Näin siirrät yhteystietosi Lumiasta Android-puhelimeen

4
Puhelinvertailu

Jos älypuhelimesi alusta on vaihtunut, niin yksinkertaisetkin ominaisuudet voivat olla hukassa. Käydäänpä siis pikaisesti läpi kuinka saat yhteystiedot uuteen puhelimeen, jos olet vaihtanut Lumiasta Android-puhelimeen – esimerkiksi Samsungin Galaxy-malliin.

Siirtäminen automaattisesti Microsoft-tilin välityksellä

Ensimmäiseksi tulee varmistaa, että Windows Phone -puhelimeesi (Lumia tai muu) on asetettu Microsoft-tunnus (alla). Kyseinen ominaisuus löytyy Asetuksista Tilit-valikon alta. Mikäli tunnusta ei ole, niin sen voi luoda puhelimesta tai osoitteesta signup.live.com. Puhelimesi synkronoi tämän jälkeen yhteystiedot automaattisesti pilvipalveluun.Uudesta Android-puhelimesta tulee siirtyä Asetusten kautta Tilit-kohtaan, jossa lisätään uusi Exchange-tili (voi olla myös mm. nimellä Yritys) alla olevan kuvan tavoin. Tilin tiedoiksi annetaan Microsoft-tilin sähköpostiosoite (esim. tunnus@hotmail.com tai tunnus@live.com). Synkronoitavaksi asetetaan yhteystiedot ja muut kohdat jotka halutaan siirtää uuteen puhelimeen.

Mikäli tietojen siirtäminen uuteen puhelimeen ei onnistu Microsoft-tilin avulla yllämainitulla tavalla, niin tiedot voi siirtää manuaalisesti CSV-tiedoston avulla. Tämä onnistuu seuraavasti.

Siirtäminen manuaalisesti tietokoneen avulla

Kun olet asettanut Windows Phone -puhelimesi synkronoinnin kirjautumalla Microsoft-tunnukselle, kuten edellisessä kohdassa, suuntaa tietokoneella osoitteeseen people.live.com ja kirjaudu sisään. Kirjautumisen jälkeen valitse Hallinta-valikosta Vie Outlook.comiin ja muihin palveluihin. Järjestelmä tallentaa tietokoneesi latauskansioon OutlookContacts.csv-tiedoston.Tämän jälkeen siirry tietokoneella osoitteeseen www.google.com/contacts ja kirjaudu sisään Google-tunnuksilla. Valitse More-valikosta Import. Klikkaa Valitse tiedosto, valitse lataamasi OutlookContacts.csv ja paina Import.Siirry Android-puhelimesi tiliasetuksiin ja varmista, että Google-tunnuksessa on synkronointi päällä. Hetken päästä kaikki yhteystietosi pitäisi näkyä Android-puhelimessasi.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme 11 (5G) – hinta laskenut -17%

Realme 11 (5G)
256 € Bigbox
353 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 309 €

Realme 10 – hinta laskenut -16%

Realme 10
192 € CDON
229 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 228 €

Motorola Moto G54 – hinta laskenut -16%

Motorola Moto G54
149 € Gigantti
179 € Veikon Kone
179 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 177 €

Nothing Phone (2) – hinta laskenut -14%

Nothing Phone (2)
499 € Gigantti
579 € Bigbox
599 € Verkkokauppa.com

Alin hinta viikko sitten: 579 €

Kommentit (4)

hikoilija
hikoilija

3

Kiitos, manuaalisesti verkkoselainten kautta tehtävä siirto pelasti päiväni!
Suhteellisen yksinkertainen ja varma tapa siirtää yhteystiedot.

Vastaa
merovinki
merovinki

4

Voit käyttää Windowsiin sisäänrakennettuja appseja konfiguroidaksesi Gmail-profiilisi. Windows puhelimessa kopioi ja liitä kontaktit Gmail-tilillesi. Android puhelimessa laita pystyyn gmail-tilisi. Sitten voit synkronoisoida kaiken pilvipalveluista googleen. Sillävälin, jos käytät Outlook for Windowsia, voit myös synkronisoida Outlookin Gmail-tilisi kanssa EVO Collaborator for Outlookilla. mielestäni se on aika hyödyllistä jos aiot käyttää Outlookia kuten aina ennenkin. Kaikki pilvipalvelusi voivat jakaa samat yhteystiedot mikä helpottaa kovasti käytännön asiointia.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.