iPhone 6:n ennätyksellisen hyvä myynti jatkuu

1
Manu Pitkänen

iPhone 6:n ennätyksellisen hyvä myynti jatkuu
Apple julkaisi tänään tammi-maaliskuun osavuosituloksensa. Yhtiön latomat luvut olivat odotetusti erittäin hyvät vilkkaana käyneen iPhone 6 -kaupan ansiosta. Alkuvuoden liikevaihto oli noin 58 miljardia dollaria ja liikevoitto 18 miljardia dollaria.

Apple myi tammi-maaliskuussa ajanjaksoon suhteutettuna ennätyksellisen paljon iPhoneja: yli 61 miljoonaa kappaletta. Vuosi sitten vastaavana ajanjaksona iPhoneja meni kaupaksi "vain" 43 miljoonaa kappaletta. Applen myyntiennätys on kuitenkin viime joululta, jolloin maailmanlaajuisesti ostettiin yli 74 miljoonaa iPhonea.

iPadien suhteen tilanne jatkuu kuitenkin edelleen mollivoittoisena. Vuosi sitten Apple sai kaupaksi yli 16 miljoonaa tablettia, mutta tämän vuoden alussa kysyntä tipahti reiluun 12 miljoonaan kappaleeseen. Mac-tietokoneiden liikevaihto oli vuoden alussa jopa korkeampi kuin iPadeilla.

Maantieteellisesti Applella pyyhkii erityisen lujaa mobiilimaailman kenties tärkeimmäksi markkinaksi kasvaneessa Kiinassa, josta syntyi jo selvästi enemmän liikevaihtoa kuin esimerkiksi Euroopassa. Kiinan markkina kasvoi viime vuodesta 71 prosenttia vajaaseen 17 miljardiin dollariin.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.