Microsoft julkaisee Cortanan iPhonelle ja Androidille

3
Manu Pitkänen

Microsoft julkaisee Cortanan iPhonelle ja Androidille
Microsoft julkaisee myöhemmin tänä vuonna Windows Phonesta jo löytyvän Cortana-puheavustajan Androidille ja iOS:lle. Avustaja on tulossa lisäksi Windows 10 -käyttöjärjestelmän myötä tietokoneillekin tänä vuonna. Cortanan laajentumista Androidille ja iOS:lle kertoi Reuters.

Reutersille puhuneen Microsoft Research -tutkimuslaboratorion johtaja Eric Horvitzin mukaan Microsoft kehittää parhaillaan myös niin sanottua Project Einsteinia, joka tekisi Cortanasta nykyistäkin älykkäämmän. Projektin koodinimi juontaa juurensa Albert Einsteinista, jonka suhteellisuusteoriat uudistivat ajan ja tilan käsitteet – molemmat seikat ovat keskeisessä asemassa Cortanan tulevassa päivityksessä.

Horvitz ei paljastanut Project Einsteinista yksityiskohtaisia tietoja, mutta avustajan pitäisi jatkossa osata "lukea ja ymmärtää sähköposteja". Cortana voisi tulevaisuudessa tulkita vastaanotettujen sähköpostien perusteella, että olet suunnittelemassa lomamatkaa ja neuvoa sen pohjalta mihin kellonaikaan lentokentälle kannattaisi lähteä.



Project Einsteinin uudistukset ovat tulossa Cortanaan ensi syksynä.

Windows Phonen eksklusiiviset sovellukset ovat viimeisen vuoden aikana tehneet tuloa Androidille ja iOS:lle, mikä saattaa jatkossa vähentää kuluttajien halua ostaa Lumia-älypuhelimia. Esimerkiksi Nokian HERE-kartat ja Microsoftin Office-sovellukset on jo julkaistu Androidille ja iOS:lle. Microsoft myi viime vuoden lopulla MixRadio-musiikkipalvelun japanilaiselle LINElle, joka todennäköisesti lanseeraa palvelun myöhemmin myös suurimmille mobiilialustoille.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Kommentit (3)

RaxMidio
RaxMidio

1

Onko tuossa nyt mitään järkeä? Windows 10:een laajentumisen ymmärrän hyvin, mutta että vielä muiden valmistajien alustoille! Yrittävätkö ne tosiaan tappaa mobiili-Windosin?

Vastaa
XB700
XB700

2

Microsoft haluaa/yrittää saada enemmän ihmisiä käyttämään palveluitaan.

Koska WP ei ole menestynyt niin kuin ne olisivat haluneet (ja syynkin ymmärrän). =P

Vastaa
Taeco
Taeco

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti RaxMidio:

Onko tuossa nyt mitään järkeä?

On toki. Cortana käyttää Bingiä. Tottakai MS haluaa osan Googlen markkinaosuudesta itselleen hakubisneksessä.

Jos käyttäjä huomaa iPhonen tai Androidin omistamisesta huolimatta käyttävänsä Cortanaa, OneDriveä, Officea jne, niin ehkä hänen kannattaisi harkita Windowsiin vaihtamista, jossa kaikki tuo on integroitua? Tai näin voisi ainakin kuvitella MS:n toivovan tapahtuvan. Tuskin kuitenkaan ompuissa toimii ominaisuudet, kuten "Hey Cortana" ja kotinapin pohjassa pitäminen vie Siriin, eikä Cortanaan. Joten jos haluaa Cortanaa tosissaan käyttää, joutuu vaihtamaan edelleenkin WP:n pariin.

Tekeehän MS rahaa, vaikka käyttäjä käyttäisi vain yhtä heidän palvelua, joten miksi ei tarjoaisi kaikkia palveluita mahdollisimman monelle käyttäjälle? Ihmiset eivät selvästi halua vaihtaa WP:hen, josta tulisi MS:lle enemmän rahaa, joten ehkä kannattaa tyytyä saamaan edes jonkin verran rahaa tarjoamalla palveluita kilpailevilla alustoilla?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.