Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Microsoft keskittää voimavaransa vihdoin sovelluskaupan siivoamiseen

3
Matti Vähäkainu

Microsoft keskittää voimavaransa vihdoin sovelluskaupan siivoamiseen
Googlen ja Applen haastaminen mobiilimarkkinoilla vaatii paitsi vahvan laitteistokokonaisuuden ja erittäin vahvan lippulaivamallin niin erityisesti loistavan sovellusvalikoiman. Yleisesti luultiin, että kyseessä on määräongelma, mutta siitä ei ole kyse.

Vaikka Applen ja Googlen sovelluskaupoista löytyy edelleen moninkertainen määrä sovelluksia Microsoftin vastaavaan verrattuna, niin ongelma ei ole määrässä vaan laadussa. Microsoftilla on ollut laatuongelmia jo vuosia eikä sen eteen ole tehty tarpeeksi töitä. Sovelluskauppa on pullollaan huonoja ja suorastaan haitallisia ohjelmia.

Microsoft kertoo virallisessa Windows-blogissa kuinka sovelluskaupan valikoimaa saadaan parannettua. Parannukset koostuvat muun muassa paremmasta hinnoittelusta, selkeämmistä ikoneista ja kuvauksesta sekä samankaltaisten sovellusten poistamisesta.Blogiteksti sekä siinä linkatut muut artikkelit ovat erityisen tärkeää luettavaa sovelluskehittäjille, jotta jatkossa oma sovellus erottuu – tai ei ainakaan poistu – joukosta.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (3)

Anonyymi käyttäjä
jaakopsoni (vahvistamaton)

1

Itselläni kun oli lumia niin etsin subway surferia sovelluskaupasta ja se tarjosi jotain opasta kuinka pelata kyseistä peliä vaikkiei koko pelia ddes ollut sovelluskaupassa.lisäksi siellä oli tuhansittain jonkun intian ja siansaksan kielisiä uutisapseja joita ei oltu ladattu yhtään. Myöskin turhia kellotaulusovelluksia oli paljon vaikkei wp edes tue näytönsäästäjää saatika taustakuvaa. Lisäksi sovelluskaupassa oli paljon jeikkoja kopiota suosituisra sovelluksista ja peleistö

Vastaa
Agent_007
Agent_007

2

IMO yksi suurin ongelma monessa sovelluskaupassa on se, etteivät tavalliset käyttäjät voi ilmiantaa sovelluksia helposti.

Kauppojen tarjonnan kannalta olisi parempi, että esim. selvissä tekijänoikeusrikkomuksissa ja tavaramerkin väärinkäytöksissä tavalliset kuluttajat voisivat kertoa kaupan pyörittäjille, että sovellus X ei pelaa sääntöjen mukaisesti.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Agent_007:

IMO yksi suurin ongelma monessa sovelluskaupassa on se, etteivät tavalliset käyttäjät voi ilmiantaa sovelluksia helposti.

En ilmoitellut, niin en tiedä kuinka helppoa se on, mutta jos vaikeaksi tehty, niin syynä voi olla lainsäädäntöä, eli kustannukset, eli lakiosaston kanta.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti "uutinen":

sekä samankaltaisten sovellusten poistamisesta.


Tuo on varsin arveluttava, varsinkin niissä kaupoissa joilla alustan monopoli (mm tässä tapauksessa), tai kaupat joilla alustalla määräävämarkkina-asema.

Jos samasta ohjelmasta kymmenen eri versiota, erot lähinnä kuvake ja nimi, eikä mitään käytännön hyödyttävää eroa, niin ne voi siivota näkyvistä pois, tai ainakin hakutuloksissa löydettävissä vasta viimeisen jälkeen.

Maksullisten osalta voi vaatiamoisilt tehtailijoilta tiukempaa, perusteluita miksi ja kuvauksessa kerrottava koko kansalle kuvio.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.