Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Näin valokuvaat auringonpimennyksen älypuhelimellasi

1
Puhelinvertailu

Näin valokuvaat auringonpimennyksen älypuhelimellasi
Maailma pysähtyy tänään hetkeksi kun Kuu siirtyy Maan ja Auringon eteen aiheuttaen auringonpimennyksenä tunnetun luonnonilmiön.

Sitä pitää tietysti kaikkien päästä kuvaamaan. Auringon, kuten minkä tahansa valonlähteen suora kuvaaminen, on aina haastavaa, joten älypuhelimella otetuista nappiotoksista ei kannata haaveilla.

Kohtalaisen hyviä kuvia on kuitenkin mahdollista saada varsinkin jos ulottuvilla on esimerkiksi hitsausmaskeihin tarkoitettu pimentävä suojalasi. Asettamalla lasi älypuhelimen kameran eteen, säätämällä kamera-asetuksista valotusarvo minimiin sekä lukitsemalla valotus ja tarkennus Aurinkoon (paina pitkään Aurinkoa, ei välttämättä toimi kaikissa älypuhelimissa), saadaan alla olevan kuvan kaltaista jälkeä.

Pimennyslasilla kannattaa hieman kikkailla sillä sen aiheuttamista heijastuksista saa paljon parempaa jälkeä kuin suorasta kuvauskohteesta. Alla olevassa esimerkkikuvassakin näkyy heijastus, eikä varsinainen kohde (joten kuvassa asento ei ole täysin oikea).

Pimennys on käynnissä, joten kannattaa mennä mahdollisimman pian ulos räpsimään kuvia. Muista kuitenkin, että Auringon liian pitkä tuijottaminen vahingoittaa silmiä, mutta myös kameraa.
Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Michelola
Michelola

1

itse teippasin vanhojen polarisoivien aurinkolasien linssit päällekkäin ~vastakkaisiin vaiheisiin jollon tuli tällasia kuvia :D


Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.