Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Euroopassa vaihdetaan vilinällä Androidista iPhoneen

8
Valtteri Ahonen

Euroopassa vaihdetaan vilinällä Androidista iPhoneen
Älypuhelinalustojen keskinäinen voimapeli on ollut jo jonkin aikaa Euroopassa suhteellisen stabiililla pohjalla, mutta pienistäkin muutoksista voi päätellä jotakin. Tällä hetkellä esimerkiksi Samsungin Galaxy -puhelinten käyttämän Androidin voidaan nähdä olevan pienessä laskussa, ja Applen iOS-puhelinten nousussa, kertoo Kantar Worldpanel.

Mielenkiintoista on myös se, että noin kolmannes Euroopan viiden suurimman maan iPhone-ostajista kertoo vaihtavansa pois Androidista syystä tai toisesta. Android on alustana menettänyt markkinaosuudestaan 3,1 prosenttiyksikköä viime vuoteen verrattuna, osuuden ollessa nyt 68,4 prosenttia. Vastaavana aikana Apple on kuitenkin onnistunut kasvattamaan markkinaosuuttaan 1,8 prosenttiyksikköä, minkä johdosta osuus päätyi nyt 20,8 prosenttiin. Mistään radikaalista muutoksesta ei siis voida puhua, ja Android on yhä selkeästi suosituin älypuhelinjärjestelmä Euroopassa.Paikallisesti on kuitenkin suuria eroja, iOS:n markkinaosuus on esimerkiksi Iso-Britanniassa jo 38 prosenttia.

Myös Microsoftin Windows-alusta on puhelinmarkkinoilla onnistunut kasvattamaan markkinaosuuttaan hieman, Ranskassa jopa 14,1 prosenttiin. Yhtiö itse uskoo Windows 10:n ja sen mukanaan tuomien mahdollisuuksien tekevän alustasta jatkossa vielä kilpailukykyisemmän ja houkuttelevamman.

Päivitys: Lisätty mm. huomio paikallisemmista eroista.
Päivitys 2: Korjattu muutamat prosentit prosenttiyksiköiksi, pahoittelut virheestä.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (8)

Mrmistermrmister
Mrmistermrmister

2

Viimeaikoina Apple on tehnyt jälleen uusia myyntiennätyksiä etenkin iPhone 6:n ansiosta. Varmasti on Suomessakin tuon puhelimen ansiosta kasvanut Applen markkinaosuus muihin verrattuna.

Vastaa
Mynthon
Mynthon

4

Onko nousut prosentteja vai prosenttiyksikköjä?

edit.
lähteessä puhutaan prosenttiyksiköistä. Pikkasen tarkkuutta näihin nettijournoihin...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Teemu_84 (vahvistamaton)

5

"...esimerkiksi Samsungin Galaxy -puhelinten käyttämän Androidin..."

Tekstit alkaa olemaan kuin iltapäivälehtien digi-osastolta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

6

Lainaus:

Android on alustana menettänyt markkinaosuudestaan 3,1 prosenttia viime vuoteen verrattuna, osuuden ollessa nyt 68,4 prosenttia. Vastaavana aikana Apple on kuitenkin onnistunut kasvattamaan markkinaosuuttaan 1,8 prosenttia, eli 20,8 prosenttiin.


Mikähän alusta sitten on kasvattanut reilusti markkinaosuutta ?

WP tuossa manittiin hiaman kasvattaneen, mutta mihin loput ? Vai onko ollut kohdassa muut/ ei tiedetä

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

7

Olisko se sittenkin WP, Espaniassa sillä pieni markkinaosuus, tosin voimakkaasti vaihteleva. Nyt vuodentakiseen markkinaosuuteen verrattuna lähtenyt 10% , UKssa isompi osuus, jossa myös lähti samassa suhteessa, mutta Saksassa osuuskasvo reippaasti ja kasvua varsinkin uutisessakin mainitussa Ranskassa , Italiassa kasvu hitaampaa, mutta osuus viidestä maasta suurin (14,4%). En nähnyt, tai osannut katsoa, mikä viidenmaan yhteinen osuuden muutos.

Nuo mailmanlaajuisesti varmaan ainoita maita jossa WP myy. ainakin jos miettii uutisointia WP:n ja varsinkin MS mobilen mailmanlaajuisesta myynnistä. No intiaa ei listalla ollut, Kiinassa WPn vuoden ennätys, tosin osuu vaivaiset 1,2% (mikähän virhemarginaali).

UK on kyllä vahva iOS maa, iOS vuoden sisään ollut välillä yli 40%, Espania taasen vahva Android maa

Vastaa
Valje
Valje

8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mynthon:

Onko nousut prosentteja vai prosenttiyksikköjä?

edit.
lähteessä puhutaan prosenttiyksiköistä. Pikkasen tarkkuutta näihin nettijournoihin...

Kiitokset huomiosta ja pahoittelut aivopierusta. Uutista korjattu.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja