Microsoft paljasti Lumioiden tuoreet myyntiluvut

2
Manu Pitkänen

Microsoft paljasti Lumioiden tuoreet myyntiluvut
Microsoft on julkaissut tammi-maaliskuun osavuosituloksensa. Ohjelmistojätin liikevaihto oli alkuvuonna 21,7 miljardia dollaria ja tulos hieman alle viisi miljardia dollaria.

Nokialta ostetun puhelinliiketoiminnan liikevaihdoksi muodostui 1,4 miljardia dollaria. Viime vuoden lopulla Lumia-puhelimia myytiin ensimmäistä kertaa yli 10 miljoonaa kappaletta yhden vuosineljänneksen aikana, mutta normaalin kausivaihtelun myötä myynti tipahti alkuvuonna takaisin Nokian aikakaudelta tuttuihin lukemiin eli 8,6 miljoonaan kappaleeseen.

Lumia-mallistoon kuulumattomia puhelimia myytiin enää 24,7 miljoonaa kappaletta, kun viime vuoden lopulla myynti oli 39,7 miljoonaa laitetta. Tappiota viime vuonna hevoskuurille laitettu puhelinliiketoiminta tuotti neljä miljoonaa dollaria.

Surface Pro 3 -tablettien myynti on käynyt sujuvasti ja liikevaihto on ollut kovassa kasvussa. Tabletin kasvanut myynti peitti alleen osan muiden Surface-tablettien ja Xbox-pelikonsolin heikentyneestä myynnistä (1,6 miljoonaa kappaletta) aiheutuneen liikevaihdon alenemisen.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno 7 4G – hinta laskenut -39%

Oppo Reno 7 4G
718 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 1184 €

Honor X8 – hinta laskenut -32%

Samsung Galaxy S10 – hinta laskenut -27%

Samsung Galaxy S10
284 € CDON
430 € Multitronic
699 € Kärkkäinen

Alin hinta viikko sitten: 390 €

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -26%

Honor Magic4 Lite
199 € Power
269 € DNA
299 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 269 €

Kommentit (2)

PJL78
PJL78

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ralle_:

WP:n saattohoito päättynee pian.

Liian aikaista tollaselle. En usko, että MS luopuu Windows puhelimista ihan hetkeen, varsinkaan kun Windows 10 tulee kohta kovaa. Kuitenkin puhelimia on myyty kymmeniä miljoonia, ei se ihan surkeaa ole.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.