Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Galaxy S6 edge on Samsungin kallein puhelin valmistaa – myös kalliimpi kuin iPhone 6 Plus

1
Manu Pitkänen

Galaxy S6 edge on Samsungin kallein puhelin valmistaa – myös kalliimpi kuin iPhone 6 Plus
Samsung Galaxy S6 edge on markkinatutkimusyhtiö IHS:n mukaan materiaalikustannuksiltaan kallein Galaxy S -luokan puhelin, mikä myös selittää osittain puhelimen korkeaa jälleenmyyntihintaa.

IHS:n arvioiden mukaan 64 gigatavuisen Galaxy S6 edgen materiaalikustannukset olisivat vajaa 285 dollaria ja kokoonpanokustannukset 5,60 dollaria eli siis puhelin saadaan valmistettua yli 290 dollarilla (n. 272 euroa). Vastaavan 64 gigatavuisen iPhone 6 Plussan kokonaisvalmistuskustannuksiksi IHS on arvioinut noin 240 dollaria eli 50 dollaria vähemmän.

Suomessa 64 gigatavun Galaxy S6 edgeä myydään 999 euron hintaan. Myyntihintaan tosin sisältyy verot sekä kaupan oma kate. Puhelimen tuotekehitykseen ja markkinointi tarvitsevat myös oman osuutensa, joten Samsungin saama voitto-osuutta ei voida suoraan laskea jälleenmyyntihinnan ja valmistuskustannusten erotuksesta.

Muistin lisääminen 32:stä 64 gigatavuun aiheuttaa Samsungille tosin vain 26 dollaria (24,4 euroa) lisää kustannuksia, mutta siitä huolimatta 32 ja 64 gigatavun mallien hintaero on 150 euroa.Edgen kallein osa on sen kaareva näyttö: se maksaa 85 dollaria. Näyttö on tosin Samsungin omaa tuotantoa, joten saman firman eri yksiköt käyvät kauppaa toistensa kanssa. Kirjanpidollisilla seikoilla saattaa olla oma vaikuttimensa todelliseen myyntihintaan. Puhelimen toisiksi kallein osa on myös Samsungin käsialaa, 14 nanometrin tekniikalla valmistettu Exynos 7420 -piiri maksaa Samsungille vajaa 30 dollaria.

Chipworksin analyysin mukaan Samsung käyttää Galaxy S6:ssa Sonyn IMX240-kamerakennoa, aivan kuten Galaxy Note 4:ssäkin. Sille on lyöty 18,50 dollarin hintalappu.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.