Qualcomm esittelee tulevaisuuden älypuhelimien uusia kameraominaisuuksia

1
Manu Pitkänen

Qualcomm esittelee tulevaisuuden älypuhelimien uusia kameraominaisuuksia
Suoritinytimien määrä Android-puhelimissa on kasvanut nopeasti parin viime vuoden aikana. Tämän vuoden lippulaivapuhelimista löytyy kahdeksan suoritinydintä ja kaikkein edullisimmissakin älypuhelimissa on jo ainakin kaksi suoritinydintä.

Jotta useasta ytimestä olisi loppukäyttäjälle jotakin iloa, tulisi sovellusten olla suunniteltu suoritettavaksi usealla suoritinytimellä. Ohjelmistokehityksen näkökulmasta tämä ei ole täysin itsestään selvää, minkä vuoksi piirisuunnittelija Qualcomm on kehittänyt MARE-ohjelmointiympäristön, joka helpottaa säikeistettyjen ohjelmien kehitystä Android-laitteille. Viime vuonna julkaistun SDK-päivityksen myötä MARE mahdollistaa myös heterogeenisen laskennan, eli tehtävien suorittamisen sekä suorittimella että grafiikkaohjaimella.

Uusilla demovideoilla Qualcomm Research esittelee, miten MAREn avulla voidaan parantaa älypuhelimilla kuvaamista. Ensimmäisellä videolla Qualcomm näyttää Morphon 8-akselisen kuvanvakautuksen toimintaa ja toisessa videossa kameraohjelmaan on rakennettu tekoäly, jonka avulla kamera tunnistaa minkälaista kohdetta se on kuvaamassa. Qualcomm osti viime vuonna vastaavaan kykenevän Impala-sovelluksen kehittäjän, Euvisionin.
Parhaat kännykkätarjoukset

Nokia XR20 – hinta laskenut -40%

Nokia XR20
174 € Kärkkäinen
350 € Proshop
366 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 289 €

Oppo A77 5G – hinta laskenut -40%

Oppo A77 5G
149 € DNA
199 € Proshop
249 € Verkkokauppa.com

Alin hinta viikko sitten: 249 €

Nokia G10 – hinta laskenut -30%

Nokia G10
106 € Hobby Hall
149 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 151 €

Honor X7 – hinta laskenut -29%

Honor X7
70 € Kärkkäinen
129 € Power
129 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 97 €

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.