Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Suomessa kehitetty YotaPhone vakoilee KGB:lle

3
Matti Vähäkainu

Suomessa kehitetty YotaPhone vakoilee KGB:lle
Putin-puhelimeksi leimattu YotaPhone onkin enemmän nimensä veroinen kuin tiesimmekään. Venäläisen Rostech-yhtiön kaksinäyttöinen älypuhelin jakaa tietonsa maan turvallisuuspalvelun kanssa, kertoo PhoneArena.

Yhtiön johtaja Sergey Chemezov on kertonut, että ainoa tapa myydä puhelinta on jakaa takaovi sen puhelimen käsittelemiin tietoihin tiedustelupalvelu FSB:n (ent. KGB) kanssa. Tämä mahdollistaa Chemezovin mukaan sen, ettei puhelinta käytä terroristit ja rikolliset. Tietysti minkäänlaisesta teollisuusvakoilusta ei puhuta.

Rostechin johdosta piikitellään myös Applea, jonka iPhonesta on heidän mukaansa tullut "terroristien valinta". Putin-puhelimen salaus on sen sijaan purettavissa hallituksen toimesta, mitä iPhonen ei ole – tai ei ainakaan myönnetä.

Kaiken NSA-vakoilun ja Snowden-sopan jälkeen on hieman huvittavaa, että venäläisyhtiöstä mainostetaan valtion vakoilun olevan kaiken A ja O. Terrorismia tai rikollisten välistä yhteydenottoa ei YotaPhonen takaovilla todennäköisesti estetä – eikä välttämättä ole tarkoituskaan.Chermezov kertoo venäläissivuston mukaan myös, että ensi vuonna on tulossa kolmas versio YotaPhonesta ja lisäksi edullisempi versio. Työn alla on myös tabletti.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (3)

Anonyymi käyttäjä
anaalitikko (vahvistamaton)

3

"Rostechin johdosta piikitellään myös Applea, jonka iPhonesta on heidän mukaansa tullut "terroristien valinta". Putin-puhelimen salaus on sen sijaan purettavissa hallituksen toimesta, mitä iPhonen ei ole – tai ei ainakaan myönnetä."

Juu ei varmaan. Eiköhän NSA:lla ole kaikki tarvittavat avaimet hallussaan.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja