Windows 10:stä julkaistu uusi testiversio Lumioille

7
Manu Pitkänen

Windows 10:stä julkaistu uusi testiversio Lumioille
Lupausten mukaisesti Microsoft on aloittanut Windows 10 -mobiilikäyttöjärjestelmän ennakkoversion jakelun innokkaille testaajille. Kesällä valmistuvan käyttöjärjestelmän testiversion voi ladata käytännössä kaikille Lumia-puhelimille, Lumia 930:tä ja 640 XL:ää lukuun ottamatta.

Jos et jo ole mukana Windows 10:n testauksessa, pääset käsiksi uuteen ennakkoversioon ilmoittautumalla Windows 10 Insider -ohjelmaan. Jos puhelimestasi taas löytyy jo ensimmäinen Windows 10 Technical Preview, saat uusimman päivitykset kahlaamalla läpi seuraavan valikkoviidakon: Settings apps > Update & recovery > Phone update > and check for updates.

Uutta toisessa ennakkoversiossa on käytännössä universaaleiksi sovelluksiksi päivitetyt oletusohjelmat. Selain on vaihtunut Internet Explorerista Project Spartaniin, kun taas sähköposti- ja kalenteriohjelmat ovat päivitetty Outlook Mailiin ja Outlook Calendariin. Myös Puhelin-, Ihmiset-, Kartat- ja Viestit-sovellukset on päivitetty universaaliin muottiin.Ennen päivitystä kannattaa tarkistaa Microsoftin blogiviestistä päivityksen tunnetut bugit.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -23%

Motorola Moto E22i
99 € Gigantti
109 € Proshop
129 € Power

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Realme C33 – hinta laskenut -22%

Realme C33
179 € Proshop
179 € CDON
230 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Samsung Galaxy M23 – hinta laskenut -17%

Samsung Galaxy M23
238 € Hobby Hall
293 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 288 €

Xiaomi Poco M5s – hinta laskenut -15%

Kommentit (7)

TaioJ
TaioJ

1

Vielä kun voisi ladata tämän. Microsoftilla serverit tukossa ja erroria tulee joka kerta kun yrittää.

Vastaa
Strfox
Strfox

2

Aamulla onnistui asennus, on ihan mahtava juttu! Tätä on odotettu pitkään, mutta mukana tulleiden uudistusten takia on ollut sen arvoista

Vastaa
jouga78
jouga78

3

Data connections can’t be disabled.

Toi riittikin siihen, että ei tarvii asentaa. Prepaidillä huono pitää dataa 24/7 päällä.

Vastaa
Taeco
Taeco

4

Liikaa hampurilais- ja muita näppäimiä ruudun yläreunassa ja pahimmillaan vasemmassa yläkulmassa. Spartaninkin osoiterivi yläreunassa, hyi että.

Jos tätä ei korjata, saatan harkita alustan vaihtoa.

Vastaa
Mrmistermrmister
Mrmistermrmister

5

Itselläni on Lumia 1020 ja Windows Phone 8.1 tällä hetkellä. Aikaisemmin asensin 8.1:n betaversion ennen virallisen tuloa, ja olin tyytyväinen siihen - pienestä tökkimisestä huolimatta.

Kertokaapas mielipide Windows Kympistä: suositteletteko asentamaan? Eli lähinnä haen sitä, toimiiko se riittävän hyvin, jotta sitä voi käyttää ykköspuhelimessaan jo nyt ja sitten myöhemmin päivittää viralliseen kymppiin?

Eniten kympin betassa kiinnostavat lähinnä
• Tökkiminen
• Sovellusten kaatuilu
• Akun kesto (huonompi kuin aikaisemmin vai parempi kuin kasipisteykkösessä?)

Vastaa
Taeco
Taeco

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mrmistermrmister:

Itsekläni on Lumia 1020 ja Windows Phone 8.1 tällä hetkellä. Aikaisemmin asensin 8.1:n betaversion ennen virallisen tuloa, ja olin tyytyväinen siihen.

Kertokaapas mielipide Windows Kympistä: suositteöetteko asentamaan? Eli lähinnä harn sitä, toimiiko se riittävän hyvn, jotta sitä voi käyttää ykköspuhelimessaan jo nyt ja sotten myöhemmin päivittää viralliseen kymppiin?

Monet sanoneet, ettei vielä kannata laittaa ykköspuhelimeen. Ei ole siis empiiristä kokemusta tästä itselläni. Tämä on edelleen varhaisemmassa vaiheessa, kuin mikään aiemmista esiversioista. Aiemmin olen esiversiot asentanut, mutta nyt videoilla näkemäni toimivuuden taso ei vakuuta alkuunkaan.

Mutta jos haluat kokeilla, niin ehkä se antaa pientä varmuutta, että sen voi halutessaan downgradea 8.1:een koska vain. Ja luonnollisesti lopullisen version saa sen valmistuessa, käytti sitten tuota esiversiota tai ei.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
tonttuhki (vahvistamaton)

7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Taeco:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mrmistermrmister:

Itsekläni on Lumia 1020 ja Windows Phone 8.1 tällä hetkellä. Aikaisemmin asensin 8.1:n betaversion ennen virallisen tuloa, ja olin tyytyväinen siihen.

Kertokaapas mielipide Windows Kympistä: suositteöetteko asentamaan? Eli lähinnä harn sitä, toimiiko se riittävän hyvn, jotta sitä voi käyttää ykköspuhelimessaan jo nyt ja sotten myöhemmin päivittää viralliseen kymppiin?

Monet sanoneet, ettei vielä kannata laittaa ykköspuhelimeen. Ei ole siis empiiristä kokemusta tästä itselläni. Tämä on edelleen varhaisemmassa vaiheessa, kuin mikään aiemmista esiversioista. Aiemmin olen esiversiot asentanut, mutta nyt videoilla näkemäni toimivuuden taso ei vakuuta alkuunkaan.

Mutta jos haluat kokeilla, niin ehkä se antaa pientä varmuutta, että sen voi halutessaan downgradea 8.1:een koska vain. Ja luonnollisesti lopullisen version saa sen valmistuessa, käytti sitten tuota esiversiota tai ei.


Asensin Windows 10 kakkospuhelimeeni ja eikun Windows recovery tool koneelle ja takaisin 8.1. Kokeilin uutta versiota Lumia 520 kanssa ja siinä ei toiminut oikeastaan mikään. Puhelin oli äärimmäisen hidas, puhelinverkko ei ollut päällä ollenkaan (eikä saanut päälle yrityksistä huolimatta), whatsapp ei tominut, sähköposti toimi välillä, asetukset pomppasivat takaisin oletuksiin heti kun muutit niitä ja suljit ikkunan jne...Hieno käyttis ulkoisesti, odotan kuumeisesti, että valmis versio tulee saataville. Ennen sitä tyydyn kyllä 8.1 käyttöön.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.