Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Huawein oman piirin kaveriksi oma käyttöjärjestelmä?

4
Puhelinvertailu

Huawei kilpailee tällä hetkellä vahvasti matkapuhelinmarkkinoiden kolmossijasta. Yhtiölle ei kuitenkaan selvästikään riitä olla suurin pienistä, josta kertoo esimerkiksi ensi kuun alun julkaisutilaisuus Yhdysvalloissa.

Kiinalaisyhtiö pyrkii yhä vahvemmin laajentamaan länteen ja Euroopassa julkaistiin viimeksi huippupuhelin P8. Taustalla kuitenkin suunnitellaan kenties myös uudenlaista strategiaa, kertoo PhoneArena. Yhtiö pyrkii varustamaan omat älypuhelimensa yhä vahvemmin omalla tuotannolla.

Omaa tuotantoa löytyy suunnittelun lisäksi muun muassa järjestelmäpiireistä, joissa käytetään Qualcommin suosikkipiirien sijaan oman piiriyritys HiSiliconin Kirin-järjestelmäpiirejä. Huhujen mukaan Kirin-piirin kaveriksi on tulossa myös Kirin-käyttöjärjestelmä.

Kirin-käyttöjärjestelmää ei tosin nähdä Huawein Nexus-laitteissa, jos huhut sellaisista pitävät paikkansa. Järjestelmäpiirinsä Huawei saattaa kuitenkin niihinkin saada ujutettua – erityisesti Snapdragon-piirien ongelmista johtuen.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (4)

ramiselin
ramiselin

1

Lainaus:

suurin pienistä


Ei kai Huawei pieniin kuulu, jos on kerta kolmanneksi suurin matkapuhelinvalmistaja? Ennemminkin pienin suurista.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jaakopsoni (vahvistamaton)

2

Itse olen juuri vältellyt huaweita juuri tuo hisilikooni suorittimen takia. Jos huawei käyttäisi p8 puhelimissaan snapdragoneita niin ostaisin p8.

Vastaa
benefon93
benefon93

3

Jaahas taas kerran. Taitaa tämä jaakopsoni olla melkoinen trolli tai sitten on pahasti oma lehmä ojassa tällä häiskällä, liekö itse Qualcommilla töissä vai jollakin kyseinen lafkan suorittimia käyttävällä puhelin-/tablettivalmistajalla töissä tämä heppu. Sama tyyppi ehti jo haukumaan Mediatekkiäkin, tosin onhan heillä jotain yhteensopivuusongelmia tosiaan ollutkin ainakin vielä jonkin aikaa sitten, ettei kaikki ohjelmat niillä toimikaan, mutta kyllä ne MediaTek-piiritkin on monessa asiassa ihan käyttökelvottomia.

Mm. HTC One M9ssä on Qualcommin Snapdragon 810 ja jouduttu alikellottamaan ihan helkkaristi joten piiri on käytännössä paljon hitaampi mitä alunperin luvattiin ja puhelin kuumenee todella voimakkaasti rasituksessa, eikä ole edes nopein. HTC One M9+-mallissa on MediaTek MT6795T joka ainakin käytännössä on nopeampi eikä ylikuumene. Ja turha väittää HTCn syyksi, on ihan Qualcommin syytä tämä SD810n aiheuttama puhelimen ylikuumeneminen.

Mutta asiaan: Mutta mikäs HiSiliconissa on vikana. Itse en ole kuullut yhtään mitään mistään yhteensopivuusongelmista näiden Huawein HiSilicon-piirien kanssa ja kavereiden kokemukset ovat olleet ainakin että kaikki toimii täydellisesti juuri niinkuin pitääkin. Nopeuserokaan ei ole kovin suuri, Snapdragon 600-sarjalaiset itseasiassa ovat jo kaikki hitaampia kuin Huawein lippulaivapiirit esim. Kirin 935. Ja uutta pukkaa koko ajan. Näillä Huawein piireillä haastetaan kohta sekä Qualcommin Snapdragonit että Samsungin Enynos-piiritkin ja kilpaillaan aivan samasta huomiosta, jos Huawei vain malttaa myydä niitä muillekin. Hyviä piirejä.

Vastaa
Datanen
Datanen

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jaakopsoni:

Itse olen juuri vältellyt huaweita juuri tuo hisilikooni suorittimen takia. Jos huawei käyttäisi p8 puhelimissaan snapdragoneita niin ostaisin p8.

Minä taas huonon päivitystuen vuoksi jolloin elinkaari jää todennäköisesti melko lyhyeksi.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja