Microsoft päivitti karttasovellustaan Windows 10:lle

1
Manu Pitkänen

Microsoft päivitti karttasovellustaan Windows 10:lle
Windows 10:n uusinta ennakkoversiota Lumia-puhelimilla kokeilevat pääsevät tästä päivästä lähtien kokeilemaan myös Microsoftin uutta Kartat-sovellusta. Ohjelma on suunniteltu universaaliin malliin ja sen työpöytäversio onkin ollut jo saatavilla tietokoneille.

Koska päivitetty ohjelma on suunniteltu universaaleiden sovellusten henkeen, muistuttaa Kartat-ohjelmat hampurilaiskuvakkeineen ja sivusta aukeavine valikkoineen aiempaa enemmän tyypillisempiä Android-sovelluksia. Ohjelman yläreunaan on lisätty hakukenttä, jonka ansiosta sijaintien etsiminen sujuu nopeasti.

Windows 10:n Kartat-sovellus perustuu Nokian HERE-karttoihin, joten muutamia HERE:stä tutut ominaisuudetkin löytyvät Kartoista. Tällaisia ominaisuuksia ovat esimerkiksi mahdollisuus ladata karttoja offline-navigointia varten, ääniopastettu navigointi sekä ylinopeusvaroitukset. Julkisen liikenteen aikataulutiedot on myös lisätty uuteen Kartat-ohjelmaan.

PC:llä Kartat-ohjelma on saamassa myös kaupunkien 3D-kartat.

Huhtikuun loppuun mennessä Windows 10:n käyttäjät pääsevät testaamaan myös uusia universaaleja Office-sovelluksia. Ne on optimoitu kosketusnäytöllisille laitteille eli ne ovat käytännössä iOS:lle ja Androidille jo julkaistujen ohjelmien Windows-versioita. Tietokonelle on kehitteillä oma Office-versio.
Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 11 Lite 5G NE – hinta laskenut -33%

Xiaomi 11 Lite 5G NE
199 € Telia
299 € Gigantti
299 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 299 €

Apple iPhone SE (2022) – hinta laskenut -26%

Apple iPhone SE (2022)
409 € Swappie
549 € Kärkkäinen
559 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 549 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -23%

Motorola Moto E22i
99 € Gigantti
109 € Proshop
129 € Power

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Realme C33 – hinta laskenut -22%

Realme C33
179 € CDON
185 € Proshop
194 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Kommentit (1)

Taeco
Taeco

1

Ikävää, että se on pitänyt pilata noin huonolla käyttöliittymällä.

Universaaleja office softia on päässyt testaamaan jo kauan aikaa sitten tietokoneella. Ilmeisesti huhtikuun lopussa tulevat myös kännykälle, vai mitä sillä meinattiin?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.