Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Kiinan älypuhelinmarkkinoiden kasvu pysähtyi

1
Matti Vähäkainu

Kiinan älypuhelinmarkkinoiden kasvu pysähtyi
Kiinaa on pidetty viimeiset vuodet maailman tärkeimpänä älypuhelinmarkkinana pitkälti sen silkan koon sekä tietysti kasvupotentiaalin takia. Nyt jälkimmäinen syistä on poistunut, kertoo IDC.

Tutkimusyhtiö IDC:n mukaan Kiinan älypuhelinmarkkinat ovat saturoituneet siihen pisteeseen, että ensimmäistä kertaa vuositasolla nähtiin laskua. Neljän prosentin lasku johtuu siitä, että valtaosa kuluttajista on ostanut itselleen älypuhelimen, joten tarvetta sellaiselle on ainoastaan päivitysmielessä.

Vuoden ensimmäisellä neljänneksellä Kiinassa myytiin 98,8 miljoonaa älypuhelinta, joka on yli neljännes kaikista maailman älypuhelimista.

IDC kertoo myös älypuhelinbrändien menestyksestä Kiinassa. Suurimmat yllätykset löytyvät korealaisjätti Samsungin luvuista, jotka ovat laskeneet merkittävästi.

Applella ja kiinalaisilla Xiaomilla ja Huaweilla menee hyvin ja ne toimittivat ensimmäisellä neljänneksellä kaikki yli 10 miljoonaa laitetta ja kasvoivat kymmeniä prosenttja. Samsung puolestaan tippui viime vuoden yli 20 miljoonasta alle kymmeneen.Kuvan Microsoft kuuluu mm. HTC:n ja ZTE:n kanssa Muut-osioon, jonka osuus on melko suuri yli 40 prosentin osuudella.

IDC arvioi, että jatkossa kiinalaiskuluttajan valinta on yhä useammin arvokkaampi laite. Kiinalaisvalmistajat puolestaan pyrkivät laajentamaan muille markkinoille – toivottavasti yhä enemmän myös länsimaihin.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja