Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Arvio: Galaxy S6:ssa on maailman paras näyttö

1
Manu Pitkänen

Arvio: Galaxy S6:ssa on maailman paras näyttö
DisplayMaten Raymond Soneira on saanut ennakkoon käsiinsä Galaxy S6 -älypuhelimen näyttötestien suorittamiseksi. Vaikka Soneira julistaakin Galaxy S6:ssa olevan toistaiseksi paras (mobiililaitteiden) näyttö, jäävät kuvanlaadulliset erot testimittauksissa Galaxy Note 4:ään verrattuna mitättömän pieniksi (joillakin mittarilla Note 4:n näyttö on jopa edellä).

Mittausten perusteella kaikkein merkittävin ero Galaxy S6:n ja Galaxy Note 4:n näyttöjen väliltä löytyy suoraan teknisistä tiedoista: koko. Molemmissa puhelimissa on QHD-tasoinen 2560x1440 pikselin näyttö, mutta Note 4:ssä näytön koko on 5,7 tuumaa ja Galaxy S6:ssa näyttöä on saatu pienennettyä 5,1 tuumaan. Tämä näkyy tietysti myös pikselitiheydessä: Galaxy S6:n näytössä on 577 pikseliä tuumaa kohden (sinisiä ja punaisia alipikseleitä PenTile-matriisin takia 408 kpl), kun Galaxy Notessa pikelitiheys jää 518 PPI:hin (sinisiä ja punaisia alipikseleitä 366 kappaletta).Eroa tarkkuudessa ei kuitenkaan huomaan arkikäytössä.

DisplayMate havaitsi Galaxy S6:n näytön kirkkauden laskevan 30 asteen katselukulmassa 27 prosenttia, kun Note 4:ssä kirkkaus vähenee 19 prosenttia. Kirkkauden väheneminen katselukulman suhteen on AMOLED-näytöissä tyypillisesti selvästi pienempi riesa kuin LCD-näyttöjen tapauksessa (esim. iPhoneissa samassa testissä kirkkauden mitataan laskevan noin 50 prosenttia).

Galaxy S6:n näyttö kuluttaa suunnilleen 25 prosenttia vähemmän tehoa kuin Note 4 tai S5.

DisplayMate kruunasi Galaxy S6:n maailman parhaimmaksi lähinnä siitä syystä, että Samsung onnistui pitämään kuvanlaadulliset seikat suunnilleen samana, vaikka näytön kokoa pienennettiin Galaxy Note 4:ään nähden.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.