Ensivaikutelmat Huawei P8 -huippupuhelimesta

2
Sami Koivunen

Ensivaikutelmat Huawei P8 -huippupuhelimesta
Huawei esitteli keskiviikkona Lontoossa uuden P8-huippupuhelimen. Puhelinvertailu oli paikalla seuraamassa julkistusta ja puhelin on sittemmin ollut testissä muutaman päivän ajan.

Poikkeuksellisen pitkään kestäneessä esittelytilaisuudessa kiinalainen Huawei vertaili puhelimen ominaisuuksia uusimpaan mm. Galaxy S6:een ja iPhoneen. Tapahtumassa P8:n myyntivalteiksi markkinoiden suosikkimalleihin verrattuna paljastuivat erityisesti kilpailukykyinen hinta, design ja käyttöliittymään liittyvät yksityiskohdat.

Useista Android-puhelimista tutun Snapdragon-piirin sijaan P8 sisältää Huawein oman Kirin 930 -järjestelmäpiirin. Alustavissa suorituskykytesteissä piiri ei aivan yllä uusimpien Snapdragonien tasolle, mutta kykenee yleisesti ottaen kilpailemaan vuoden 2014 lippulaivamallien kanssa. Näytön osalta Huawei tyytyy Full HD -resoluutioon, mutta tarkemmalle näytölle tuskin oli tarvettakaan. RAM-muistia laitteesta löytyy nykystandardien mukaisesti 3 gigatavua ja akun koko on 2680 milliampeerituntia.







Ulkoisesti P8 edustaa ohueksi tehtyä metallista unibody-designia. Puhelimen reunat on lievästi pyöristetty, mutta laitteen yleisvaikutelma on edelleen kulmikas. Kulmikkuus yhdistettynä metalliseen ulkonaköön tuo puhelimelle selvästi laatuvaikutelmaa ja puhelin onkin yksi markkinoiden tyylikkäimmistä.

P8 sisältää Androidin 5.0 Lollipop -käyttöjärjestelmän, mutta äkkiseltään sitä ei arvaa, sillä Huawein oma EMUI-käyttöliittymä muuttaa käyttökokemuksen aivan omanlaisekseen. Tarkempi katsaus uudistettuun EMUI-käyttöliittymään on luvassa varsinaisessa testiartikkelissa.



Kameran osalta P8 on teknisesti hyvin samankaltainen edeltäjämalli Ascend P7:n kanssa. Puhelimen takaa löytyy 13 megapikselin kamera kaksois-ledillä ja optisella kuvanvakaajalla. Muutoksia onkin tapahtunut lähinnä sovelluspuolella, sillä kamerasovellus on uusittu uutta mallia varten täysin. Huawei mainosti julkistuksessaan mm. uutta superyö-kameratilaa, intervallikuvausta ja valomaalaus-tilaa.





Kokonaisuutena P8 on kiinalaisen Huawein mielenkiintoisimpia puhelinjulkaisuja viimeisen parin vuoden aikana. Esittelytapahtumassa Huawei vertasi puhelintaan rohkeasti markkinoiden ykköspuhelimiin ja kertoi puhelimen päihittävän kilpailijansa mm. kameraan ja muotoiluun liittyvissä yksityiskohdissa. Alkutestien perusteella puhelimen suorituskyky ei kykene aivan kilpailemaan markkinoiden kalleimpien mallien kanssa, mutta toisaalta puhelimen muotoilu on tyylikäs ja kokoinaisuus eheä.

Huawei P8:n ennakkomyynti on jo alkanut Suomessa. Kauppojen hyllyille laitteiden odotetaan saapuvan toukokuun 15. päivän aikoihin.

Puhelinvertailu julkaisee puhelimesta testiartikkelin parin viikon kuluessa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A77 5G – hinta laskenut -34%

Oppo A77 5G
99 € DNA
149 € Telia
199 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 149 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
117 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Xiaomi 13 – hinta laskenut -17%

Xiaomi 13
499 € Elisa
725 € RDE.FI
949 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -11%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
565 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 634 €

Kommentit (2)

Anonyymi käyttäjä
jaakopsoni (vahvistamaton)

1

Toivottavasti ovat paivittaneet grafiikkasuorittimen uudempaan ja parempaa. P6 ja p7 oli jotain ongelmia pelien pyorittamisessa..

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.