesti liikaa ongelmia.

Joten malttakaa sen päivityksen kanssa, kun ovat itse erikseen sanoneet, että se päivitys testatusti ei toimi kunnolla muissa laitteissa.

Toivottavasti tämä Preview nyt on tulossa Lumia 1020 -mallille virallisesti, sillä haluan ehdottomasti päästä kokeilemaan sitä. Jos se kerran toimii Lumia 520:lla, niin miksei sitten 1020:lla, jossa on kuitenkin moninkertaisesti enemmän suoritustehoa ja tallennustilaa?

Sanoivat toivovansa voivansa laajentaa laitetukea mahdollisimman pian tulevien päivitysten yhteydessä. Vain niiden laitteiden, joissa on alle 8Gt tallennustilaa, päivitysmahdollisuudesta on näillä näkymin epäselvyyttä. Ellei sitten operaattori jätä tuomatta lopullista päivitystä jakoon.

Se näytti varsin bugiselta myös tuetuilla laitteilla, joten en pitäisi kiirettä vielä mallista riippumatta. Minulla on tähän saakka ollut developer preview käytössä melkein joka päivityksen yhteydessä, mutta ne olivat paljon valmiimpia jakoon tullessaan, kuin tämä kymppi ja MS on niin itsekin sanonut.

Hyvä! Ei itselläni vielä niin kiire ole asian kanssa mutta kunpahan edes kevään aikana tulisi jakoon.

Tässä samassa Lumiassa (1020) minulla oli aikaisemmin 8.1 Preview ennen sen virallista julkaisua ja hyvin toimi. Täytyy nyt sitten odottaa kymppiä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mrmistermrmister:


Hyvä! Ei itselläni vielä niin kiire ole asian kanssa mutta kunpahan edes kevään aikana tulisi jakoon.


Olisi lievästi yllättävää jos jo tuolloin, Developer Preview on yleensä paljon lähempänä julkaisua, "~valmiina" Ensimmäisiä 10 julkaisuja odotetaan kuitenkin selkeästi pidemmällä H2lla, kesäkin olisi yllättävää, vaikka yleisellä tasolla mahtuisi 4-8kk haarukkaan, nyt kuitekin kohtuu iso paketti kyseessä.

Vastaa
tikte76
tikte76

6

Taitaa vaatia wp 8.1 update1 en että voi laittaa windows 10 puhelimeen kun sitä tuetaan. ja jos kaikkia lumioita tuetaisi niin palvelin kuormitus olisi iso joten sitäkin säästyy näin.

Vastaa
miiu74
miiu74

7

Mitä kaikkea uusia ominaisuuksia ja parannuksia kymppi tuo mukanaan? Mallikohtaisia parannuksia varmaan mutta siis näin yleisesti.

Vastaa
Taeco
Taeco

8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti miiu74:

Mitä kaikkea uusia ominaisuuksia ja parannuksia kymppi tuo mukanaan? Mallikohtaisia parannuksia varmaan mutta siis näin yleisesti.

-tuki universaaleille sovelluksille
-pystyy poistamaan yksittäisiä ilmoituksia ilmoituskeskuksesta(nykyisen koko kategorian poistamisen lisäksi)
-pystyy laajentamaan pikatoimintonäkymän ilmoituskeskuksesta androidien tapaan
-pystyy vastaamaan joihinkin imloituksiin, kuten tekstiviesteihin poistumatta senhetkisestä sovelluksesta
-uusia tile-kokoja kotinäytölle: 2x4 ja 4x4 nykyisten 1x1, 2x2 ja 4x2 lisäksi
-Taustakuva tiilien sisältä niiden taakse, lisäksi taustakuva näkyy myös sovellusvalikon takana
-uudet/usein käytetyt sovellukset sovellusvalikon alkuun
-päivitetty, universaali kellosovellus, johon sisältyy herätyskello, ajastin, sekuntikello ja kello
-päivitetty laskin, kalenteri ja galleria, kaikki universaaleja
-Lumia Camerasta ainoa ja oletuskamerasovellus kaikille laitteille
-uusi "Spartan" -selain
-uusi universaali tiedostojenhallintasovellus, joka toimii paremmin Onedriven kanssa ja pienempiä toimintoja, kuten mahdollisuus valita, missä sovelluksessa tiedosto avataan
-tietojen ja tiedostojen parempi synkkaus laitteiden välillä
-paranneltu näppäimistö: Speech to text, joysticki jolla helpompi siirtää kursoria, mahdollisuus siirtää näppäimistö sivuun jotta kirjottaminen olisi helpompaa isoilla laitteilla, tai näppäimistön voi irrottaa kokonaan
-uudet universaalit office-sovellukset (word, powerpoint, excel, onenote, outlook), joissa kaikki desktop-ominaisuudet
-parannuksia cortanaan ja uusia kieliä, mutta ei suomea
-uusi universaali asetukset-sovellus, jossa asetukset kategorioitu ja muutenkin selkeämpi

Nuo nyt ainakin äkkiä tuli mieleen...

Universaali sovellus=paitsi sovelluksen ulkonäkö, myös koodi kokonaisuudessaan on täysin sama, kuin desktop-windowssissa. Ilmeisesti myös tietojen synkkaus huomattavasti toimivampaa näiden universaalien sovellusten välillä montaa windows-laitetta käytettäessä

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.