Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Tällaisia ominaisuuksia seuraaviin muutaman sadan euron älypuhelimiin on tulossa

1
Manu Pitkänen

Tällaisia ominaisuuksia seuraaviin muutaman sadan euron älypuhelimiin on tulossa
Älypuhelinpiirien markkinajohtaja Qualcomm on esitellyt uudet keskihintaisiin älypuhelimiin tarkoitetut suorittimet. Samalla yhtiö kertoi hankkiutuvansa eroon modeemien vanhasta nimeämiskäytännöstä, tilalle tulee uusi Snapdragon-brändiä hyödyntävä nimeämismenetelmä.

Qualcomm esitteli tänään neljä uutta järjestelmäpiiriä, joiden nimet ovat: Snapdragon 620, 618, 425 ja 415. Viimeksi mainittu Snapdragon 415 saapunee kuluttajalaitteisiin jo ennen kesää, mutta muiden piirien markkinoille saapumista joudutaan odottamaan vuoden jälkimmäiselle puoliskolle saakka. Lukuun ottamatta 415-mallia, uusissa piireissä käytetään Snapdragon X8 -modeemia (download: 300 Mbps / upload: 100 Mbps). Tuttuun tapaan mitä suurempi luku nimessä on, sitä kyvykkäämmästä piiristä on kyse.

Molemmat 600-sarjan uudet piirit käyttävät ARM:n muutama viikko sitten esittelemiä 64-bittisiä Cortex-A72-ytimiä. Snapdragon 620:ssä Cortex-A72-ytimiä on neljä kappaletta (1,8 GHz, joiden lisäksi neljä Cortex-A53-ydintä) ja Snapdragon 618:ssa suorituskykyisempiä ytimiä on kaksi kappaletta (joiden lisäksi neljä A53-ydintä). Molemmat piirit tukevat LPDDR3-muistia ja uuden Adreno-grafiikkaohjaimen, jonka teknisiä ominaisuuksia ei tässä vaiheessa vielä paljastettu. Piireistä löytyy myös kaksoiskuvasignaalisuoritin, tuki HEVC-enkoodaukselle ja -dekoodaukselle sekä Hi-Fi-audiolle (192kHz/24bit).Snapdragon 400 -sarjan piireissä käytetään vuorostaan kahdeksaa Cortex-A53-ydintä ja Adreno 405-grafiikkaohjainta. Molemmat piirit pystyvät toistamaan Full HD -tasoista HEVC-videota, mutta HEVC-pakkausta ne eivät tue.

Tarkemmat mallikohtaiset tiedot löytyvät Qualcommin verkkosivuilta: Snapdragon 620 | Snapdragon 618 | Snapdragon 425 | Snapdragon 415


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.