Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple osti laajennettua todellisuutta Saksasta

Manu Pitkänen

Apple osti laajennettua todellisuutta Saksasta
Apple on ostanut saksalaisen laajennettuun todellisuuteen (augmented reality, AR) erikoistuneen Metaion, kertoo TechCrunch. Julkaistujen dokumenttien mukaan kauppa toteutui viime viikolla.

Laajennettu todellisuus tarkoittaa käytännössä reaalimaailman tilan täydentämistä digitaalisilla sisällöillä, kuten alla olevissa videoissa demotaan.

Ennen kuin Apple paljastui ostajaksi, Metaio ilmoitti lopettavansa palveluidensa myynnin uusille asiakkaille ja peruuttavansa suunnitellun laajennettua todellisuutta käsittelevän konferenssin. TechCrunchin toimittaja vieraili Metaion toimistolla hankkiakseen lisää tietoa yritysjärjestelyistä, mutta ovi lyötiin kiinni hänen nenän edestä.

9to5mac kertoi tällä viikolla, että Apple kehittäisi omaan karttasovellukseen laajennettua todellisuutta hyödyntävää ominaisuutta, joka lisäisi puhelimen kameran esittämään kuvaan tiedon katselusuunnassa olevista kiinnostavista kohteista (esim. kadulla olevat kahvilat tai ravintolat). Käytännössä kyse olisi HEREn City Lensiä muistuttavasta ominaisuudesta.Metaion tuottamia laajennetun todellisuuden teknisiä ratkaisuja on hyödynnetty eri aloilla varsin laajasti. Yhtiön asiakkaisiin kuuluu esimerkiksi autovalmistajia (uudenlaiset huolto-oppaat), Ikea (sisustusapuri) ja monet muut laajennettua todellisuutta markkinoinnissa hyödyntäneet yhtiöt. Laajennettua todellisuutta voidaan hyödyntää lisäksi esimerkiksi pelaamisessa, kuten Microsoft on tehnyt HoloLens-lasien kohdalla.

Vaikuttaisi siltä, että Apple on kehittänyt laajennetun todellisuuden sovelluksia Metaion ratkaisujen avulla ja tykästyi lopulta niihin niin paljon, että osti yrityksen teknologian itselleen. Laajennettu todellisuus lienee ollut Applen yksi päämotiiveista myös Primesense- ja Linx Imaging -kauppojen kohdalla.

Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja