Ylikuumenemisväitteissä oli perää: HTC One M9 kuumenee hälyttävästi

Manu Pitkänen

Testi: Uutuusälypuhelin kuumenee hälyttävän paljon
Snapdragon 810 -järjestelmäpiirin ylikuumenemishuhuissa näyttää olevan jonkinlaista perää. Hollantilaisen Tweakers.net-verkkosivuston toteuttaman lämpökameratestin perusteella kyseistä suoritinta käyttävä HTC One M9 lämpiää selvästi voimakkaammin kuin sen edeltäjä One M8 tai muut kilpailevat älypuhelimet.

Tweakers.netin testissä puhelimilla suoritettiin useita GFXBench-ajoja puhelimien lämpötilojen nostamiseksi ja mitattiin arvot lämpökameralla. IPhone 6 Plussan, HTC One M8:n, LG G3:n ja Samsung Galaxy Note 4:n lämmöt liikkuivat 40 asteen molemmin puolin. HTC One M9:n kohdalla lämpötilat nousivat vertailutilanteessa vuorostaan yli 55 celsius-asteen.

Yli 50-asteista alumiinipalaa alkaa olla jo suhteellisen epämiellyttävää pitää kädessä tai taskussa, eikä se todennäköisesti tee hyvää litium-akullekaan. Puhelimissa on automaattinen sulkeutumismekanismi, joka pakottaa laitteen sammumaan jos lämpötila kohoaa liian korkeaksi. Syystä tai toisesta se ei aktivoitunut testin aikana. Asphalt 8 -peliä pelatessa puhelimen lämpötila ei kuitenkaan kohonnut kuin 42,5 asteeseen.MWC-messuilla esillä olleiden näytepuhelimienkin huomattiin käyvän Barcelonassa kuumina.

Android Police kirjoitti aikaisemmin Snapdragon 810 -pohjaisen LG G Flex 2:n suorituskyvyn laskevan voimakkaasti usean testisuoritteen ajon jälkeen. Tämä viittaisi siihen, että puhelin laskee keinotekoisesti suorituskykyään lämpöjen hallitsemiseksi.

Samsungin on sanottu vaihtaneen Snapdragon-piiri sen omaan Exynos-malliin juuri ylikuumenemisen takia.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.