Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Tällainen Periscope on: Tuo videopohjaisen live-seurannan älypuhelimiin

Manu Pitkänen

Tällainen Periscope on: Tuo videopohjaisen live-seurannan älypuhelimiin
Vaikka erilaisia live-lähetykset mahdollistavia palveluita on ollut tarjolla eri muodoissa jo useita vuosia, on niitä tarjoavista mobiilisovelluksista tullut iso puheenaihe maailmalla vasta nyt. Parissa viikossa rakennetun Meerkat-sovelluksen käynnistämä buumi ei ole jäänyt huomaamatta Twitteriltäkään, joka on nyt julkaissut live-lähetykset mahdollistavat Periscope-sovelluksen.

Periscopen käyttäjät voivat valokuvien ja videotallenteiden sijaan jakaa tapahtumia ja kokemuksiaan reaaliaikaisten videolähetysten kautta. Mobiiliaikakauden "webcam" toimii siis nimensä mukaisesti tietynlaisena periskooppina, jolla voi seurata toisen paikan tapahtumia reaaliaikaisesti.

Sovelluksesta löytyy myös chat, jonka avulla lähetyksen seuraajat voivat keskustella keskenään. Lähetyksistä voi tehdä julkisia tai niiden katseluoikeuksia voi halutessaan rajoittaa vain tietyille henkilöille. Lähetyksistä on mahdollista tehdä tallenteita, joita voi katsoa jälkikäteen 24 tunnin aikaikkunan rajoissa.Koska Twitter osti tänään lanseeratun Periscopen jo tammikuussa, on sovellus tietysti integroitu tiiviisti mikroblogin ympärille. Se on käyttökokemuksellisestikin järkevä ratkaisu, sillä sekä Twitterissä että Periscopessa on perimmiltään kyse reaaliaikaisesta tiedonkulusta.

On mielenkiintoista nähdä mihin suuntaan Periscope ja Meerkat kehittyvät tästä eteenpäin: valloittavatko teini-ikäisten videobloggaajat ne, kuten YouNow'lle on käynyt, vai löydetäänkö niille hyödyllisempiä käyttötarkoituksia esimerkiksi journalismin saralta.

Periscope toimii tällä hetkellä ainoastaan iPhonella. Android-sovellus on kuitenkin kehitteillä.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.