Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Kiinan ihme pelkää tuoda älypuhelimensa Eurooppaan – avaa kuitenkin oman verkkokaupan

3
Manu Pitkänen

Kiinan ihme pelkää tuoda älypuhelimensa Eurooppaan – avaa kuitenkin oman verkkokaupan
Rakettimaisesti Kiinassa kasvanut älypuhelinmerkki Xiaomi on avaamassa oman verkkokaupan Euroopassa. Aiemmin tänä vuonna Xiaomi kertoi avaavansa verkkokaupan myös Yhdysvalloissa.

Yhdysvaltojen ja Euroopan verkkokaupoissa ei aiota kuitenkaan myydä lainkaan älypuhelimia, vaan ainoastaan niiden lisävarusteita, kuten kuulokkeita ja Mi Band -aktiivisuusrannekkeita. Miksi viime vuonna maailman kolmanneksi suurimpana älypuhelinmerkkinä käynyt yhtiö ei tuo puhelimiaansa myyntiin länsimaissa?

Virallinen selitys on, ettei Xiaomilla ole resursseja hoitamaan puhelimien raudan ja ohjelmistojen lokalisointia tai laitteiden viranomaishyväksyntöjä. Selitys vaikuttaa sepitteeltä, sillä Xiaomia selvästi pienemmät start upit ovat kyenneet tuomaan puhelimensa myyntiin ympäri Eurooppaa ja Aasiaa (esimerkkeinä Jolla ja OnePlus). Viime vuoden lopulla Xiaomi nosti sijoittajilta 1,1 miljardia dollaria ja yhtiön markkina-arvo kohosi 45 miljardiin dollariin.Todellinen syy vaikuttaisikin olevan siinä, ettei Xiaomi kykene puolustautumaan Euroopassa ja Yhdysvalloissa nostettavia patenttikanteita vastaan. Kiinassa ja Intiassa länsimaisten teknologiayritysten patenttisalkku on vielä kovin ohut, mikä antaa hengitystilaa Xiaomin kaltaiselle uudelle yrittäjälle.

Esimakua Xiaomin haavoittuvuudesta saatiin viime syksynä, kun sen puhelimien myynti estyi Intiassa Ericssonin haastettua kiinalaisyhtiön käräjille patenttiloukkausten vuoksi.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (3)

R4ndom1
R4ndom1

1

Tämä patenttien kanssa pelleily menee nyky-yhteiskunnassa jo ihan liian pitkälle. Kyllä parentit ymmärtää jos oikeasti keksii jotain merkityksellistä ja uniikkia.

Kymmenen vuoden päästä puhelimia ei ole mitään mahdollisuutta kehittää/valmistaa, jos ei ole kunnon lakimiesarmeijaa.

Vastaa
Mauriland
Mauriland

2

Taitaa noi puhelimet olla CE merkittyjä mutta ei kuitenkaan silla tavoin kuin me ne ymmärrettäisiin vaan China Export paskaa.

Vastaa
pentsu
pentsu

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti R4ndom1:Kymmenen vuoden päästä puhelimia ei ole mitään mahdollisuutta kehittää/valmistaa, jos ei ole kunnon lakimiesarmeijaa.

Kopioiminen ei ole kehittämistä. Mikään ei tule kehittymään jos kaikki koipioisivat toisiaan. Patentit ovat oikeudenmukaisia, ja erityisesti aasiassa toimiville länsimaalaisille yrityksille lähes elinehto. Siellä monien tuotteiden kohdalla käy niin, että piraatti on jo myynnissä ennenkuin alkuperäistä on edes esitelty.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.