Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Ei tässä näin pitänyt käydä: Galaxy S6 edge vääntyy mutkalle siinä missä iPhone 6 Plussakin

31
Puhelinvertailu

Apple julkaistua viime vuonna uudet iPhonet 6 -puhelimet, alkoi mediassa kova keskustelu niiden mekaanisesta kestävyydestä. Puhelimien on sanottu vääntyvän taskussa, vaikka laatuongelmia havaittiinkin julkaisuviikon jälkeen vain yhdeksässä laitteessa. Vettä myllyyn lisäsi videot, joissa iPhone 6 Plussa väännettiin mutkalle käsivoimin.

Samsung on nauttinut täysin siemauksin niin sanotusta #bendgatesta ja hyödyntänyt sitä näkyvästi omien laitteiden markkinoinnissa. Esimerkiksi Galaxy S6:n julkaisutilaisuudessa Samsung lupasi puhelimessa käytetyn metallin olevan 50 prosenttia kestävämpää kuin muissa high-end-puhelimissa käytetty materiaali. Esittelijä lupasi, ettei Galaxy S6 taivu kuten iPhone 6 Plus.

SquareTrade päätti testata käytännössä onko Galaxy S6 (edge) todella kestävämpi kuin iPhone 6 Plus.

Taivutuslaitteeseen laitettu iPhone 6 Plus vääntyi noin 50 kilogrammaa vastaavan kuorman alla. Saman kuorman alla vääntyi myös Galaxy S6 edge, jonka näyttölasikin vaurioitui testissä. SquareTraden testissä One M9 vääntyi noin 55 kilogramman kuorman alla, mutta samalla sen virtapainike vioittui (joten vääntymisen lisäksi se lakkasi toimimasta).


Käytännössä molemmat puhelimet kestävät hyvin kyllä normaalia käyttöä, mutta testin perusteella Samsungin uutuuksia ei voida pitää iPhonea kestävämpinä.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (31)

Anonyymi käyttäjä
Sillattiis (vahvistamaton)

1

Kaikkihan sen tietää, että iPhone vääntyy monta kertaa helpommin kun paine kohdistetaan virtanappulan kohdalle. Täysin turha testi. Kaikki laitteet vääntyvät kun keskelle kohdistetaan tarpeeksi painetta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jaakopsoni (vahvistamaton)

2

Tietenkin edgge taipuu koska näyttöä on jatkettu reinoille asti joten kaikki vääntövoima kohdistuu takakaanteen

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jaakopsoni:

Tietenkin edgge taipuu koska ...


Aika jännä uutinen, ensin kerrotaan kuinka Galaxy S6 pitäisi olla valmistajan mielestä kestävä jne. sitten sitä ei edes testata vaan vaivihkaa juttu vaihtuukiin Edgemalliin.

Lainaus:

vaikka laatuongelmia havaittiinkin julkaisuviikon jälkeen vain yhdeksässä laitteessa.

Mitä laatuongelmia havaittu.

Taipuminen on ja oli yleistä plus mallinkohdalla. pienemissä ei tule niinkään mieleen esimerkkejä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
teppojaakko (vahvistamaton)

4

Mahtavaa kommentointia! Mutku iphone sitä ja mutku iphone tätä. Älkää nyt viitsikö. Samppa taipuu siinä missä iphonekin. Se, että siihen pitää kohdistaa kymmenien kilojen paine niin ei sen tarvitse kestää sitä. Eikös tuollainen reunoille jatkettu näyttö voisi ehkä jakaa sitä painetta koko runkoon?

Allekirjoittanut ottaisi kyllä mielummin vääntyneen puhelimen missä on ehjä näyttö vs. samsung vähän vääntyneenä ja näyttö rikki.

Vastaa
Jakele
Jakele

7

No ei kantsi, ei, eikä perstaskuun...
Mutt siitä 'hauska' juttu, ett nyt Sampuukifanit pitää taipumista luonnollisena ja väärin tai typerästä käytöstä johtuvina, toisin kuin iPhonessa aikoinaan... Silloinen pilkkanauru ja -kirves osuikin nyt ihan omaan nilkkaan. Heh, heh! :D nauretaan siis kaikki yhdessä!

Vastaa
extralow
extralow

8

Kaiuttimet vinkuu, luuri taipuu....
kameralla saa hyviä kuvia ja syytä onkin kun siinä on hirvee teleobjektiivi törröttämässä.
LG:llä ne on vääntäneet luurit jo valmiiksi.

Vastaa
mcmopo
mcmopo

9

Onko sillä väliä taipuuko puhelin ruuvipenkissä? Ennemmin pitäisi odottaa käyttäjäarvioita että taipuuko puhelin taskussa niinkuin iPhone muuten tuolla ei ole väliä.

Vastaa
Giis
Giis

10

Ei nyt ihan avaudu ajatus tässä. Siis joo. Puhelin taipuu kun laitetaan väkisin vääntymään. Kai tuossa nyt vääntyy vaikka käsivarsikin poikki.

Vastaa
Lauzi
Lauzi

11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:

Ei nyt ihan avaudu ajatus tässä. Siis joo. Puhelin taipuu kun laitetaan väkisin vääntymään. Kai tuossa nyt vääntyy vaikka käsivarsikin poikki.

Ajatuksena on testata minkälaisen kuorman alla puhelin taipuu. Tuo testi laite mittaa painaessaan, mitä painoa vastaavan voiman alla testattava kappale antaa periksi.

Vastaa
perhana
perhana

13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:

Ei nyt ihan avaudu ajatus tässä. Siis joo. Puhelin taipuu kun laitetaan väkisin vääntymään. Kai tuossa nyt vääntyy vaikka käsivarsikin poikki.

Ajatus olisi varmaankin avautunut paremmin jos ainoastaan iphone olisi vääntynyt?

Avataan nyt hieman..
Eli Samsungin julkaisutilaisuudessa kehuttiin S6/S6 edgen metallin (rungon) olevan 50% vahvempaa materiaalia kuin muissa high-end puhelimissa, ja vielä lisäksi erikseen mainittiin että se ei taivu kuten iphone.
Tämän asian paikkansapitävyyden testaamiseksi testattiin millaisen painon (voiman) alla kukin puhelin taipuisi ja todettiin tuon S6 edgen taipuvan täsmälleen saman voiman alla kuin iphone, eli väite siitä että se olisi 50% vahvempi osoitettiin näin paikkansapitämättömäksi, lisäksi vielä todettiin että siinä kun iphone ainoastaan taipui, S6:sta rikkoutui myös näytön lasi.

Kyllä, puhelin kuin puhelin taipuu kun laitetaan väkisin taipumaan, mutta tuossa testissa todettiin että S6 edge taipuu täsmälleen saman voiman alla kuin iphone.

Vastaa
prunester
prunester

15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:

Ei nyt ihan avaudu ajatus tässä.

Yllätys =)

Testin sinulle avautumaton ajatus on mitata voima jolla puhelimen runkoon syntyy palautumattomia muodonmuutoksia.

Vastaa
Giis
Giis

16

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:

Ei nyt ihan avaudu ajatus tässä. Siis joo. Puhelin taipuu kun laitetaan väkisin vääntymään. Kai tuossa nyt vääntyy vaikka käsivarsikin poikki.

Ajatus olisi varmaankin avautunut paremmin jos ainoastaan iphone olisi vääntynyt?

Avataan nyt hieman..
Eli Samsungin julkaisutilaisuudessa kehuttiin S6/S6 edgen metallin (rungon) olevan 50% vahvempaa materiaalia kuin muissa high-end puhelimissa, ja vielä lisäksi erikseen mainittiin että se ei taivu kuten iphone.
Tämän asian paikkansapitävyyden testaamiseksi testattiin millaisen painon (voiman) alla kukin puhelin taipuisi ja todettiin tuon S6 edgen taipuvan täsmälleen saman voiman alla kuin iphone, eli väite siitä että se olisi 50% vahvempi osoitettiin näin paikkansapitämättömäksi, lisäksi vielä todettiin että siinä kun iphone ainoastaan taipui, S6:sta rikkoutui myös näytön lasi.

Kyllä, puhelin kuin puhelin taipuu kun laitetaan väkisin taipumaan, mutta tuossa testissa todettiin että S6 edge taipuu täsmälleen saman voiman alla kuin iphone.

Se on se ja sama mikä tuossa olisi väännettävänä. Mutta siis asetetaan tietty paino ja todetaan, että väänty!

En kyllä videoon niin keskittynyt, että selvisi siinä nyt se missä painossa kukin puhelin lähtee vääntymään, niin ettei ehjänä enää pysy.

Vastaa
prunester
prunester

17

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:

Se on se ja sama mikä tuossa olisi väännettävänä. Mutta siis asetetaan tietty paino ja todetaan, että väänty!


No ei aseteta.

Testillä nimenomaan testataan että millä voimalla se puhelin vääntyy.

Vastaa
Giis
Giis

18

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti prunester:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:

Se on se ja sama mikä tuossa olisi väännettävänä. Mutta siis asetetaan tietty paino ja todetaan, että väänty!


No ei aseteta.

Testillä nimenomaan testataan että millä voimalla se puhelin vääntyy.

Tarkemmin kun katsoi videota, niin näinhän se olikin. Mutta olihan se Samsungi kuitenkin kestävempi. Viiden kilon ero tuossa mittaluokassa on isohko. Joka tapauksessa testin päällimmäinen idea silti jää hämäräksi. Siis 50 kiloa vääntövoimaa keskelle näyttöä? Taskussahan tämä on ihan jokapäiväistä?

Vastaa
perhana
perhana

19

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti prunester:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:

Se on se ja sama mikä tuossa olisi väännettävänä. Mutta siis asetetaan tietty paino ja todetaan, että väänty!


No ei aseteta.

Testillä nimenomaan testataan että millä voimalla se puhelin vääntyy.

Tarkemmin kun katsoi videota, niin näinhän se olikin. Mutta olihan se Samsungi kuitenkin kestävempi. Viiden kilon ero tuossa mittaluokassa on isohko. Joka tapauksessa testin päällimmäinen idea silti jää hämäräksi. Siis 50 kiloa vääntövoimaa keskelle näyttöä? Taskussahan tämä on ihan jokapäiväistä?

Ei, vaan One M9 oli kestävämpi, eli kesti sen 5 kiloa enemmän kuin iphone tai samsung jotka molemmat vääntyivät samasta 50 kilon voimasta.
Testin päällimmäinen idea oli nimenomaan todistaa joko oikeaksi tai vääräksi samsungin väittämä siitä että S6 on tehty vahvemmasta metallista kuin iphone, ja tuo 50 kiloa voi kyllä jonkun pösilön takataskussa kohdistua siihen puhelimeen kun istutaan sen puhelimen päällä.

Vastaa
Giis
Giis

20

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti prunester:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:

Se on se ja sama mikä tuossa olisi väännettävänä. Mutta siis asetetaan tietty paino ja todetaan, että väänty!


No ei aseteta.

Testillä nimenomaan testataan että millä voimalla se puhelin vääntyy.

Tarkemmin kun katsoi videota, niin näinhän se olikin. Mutta olihan se Samsungi kuitenkin kestävempi. Viiden kilon ero tuossa mittaluokassa on isohko. Joka tapauksessa testin päällimmäinen idea silti jää hämäräksi. Siis 50 kiloa vääntövoimaa keskelle näyttöä? Taskussahan tämä on ihan jokapäiväistä?

Ei, vaan One M9 oli kestävämpi, eli kesti sen 5 kiloa enemmän kuin iphone tai samsung jotka molemmat vääntyivät samasta 50 kilon voimasta.
Testin päällimmäinen idea oli nimenomaan todistaa joko oikeaksi tai vääräksi samsungin väittämä siitä että S6 on tehty vahvemmasta metallista kuin iphone, ja tuo 50 kiloa voi kyllä jonkun pösilön takataskussa kohdistua siihen puhelimeen kun istutaan sen puhelimen päällä.

Joo. Näin oli. One kesti, mutta edelleenkin tuo painopiste ei ole realistinen. Ei tapahdu luonnossa tyyliin koskaan.

Vastaa
Tonttuman
Tonttuman

21

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:


Joo. Näin oli. One kesti, mutta edelleenkin tuo painopiste ei ole realistinen. Ei tapahdu luonnossa tyyliin koskaan.

Pointti taisi olla kuitekin se, että Samsung väitti S6 olevan kestävämpi kuin iPhone nimenomaan tuon vääntymisen suhteen, ja tämä todistettiin testillä palturiksi.

Vastaa
Giis
Giis

22

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tonttuman:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:


Joo. Näin oli. One kesti, mutta edelleenkin tuo painopiste ei ole realistinen. Ei tapahdu luonnossa tyyliin koskaan.

Pointti taisi olla kuitekin se, että Samsung väitti S6 olevan kestävämpi kuin iPhone nimenomaan tuon vääntymisen suhteen, ja tämä todistettiin testillä palturiksi.

No ei ihan kuitenkaan. On hieman eri asia pistää puhelin tuollaiseen alustaan ja painaa sitä melko pieneltä alueelta keskeltä, kuin puhelinta väännettäisiin tasaisesti siihen vaikka istuen sohvan ollen alla. Tuossa testissä vaikuttaa jo sitten puhelimen pituuskin, jolloin pidempi on heikommalla lähtökohdalta.

Vastaa
Lauzi
Lauzi

23

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tonttuman:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:


Joo. Näin oli. One kesti, mutta edelleenkin tuo painopiste ei ole realistinen. Ei tapahdu luonnossa tyyliin koskaan.

Pointti taisi olla kuitekin se, että Samsung väitti S6 olevan kestävämpi kuin iPhone nimenomaan tuon vääntymisen suhteen, ja tämä todistettiin testillä palturiksi.

No ei ihan kuitenkaan. On hieman eri asia pistää puhelin tuollaiseen alustaan ja painaa sitä melko pieneltä alueelta keskeltä, kuin puhelinta väännettäisiin tasaisesti siihen vaikka istuen sohvan ollen alla. Tuossa testissä vaikuttaa jo sitten puhelimen pituuskin, jolloin pidempi on heikommalla lähtökohdalta.

Puhelimen pituudella ei ole väliä, kunhan noitten palkkien etäisyyttä toisistaan ei muutenta testattavien puhelinten välillä.

Vastaa
Giis
Giis

24

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lauzi:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tonttuman:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:


Joo. Näin oli. One kesti, mutta edelleenkin tuo painopiste ei ole realistinen. Ei tapahdu luonnossa tyyliin koskaan.

Pointti taisi olla kuitekin se, että Samsung väitti S6 olevan kestävämpi kuin iPhone nimenomaan tuon vääntymisen suhteen, ja tämä todistettiin testillä palturiksi.

No ei ihan kuitenkaan. On hieman eri asia pistää puhelin tuollaiseen alustaan ja painaa sitä melko pieneltä alueelta keskeltä, kuin puhelinta väännettäisiin tasaisesti siihen vaikka istuen sohvan ollen alla. Tuossa testissä vaikuttaa jo sitten puhelimen pituuskin, jolloin pidempi on heikommalla lähtökohdalta.

Puhelimen pituudella ei ole väliä, kunhan noitten palkkien etäisyyttä toisistaan ei muutenta testattavien puhelinten välillä.

Totta, mutta ota tuosta selvää siirretäänkö. Mutta kuitenkin koko testi ei avaudu mulle edelleenkään. Oli palkit siirretty vaiko ei, niin tuollaista rasitusta puhelin ei koe, kuin tyyliin tahallaan tehtynä.

Vastaa
Lauzi
Lauzi

25

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lauzi:


Puhelimen pituudella ei ole väliä, kunhan noitten palkkien etäisyyttä toisistaan ei muutenta testattavien puhelinten välillä.

Totta, mutta ota tuosta selvää siirretäänkö. Mutta kuitenkin koko testi ei avaudu mulle edelleenkään. Oli palkit siirretty vaiko ei, niin tuollaista rasitusta puhelin ei koe, kuin tyyliin tahallaan tehtynä.

Ainakin iPhonen ja HTC:n kohdalla nuo palkit näyttivät olevan samassa paikassa. Tahtoisin itse olettaa, että jos jollakulla on mielenkiintoa testata tällaisia asioita, niin luultavasti testi on tehty edes jollain tasolla tieteellisesti ja testiympäristö on pyritty pitämään vakiona. Toisaalta en löytänyt mitään dokumentaatiota koko testistä, josta kävisi ilmi onko näin menetelty, joten en uskalla sanoa varmaksi.

Miksi tätä on testattu videossa esitetyllä tavalla, eikä jollakin keinolla, joka paremmin kuvastaisi päivittäistä elämää ja puhelimen kokemaa rasitusta?

Juurikin siksi, että tämä testi voidaan toistaa useita kertoja vakiona ja testin tulokset ovat vertailukelpoisia keskenään.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jepajuudas (vahvistamaton)

26

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lauzi:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Giis:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lauzi:


Puhelimen pituudella ei ole väliä, kunhan noitten palkkien etäisyyttä toisistaan ei muutenta testattavien puhelinten välillä.

Totta, mutta ota tuosta selvää siirretäänkö. Mutta kuitenkin koko testi ei avaudu mulle edelleenkään. Oli palkit siirretty vaiko ei, niin tuollaista rasitusta puhelin ei koe, kuin tyyliin tahallaan tehtynä.

Ainakin iPhonen ja HTC:n kohdalla nuo palkit näyttivät olevan samassa paikassa. Tahtoisin itse olettaa, että jos jollakulla on mielenkiintoa testata tällaisia asioita, niin luultavasti testi on tehty edes jollain tasolla tieteellisesti ja testiympäristö on pyritty pitämään vakiona. Toisaalta en löytänyt mitään dokumentaatiota koko testistä, josta kävisi ilmi onko näin menetelty, joten en uskalla sanoa varmaksi.

Miksi tätä on testattu videossa esitetyllä tavalla, eikä jollakin keinolla, joka paremmin kuvastaisi päivittäistä elämää ja puhelimen kokemaa rasitusta?

Juurikin siksi, että tämä testi voidaan toistaa useita kertoja vakiona ja testin tulokset ovat vertailukelpoisia keskenään.

Kuten jo ensimmäisessä viestissä totesin niin tämä testi ei kerro kuinka helposti laite taipuu. Se testaa kuinka helposti laite taipuu kun voima kohdistetaan laitteeseen täysin keskeltä ja vielä näytön puolelta. iPhone 6 plussasta löytyy runsaasti kuvia googlesta missä laite on antanut periksi volume down napin alapuolelta kun paine on kohdistettu takakannen puolelta. Todellinen testi olisi siis hakea kunkin laitteen heikoin kohta ja katsoa kuinka helposti se siltä kohdin taipuu. Onko siis muissakin laitteissa iPhone 6 plussan tapainen suunnitteluvirhe. Varmasti on ja muistaakseni myös joku HTC vääntyi melko herkästi.

Vastaa
Lauzi
Lauzi

27

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jepajuudas:


Kuten jo ensimmäisessä viestissä totesin niin tämä testi ei kerro kuinka helposti laite taipuu. Se testaa kuinka helposti laite taipuu kun voima kohdistetaan laitteeseen täysin keskeltä ja vielä näytön puolelta. iPhone 6 plussasta löytyy runsaasti kuvia googlesta missä laite on antanut periksi volume down napin alapuolelta kun paine on kohdistettu takakannen puolelta. Todellinen testi olisi siis hakea kunkin laitteen heikoin kohta ja katsoa kuinka helposti se siltä kohdin taipuu.


Olet ihan oikeassa, tämä testi ei suoraan kerro, että mikä testatuista puhelimista kestää parhaiten päivittäisessä menossa. Testi kuitenkin antaa keskenään vertailukelpoisia lukemia puhelimissa käytettyjen materiaalien kestävyydestä.

Homma on ilmeisesti lähtenyt siitä, että Samsung on repostellut tuolla bendgatella ja väittänyt, että heidän puhelimissaan on käytetty 50% kestävämpää materiaalia, kuin muiden valmistajien vastaavissa malleissa. Tämän testin perusteella näin ei kuitenkaan näytä olevan, kun kaikki testatut puhelimet kestävät suunnilleen saman määrän voimaa. Voi tietenkin olla myös niin, että S6 on vain niin onnettomasti suunniteltu, että 50% kestävämpi™ materiaali ei pelasta sitä taipumasta samoilla voimilla, kuin iPhone ja M9.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jepajuudas:

Onko siis muissakin laitteissa iPhone 6 plussan tapainen suunnitteluvirhe. Varmasti on ja muistaakseni myös joku HTC vääntyi melko herkästi.


Paljonko noita vääntyneitä iPhoneja tuli julki? Jos niitä on ollut yksi kappale ensimmäisellä viikolla ja sitten muutama Youtube-videota varten käsin mutkalle väännetty malli, niin todennäköisemmin on kyse valmistus- kuin suunnitteluvirheestä. Ja mikäköhän se helposti vääntynyt HTC oli?

Vastaa
Giis
Giis

28

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lauzi:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jepajuudas:


Kuten jo ensimmäisessä viestissä totesin niin tämä testi ei kerro kuinka helposti laite taipuu. Se testaa kuinka helposti laite taipuu kun voima kohdistetaan laitteeseen täysin keskeltä ja vielä näytön puolelta. iPhone 6 plussasta löytyy runsaasti kuvia googlesta missä laite on antanut periksi volume down napin alapuolelta kun paine on kohdistettu takakannen puolelta. Todellinen testi olisi siis hakea kunkin laitteen heikoin kohta ja katsoa kuinka helposti se siltä kohdin taipuu.


Olet ihan oikeassa, tämä testi ei suoraan kerro, että mikä testatuista puhelimista kestää parhaiten päivittäisessä menossa. Testi kuitenkin antaa keskenään vertailukelpoisia lukemia puhelimissa käytettyjen materiaalien kestävyydestä.

Homma on ilmeisesti lähtenyt siitä, että Samsung on repostellut tuolla bendgatella ja väittänyt, että heidän puhelimissaan on käytetty 50% kestävämpää materiaalia, kuin muiden valmistajien vastaavissa malleissa. Tämän testin perusteella näin ei kuitenkaan näytä olevan, kun kaikki testatut puhelimet kestävät suunnilleen saman määrän voimaa. Voi tietenkin olla myös niin, että S6 on vain niin onnettomasti suunniteltu, että 50% kestävämpi™ materiaali ei pelasta sitä taipumasta samoilla voimilla, kuin iPhone ja M9.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jepajuudas:

Onko siis muissakin laitteissa iPhone 6 plussan tapainen suunnitteluvirhe. Varmasti on ja muistaakseni myös joku HTC vääntyi melko herkästi.


Paljonko noita vääntyneitä iPhoneja tuli julki? Jos niitä on ollut yksi kappale ensimmäisellä viikolla ja sitten muutama Youtube-videota varten käsin mutkalle väännetty malli, niin todennäköisemmin on kyse valmistus- kuin suunnitteluvirheestä. Ja mikäköhän se helposti vääntynyt HTC oli?

Totta. Testi on keskenään ehkä vertailukelpoinen. Riippuu toki onko noita palkkeja siirrelty, vaiko ei. Toisaalta testiä ei toistettu saman laitteen kanssa kertaakaan, joten etenkin tuo lasin halkeamisen saattaa tapahtua ihan satunnaisesti.

Todellisuuden kanssa testin kannalta taas ei ole mitään tekemistä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

29

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lauzi:


Paljonko noita vääntyneitä iPhoneja tuli julki?


Ei valmistajat määriä yleensä julkista. ja ei kaikki niiden tietoon tule.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lauzi:

Jos niitä on ollut yksi kappale ensimmäisellä viikolla ja sitten muutama Youtube-videota varten käsin mutkalle väännetty malli, ...


Mitä meinaat ? En noista youtube vidoista perusta, ensimmäisen viikon jälkeen suomessakin ostettujen osalta nähtyjä taipuilluja ns tavanomaisessa käytössä, uskoisin että moni muukin niitä usemapia nähnyt, jos käyttäjiä laajempi tuntee.

Siis nimenomaan tuota isompaa versiota. Ei kaikilla ole taipunut, mutta ilmeisesti tietyntyyppisessä käytössä niin "helposti" käy.


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jepajuudas:

Onko siis muissakin laitteissa iPhone 6 plussan tapainen suunnitteluvirhe.


Onko tuo suoranainen suunnitteluvirhe? vai olisko vain valittu ominaisuus.

Vastaa
Lauzi
Lauzi

30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user@org:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lauzi:


Paljonko noita vääntyneitä iPhoneja tuli julki?


Ei valmistajat määriä yleensä julkista. ja ei kaikki niiden tietoon tule.


Ei varmasti julkistakkaan, enkä ihan suoraan luottaisi valmistajan antamiin lukuihin hajonneista laitteista, vaikka joku niitä ilmoittelisikin. Voisi kuitenkin kuvitella, netti olisi täynnä tarinoita, joissa ihmisten kalliit puhelimet ovat taipuneet ihan vain farkun ja reiden/pakaran väliin joutumisen seurauksena, jos tämä olisi yleistä. Nyt valtaosa tähän bengateen liittyvistä kertomuksista on pelkkää "kyllä näin varmaan käy useille" spekulaatiota, mitä muuten itsekkin harrastat.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user@org:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lauzi:

Jos niitä on ollut yksi kappale ensimmäisellä viikolla ja sitten muutama Youtube-videota varten käsin mutkalle väännetty malli, ...


Mitä meinaat ? En noista youtube vidoista perusta, ensimmäisen viikon jälkeen suomessakin ostettujen osalta nähtyjä taipuilluja ns tavanomaisessa käytössä, uskoisin että moni muukin niitä usemapia nähnyt, jos käyttäjiä laajempi tuntee.


En minäkään niistä varsinaisesti perusta, mutta se ei ollutkaan se pointti. Tarkoitin, että myyntiintuloviikolla muutamat kaverit vääntelivät niitä rystyset valkoisina mutkalle ja tekivät hommasta melko raflaavia videoita youtubeen, mutta tämän jälkeen internet on ollut melko hiljaa koko asiata. Itse tunnen vain kaksi uudemman iPhonen omistajaa, enkä ole edes varma oliko kummallakaan tuota isompaa mallia, joten voi olla, että en vain tunne tarpeeksi laajasti käyttäjiä.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user@org:

Siis nimenomaan tuota isompaa versiota. Ei kaikilla ole taipunut, mutta ilmeisesti tietyntyyppisessä käytössä niin "helposti" käy.


Minulle ei vieläkään ole selvinnyt, että mistä tämä on ilmeistä.


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user@org:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jepajuudas:

Onko siis muissakin laitteissa iPhone 6 plussan tapainen suunnitteluvirhe.


Onko tuo suoranainen suunnitteluvirhe? vai olisko vain valittu ominaisuus.


Tarkoitatko että Apple olisi tuon suunnitellut ihan kiusallaan hajoamaan helposti, vai että tuo taipuvuus olisi suunnittelussa huomioon otettu kompromissi?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

31

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lauzi:

vai että tuo taipuvuus olisi suunnittelussa huomioon otettu kompromissi?


Tavallaan tuota.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja