Arvostelussa Microsoft Lumia 532

Arvostelu: Lumia 532
Valtteri Ahonen Valtteri Ahonen

Sisällys

Lumia putoaa yhä syvemmälle hintakuoppaan

Aivan kuten jo Lumia 535:n arvostelua kirjoittaessani huomautin, alkaa kieltämättä olla sellainen tunne, että Microsoft on tuupannut edullisten Lumioiden segmentin jo liiankin täyteen. Mallinumerotkin muuttuvat mukavista, viidellä jaollisista luvuista entistä kummallisemmiksi. Edullisten Lumioiden määrä ei kuitenkaan estä yhtiötä julkaisemasta jälleen uusia puhelimia tähän segmenttiin. Tällä kertaa katsauksessa on siis Lumia 532.

Tekniset tiedot

 • Järjestelmä:
 • Windows Phone 8.1 (Lumia Denim)
 • Mitat:
 • 118,9 x 65,5 x 11,6
 • Paino:
 • 136,3 g
 • Näyttö:
 • 4” WVGA (800 x 480) LCD, 60 Hz
 • Suoritin:
 • 1,2 GHz 4-ytiminen Qualcomm Snapdragon 200
 • RAM:
 • 1 GB
 • Tallennustila:
 • 8 GB + 30 GB OneDrive-tilaa, laajennettavissa micro-SD-muistikortilla
 • Kamerat:
 • Takana 5 MP (kiinteä tarkennus), edessä 0,3 MP (VGA)
 • Yhteydet:
 • Bluetooth 4.0, WLAN 802.11 b/g/n, 3G
 • Liitännät:
 • Micro-USB 2.0, 3,5 mm audioliitäntä
 • SIM:
 • Micro-SIM
 • Akku:
 • 1560 mAh (vaihdettavissa)
Lumia 532

Ulkoasu

Lumia 532 on kutakuinkin perinteisen näköinen ja tunnistettava Lumia, mutta ottaa kuitenkin muovisella läpikuultavalla reunuksellaan pienen ja kaivatun irtioton muihin malliston puhelimiin. Kulmikkaasta reunuksesta saa tukevan otteen vaikka puhelin onkin pinnaltaan hieman liukas. Puhelin ei ole Microsoftin malliston siroin, sillä se on lähes 12 millimetriä paksu. Se myös painaa saman verran kuin esimerkiksi puoli tuumaa suuremmalla näytöllä varustettu Lumia 630. Alle satasen puhelimelta ei kuitenkaan ehkä ole lupakaan odottaa markkinoiden seksikkäimpiä linjoja, joten yllätyksistä ei tässä suhteessa voi puhua. Puhelimen design on perustoimiva ja kokoluokka mukavan maltillinen. Rakenne on jämäkkä ja yllättävän vähän lelumainen.

Lumia 532 Lumia 532

Puhelimen fyysiset painikkeet löytyvät oikealta kyljeltä. Kamerapainiketta ei ole mukana. Näytön alla on kolme kalliimmista uusista malleista pois jätettyä kapasitiivista painiketta. Audioliitin on yläreunassa, kaiutin on suunnattu taakse ja latausliitin on alareunassa.

Lumia 532

Tekniikka

Lumia 532 ei tuo alustaan varsinaisesti mitään uutta. Siinä on 4-tuumainen WVGA-näyttö, Snapdragon 200 -sarjan suoritin sekä gigatavu keskusmuistia. Nämä ominaisuudet riittävät kuitenkin tarjoamaan erinomaisen käyttökokemuksen, kun ottaa huomioon laitteen 89 euron myyntihinnan. Lumia 530:n hinta pyörii puolestaan tätä kirjoittaessa 70 euron tietämillä. Näyttö on jopa vasteeltaan paremman tuntuinen kuin uudemmissa 6xx-malleissa. Katselukulmat ovat sivuttaissuunnassa hyvät, mutta pystysuunnassa värit vääristyvät nopeasti. Kirkkaassa valossa näyttö ei suoriudu niin hyvin kuin Nokian aikana totuttiin, mutta tukee kuitenkin vilkaisunäyttö-toimintoa, mitä kaikki Lumiat eivät tee.

Lumia 532
Kirkkaassa valossa näyttö ei suoriudu niin hyvin kuin Nokian aikana totuttiin, mutta tukee kuitenkin vilkaisunäyttö-toimintoa, mitä kaikki Lumiat eivät tee.

8 gigan sisäisen tallennustilan ja muistikorttipaikan lisäksi Microsoft tarjoaa puhelimen ostajalle omaan OneDrive-palveluunsa 15 GB tallennuskapasiteettia, ja jos ottaa käyttöön kameran kuvien varmuuskopioinnin, saa tilaa vielä 15 GB lisää. 30 GB riittää peruskäyttäjälle vallan mainiosti, ja on hyvä lisä puhelimen hyvin rajallisen sisäisen tallennustilan rinnalle.

Mukavaa on, että puhelimeen on pantu 1 GB keskusmuistia, eli sen suhteen rauta ei rajoita laitteen toiminnallisuutta. 1560 mAh akku on vaihdettavissa, mutta takakannen irrotus on melko haastavaa, vaikkakin sinänsä yksinkertaista. Haaste tulee vastaan tietysti myös SIM- ja microSD-korttia asentaessa.

Lumia 532 Lumia 532

Kamera

Suurimman miinuksen puhelin saa kamerastaan, jonka tarkkuus on vaatimattomat 5 megapikseliä. Erityisesti kiinteä tarkennus ja salaman puuttuminen laskevat kameran suorituskykyä. Kuvanlaatu on tyydyttävä ja kuvaamisprosessi sukkela, kun tarkenteluun ei tarvitse käyttää ylimääräistä aikaa (jos siitä nyt jotain positiivista haluaa etsiä). Hämärässä Lumia peitonnee monet hintaluokkansa kilpailijat, mutta ihmeisiin se ei tietenkään ilman salamaa kykene. Pienenä lohdutuksena puhelimeen on otettu mukaan etukamera, vaikkakin vain VGA-tasoinen. Kameraan liittyvät valinnat ovat täysin ymmärrettävissä, kun tavoitteena on ollut saada hinta mahdollisimman alas.

Lumia 532 Lumia 532

Lopuksi

Lumia 532:n kanssa Microsoft on onnistunut saamaan perusasiat kuntoon. Näyttö on hyvälaatuinen ja käyttökokemus on sulava, tarjolla on sekä pilvitallennuspalvelu että mahdollisuus muistikortin käyttöön ja hinta on kohdallaan.

Lumia 532 on erittäin maltillinen päivitys alkuperäiseen 530:aan, mutta korjaa sen pahimpia vikoja. Sisäinen tallennustila on tuplattu neljästä kahdeksaan gigatavuun samalla kun keskusmuistin määrä on tuplattu yhteen gigaan. Myös poissaolollaan loistanut etukamera on nyt mukana.

Lumia 532

Edulliseksi puhelimeksi Lumia 532:ssä on kattavahko kokoelma ominaisuuksia. Perustasoista tai ensimmäistä älypuhelinta hankkivalle Lumia 532 on loistava valinta, ainakin mikäli kamera on vähemmällä käytöllä.

Vahvuudet

Hinta-laatu-suhde
Hinta

Heikkoudet

Kamerat
Näyttö kirkkaassa valossa

Microsoft Lumia 532

Kokemuksia tästä tuotteesta? Kommentteja arvostelusta? Kerro!

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.