Mitä odottaa Applen tämänpäiväiseltä lehdistötilaisuudelta?

Matti Robinson

Mitä odottaa Applen tämänpäiväiseltä lehdistötilaisuudelta?
Applen Worldwide Developer Conference, tuttavallisemmin WWDC, käynnistyy tänään. Se alkaa tuttuun tapaan kello kahdeksalta Suomen aikaa keynote-puheella, jossa esitelään uusia tuotteita ja muistellaan yleensä hieman vanhojakin.

Jo tässä vaiheessa voidaan sanoa, että muutama asia on 99 prosenttisen varmaa. Tim Cookin joukot astelevat lavalle tällä kertaa monimuotoisena ja puhujissa on mukana naisia. Lisäksi yhtä selvää lienee on, että Apple esittelee uuden musiikkipalvelunsa. Mutta mitä muuta on tarjolla?

Apple esittelee todennäköisesti uudet versiot työpöytäalusta OS X:stä sekä mobiilikäyttis iOS:stä. Jos Apple jatkaa tuttua tyyliään niin iOS 9 saapuu markkinoille syksyllä uuden iPhone 6s:n siivittämänä. Tällä kertaa iOS-päivitys keskittyy enemmän olemassa oleviin ominaisuuksiin, mutta esimerkiksi karttauudistusta voidaan odottaa. Samankaltaista otetta voidaan odottaa myös OS X -päivitykseltä.Tilaisuus ei ole varsinaisesti Apple Watchin heiniä, mutta epäilemättä se tulee muodossa tai toisessa näkymään lavalla. Todennäköisesti sitä käsitellään sovelluskehittäjälähtöisesti ja esittelyssä on uusia sovelluksia ja/tai kehitystyökaluja.

Pitkään odotettu mullistus Apple TV:n osalta jäänee tällä kertaa näkemättä. Aiemmin Apple TV:tä pidettiin tapahtuman yhtenä pääpointtina, mutta viimeisimmät huhut kertovat, ettei laite ole vielä valmis parrasvaloihin.

Musiikkipalvelu varastaa todennäköisesti paljon huomiota. Apple Music – tai mikä ikinä sen nimi onkaan – on uusi suoratoistopalvelu, jolla Apple aikoo ryöstää Spotifyn kaltaisten streaming-palveluiden asiakkaat. Taustalla on viime vuoden yrityskauppa, jossa Apple osti itsellee Dr. Dre:n Beats-musiikkibrändin.

Lisäksi Apple tulee todennäköisesti esittelemään erilaisia ominaisuuksia ja palveluita, jotka iskevät sovelluskehittäjiin enemmän kuin paikalla yhtälailla olevaan lehdistöön. Mahdollisesti pieniä päivityksiä tehdään myös MacBookeihin tai iMaceihin.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -25%

Honor Magic4 Lite
149 € Power
175 € CDON
199 € Telia

Alin hinta viikko sitten: 199 €

Nokia C32 – hinta laskenut -21%

Nokia C32
105 € Dustin Home
149 € Hobby Hall
161 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 132 €

Xiaomi 12X – hinta laskenut -20%

Xiaomi 12X
545 € Hobby Hall
689 € Korhone.com
933 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 683 €

Oppo A17 – hinta laskenut -20%

Oppo A17
118 € Multitronic
148 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 148 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.