Sonyn ykkösmallit saavat nyt Suomessa Android Lollipop -päivityksen

2
Matti Robinson

Sonyn ykkösmallit saavat nyt Suomessa Android Lollipop -päivityksen
Sony on kertonut virallisessa blogissaan, että Android 5.0 Lollipop lähtee jakeluun sen suosituille huippumalleille Xperia Z3:lle ja Xperia Z3 Compactille Pohjoismaissa ja Baltiassa. Sony kertoo, että seuraavan parin viikon aikana päivitys saapuu myös muille alueille ja uusille Xperia Z -malleille.

Uusi Android-versio tuo mukanaan Material Design -periaatteen mukaan rakennetun käyttöliittymän, uudistetun lukitusnäkymän ja notifikaatiot kustomointeneen, käyttäjäprofiilit ja vieras-moodin, Android for Work -sovellukset sekä paremmat kontrollit tallennustilan hallinnointiin.

Valitettavasti Sonyn muut mallistot eivät todennäköisesti saa Lollipop-päivitystä, vaan se rajoittuu ainoastaan Z-sarjan laitteisiin. Yhtiö ei ole vielä kertonut tilaisuudesta, jossa se aikoo esitellä tulevan Xperia Z4 -älypuhelimen.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor X7a – hinta laskenut -49%

Honor X7a
69 € DNA
142 € BIGBOX.FI
229 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 135 €

Motorola Moto G34 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto G34
99 € Power
99 € DNA
198 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 189 €

Xiaomi Redmi A3 – hinta laskenut -26%

Xiaomi Redmi A3
84 € BIGBOX.FI
85 € Proshop
85 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 112 €

Xiaomi 13 Lite – hinta laskenut -22%

Xiaomi 13 Lite
357 € CDON
499 € Proshop
519 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 459 €

Kommentit (2)

Pitkakoski
Pitkakoski

1

Toivottavasti Sony on hionut Lollipop-versiotaan huolella. Vaikka toki toivonkin päivitystä, olen ihan mielelläni pysytellyt hyvin toimineessa KitKat-versiossa. Nexus 7 (2012) oli päivityksen jälkeen suorastaan käyttökelvoton ja vasta desimaalipäivitykset ja laitteen tyhjääminen palauttivat laitteen käyttökelpoiseen tilaan.
Tämä päivitys on vähintään yhtä merkittävä kuin iOS 7 oli Applen laitteille, joten toivon testaamisen ja kehittämisen jatkuvan edelleen.

Vastaa
Makiluola
Makiluola

2

Minun Sony Xperia Z2 puhelin sai eilen 18.3.2015 Android 5.0 Lollipop päivityksen hieman ennen puolta yötä. Tein tämän päivityksen "On air". Päivitykseen meni aikaa noin puolisen tuntia. Päivityksen aikana puhelimen prosessori kuumeni todella paljon, koska sillä oli paljon työtä. Nyt puhelin on nopeampi käytettävyydeltään. Jotain pieniä muutoksia tuli näytön ulkonäköön ja osaan eri ohjelmien ilmoituskuvakkeista tuli tämän ohjelmistopäivityksen myötä. Puhelin ja siihen asennetut ohjelmat toimivat toistaiseksi OK.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.