Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Sonyn Xperia M4 Aquassa vain 1,25 gigatavua vapaata tallennustilaa

20
Manu Pitkänen

Varoittava esimerkki: Älä unohda tätä edullista Android-puhelinta ostaessa
Kun suunnittelet uuden edullisen älypuhelimen ostoa, kannattaa kiinnittää eritiyistä huomiota puhelimen muistin määrään – erityisesti vapaana olevan muistin määrään. Esimerkiksi Sonyn Xperia M4 Aquan ostajat voivat löytää itsensä varsin ikävästä tilanteesta, kun he huomaavat laitteen tallennusmuistin loppuvan parin sovelluksen ja videopätkän tallentamisen jälkeen.

Xperia Blogin mukaan M4 Aquan kahdeksan gigatavun versiossa on paketista otettuna vain noin 1,25 gigatavua vapaata tallennustilaa. Se on erittäin vähän – jopa törkeän vähän noin 275 euroa maksavalle puhelimelle – sillä joissain sadan euron neljän gigatavun muistilla varustetuissa älypuhelimissakin on himpun verran enemmän tallennustilaa käytettävänä. Puolet Xperian tallennustilasta on varattu käyttöjärjestelmälle (Android) ja reilu kaksi gigatavua sovelluksille.

Sony väittää omassa white paper -dokumentissa, että Xperia M4:ssä olisi vapaata tallennustilaa kolmen gigatavun edestä.


Poistamalla valmiiksi asennettuja sovelluksia puhelimeen saa vajaa puoli gigatavua lisää vapaata tallennustilaa. Xperia M4 Aquassa on muistikorttipaikka, jolla saa tietysti paikattua puhelimesta ehtyvää tallennustilaa. Xperia M4 Aquasta on tehty myös 16 gigatavun malli.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (20)

ProfaneX
ProfaneX

1

Isäukko osti Xcover 2 luurin vuosi pari takaperin. Hyvin toimi ensimmäiset pari viikkoa mutta sitten kun oli ne pakolliset : Spotify, sports tracker ja pari muuta niin luuri ei suostu enää aukaisemaan galleriaa eikä juuri mitään sovelluksia ja pätkii niin maan vimmatusti. Kuulemma muisti vähissä. :) Jännä että on laillista myydä tälläistä paskaa. Auttaakohan rootti ?

Vastaa
JoniS
JoniS

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ProfaneX:

Isäukko osti Xcover 2 luurin vuosi pari takaperin. Hyvin toimi ensimmäiset pari viikkoa mutta sitten kun oli ne pakolliset : Spotify, sports tracker ja pari muuta niin luuri ei suostu enää aukaisemaan galleriaa eikä juuri mitään sovelluksia ja pätkii niin maan vimmatusti. Kuulemma muisti vähissä. :) Jännä että on laillista myydä tälläistä paskaa. Auttaakohan rootti ?

Auttaa se jonkun verran, saa kaikki Samsungin softat poistettua mille ei ole käyttöä niin luulisi mahtuvan vähän lisää omia softia.

Vastaa
arcanix
arcanix

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ProfaneX:

Isäukko osti Xcover 2 luurin vuosi pari takaperin. Hyvin toimi ensimmäiset pari viikkoa mutta sitten kun oli ne pakolliset : Spotify, sports tracker ja pari muuta niin luuri ei suostu enää aukaisemaan galleriaa eikä juuri mitään sovelluksia ja pätkii niin maan vimmatusti. Kuulemma muisti vähissä. :) Jännä että on laillista myydä tälläistä paskaa. Auttaakohan rootti ?

Kannattaa heittää jorpakkoon. Rootti auttaa kyllä sen verran, että sampan omat bloatit saa pihalle, muutta ei siitä oikein käyttökelpoista silti saa. Vaimolla oli tuo käytössä ja käytännössä viikon toimii maksimissaan kunnolla, ennen kun pitää taas tyhjennellä välimuisteja ja muuta sellaista. Varsinkin some/kuvaohjelmat kerää ihan älyttömän määrän tavaraa välimuistiin.

Vastaa
LaDeXi
LaDeXi

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti JoniS:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ProfaneX:

Isäukko osti Xcover 2 luurin vuosi pari takaperin. Hyvin toimi ensimmäiset pari viikkoa mutta sitten kun oli ne pakolliset : Spotify, sports tracker ja pari muuta niin luuri ei suostu enää aukaisemaan galleriaa eikä juuri mitään sovelluksia ja pätkii niin maan vimmatusti. Kuulemma muisti vähissä. :) Jännä että on laillista myydä tälläistä paskaa. Auttaakohan rootti ?

Auttaa se jonkun verran, saa kaikki Samsungin softat poistettua mille ei ole käyttöä niin luulisi mahtuvan vähän lisää omia softia.


Omalla kokemuksella Xcover 2:sta häviää mobiiliverkot custom romin myötä.

Vastaa
gmsupr
gmsupr

7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti LaDeXi:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti JoniS:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ProfaneX:

Isäukko osti Xcover 2 luurin vuosi pari takaperin. Hyvin toimi ensimmäiset pari viikkoa mutta sitten kun oli ne pakolliset : Spotify, sports tracker ja pari muuta niin luuri ei suostu enää aukaisemaan galleriaa eikä juuri mitään sovelluksia ja pätkii niin maan vimmatusti. Kuulemma muisti vähissä. :) Jännä että on laillista myydä tälläistä paskaa. Auttaakohan rootti ?

Auttaa se jonkun verran, saa kaikki Samsungin softat poistettua mille ei ole käyttöä niin luulisi mahtuvan vähän lisää omia softia.


Omalla kokemuksella Xcover 2:sta häviää mobiiliverkot custom romin myötä.

Sehän on se jos ei tiedä mitä on tekemässä, niin voi hävitä vaikka muitakin tärkeitä ominaisuuksia puhelimesta. Itse asennellut custom romeja paljonkin ja kun ohjeiden mukaan menee niin kyllä siten onnistuu helpostikkin

Vastaa
LaDeXi
LaDeXi

8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti gmsupr:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti LaDeXi:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti JoniS:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ProfaneX:

Isäukko osti Xcover 2 luurin vuosi pari takaperin. Hyvin toimi ensimmäiset pari viikkoa mutta sitten kun oli ne pakolliset : Spotify, sports tracker ja pari muuta niin luuri ei suostu enää aukaisemaan galleriaa eikä juuri mitään sovelluksia ja pätkii niin maan vimmatusti. Kuulemma muisti vähissä. :) Jännä että on laillista myydä tälläistä paskaa. Auttaakohan rootti ?

Auttaa se jonkun verran, saa kaikki Samsungin softat poistettua mille ei ole käyttöä niin luulisi mahtuvan vähän lisää omia softia.


Omalla kokemuksella Xcover 2:sta häviää mobiiliverkot custom romin myötä.

Sehän on se jos ei tiedä mitä on tekemässä, niin voi hävitä vaikka muitakin tärkeitä ominaisuuksia puhelimesta. Itse asennellut custom romeja paljonkin ja kun ohjeiden mukaan menee niin kyllä siten onnistuu helpostikkin


Ihan yleinen ongelma siis Xcover 2:een custom romia laittaessa. Täysin tuurista kiinni toimiiko mobiiliverkot vai ei. Stockiin palatessa pelittää taas kivasti.

Vastaa
Zunter
Zunter

9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ProfaneX:

Isäukko osti Xcover 2 luurin vuosi pari takaperin. Hyvin toimi ensimmäiset pari viikkoa mutta sitten kun oli ne pakolliset : Spotify, sports tracker ja pari muuta niin luuri ei suostu enää aukaisemaan galleriaa eikä juuri mitään sovelluksia ja pätkii niin maan vimmatusti. Kuulemma muisti vähissä. :) Jännä että on laillista myydä tälläistä paskaa. Auttaakohan rootti ?

Samsung Galaxy Xcover 2/ylimääräiset sovellukset - Wikibooks

Itselläkin oli sama homma että ei suostunut avaamaan enää galleriaa, roottasin niin sain jonkin verran vapautettua tilaa. Eikö moinen mainostaminen ole harhaanjohtavaa mainontaa että luvataan esim Xcover 2 puhelimeen se 4 gigaa tallennustilaa mutta käyttöön jääkin vain alle giga.

Vastaa
Bazilli
Bazilli

10

8GB kyllä ehdoton minimi. On kyllä uskomatonta miten Sony on saanut puhelimensa noin täyteen. Esimerkiksi Moto E 2015, jossa myös 8gb, jäi melkein 4gb vapaata pakollisten sovellusten jälkeen.

Vastaa
LaDeXi
LaDeXi

11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Zunter:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ProfaneX:

Isäukko osti Xcover 2 luurin vuosi pari takaperin. Hyvin toimi ensimmäiset pari viikkoa mutta sitten kun oli ne pakolliset : Spotify, sports tracker ja pari muuta niin luuri ei suostu enää aukaisemaan galleriaa eikä juuri mitään sovelluksia ja pätkii niin maan vimmatusti. Kuulemma muisti vähissä. :) Jännä että on laillista myydä tälläistä paskaa. Auttaakohan rootti ?

Samsung Galaxy Xcover 2/ylimääräiset sovellukset - Wikibooks

Itselläkin oli sama homma että ei suostunut avaamaan enää galleriaa, roottasin niin sain jonkin verran vapautettua tilaa. Eikö moinen mainostaminen ole harhaanjohtavaa mainontaa että luvataan esim Xcover 2 puhelimeen se 4 gigaa tallennustilaa mutta käyttöön jääkin vain alle giga.


Mainoksissa on mainittu puhelimen massamuistin koko, ei käyttäjälle jäävää tilaa.

Vastaa
miiu74
miiu74

12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti arcanix:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ProfaneX:

Isäukko osti Xcover 2 luurin vuosi pari takaperin. Hyvin toimi ensimmäiset pari viikkoa mutta sitten kun oli ne pakolliset : Spotify, sports tracker ja pari muuta niin luuri ei suostu enää aukaisemaan galleriaa eikä juuri mitään sovelluksia ja pätkii niin maan vimmatusti. Kuulemma muisti vähissä. :) Jännä että on laillista myydä tälläistä paskaa. Auttaakohan rootti ?

Kannattaa heittää jorpakkoon. Rootti auttaa kyllä sen verran, että sampan omat bloatit saa pihalle, muutta ei siitä oikein käyttökelpoista silti saa. Vaimolla oli tuo käytössä ja käytännössä viikon toimii maksimissaan kunnolla, ennen kun pitää taas tyhjennellä välimuisteja ja muuta sellaista. Varsinkin some/kuvaohjelmat kerää ihan älyttömän määrän tavaraa välimuistiin.

Olen samaa mieltä. Valmistajan omat sovellusten poistolla saa kyllä vähän lisää tilaa muttei paljon. Vaikka asentaisi custom-romin niin sekään ei kauhiasti auta, 2GB se vie. Kun muistia on se 4GB niin se on vain se 4GB.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
kakkakepponen (vahvistamaton)

13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti arcanix:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ProfaneX:

Isäukko osti Xcover 2 luurin vuosi pari takaperin. Hyvin toimi ensimmäiset pari viikkoa mutta sitten kun oli ne pakolliset : Spotify, sports tracker ja pari muuta niin luuri ei suostu enää aukaisemaan galleriaa eikä juuri mitään sovelluksia ja pätkii niin maan vimmatusti. Kuulemma muisti vähissä. :) Jännä että on laillista myydä tälläistä paskaa. Auttaakohan rootti ?

Kannattaa heittää jorpakkoon. Rootti auttaa kyllä sen verran, että sampan omat bloatit saa pihalle, muutta ei siitä oikein käyttökelpoista silti saa. Vaimolla oli tuo käytössä ja käytännössä viikon toimii maksimissaan kunnolla, ennen kun pitää taas tyhjennellä välimuisteja ja muuta sellaista. Varsinkin some/kuvaohjelmat kerää ihan älyttömän määrän tavaraa välimuistiin.

Roottaamalla ja ylimääräiset ohjelmat poistamalla toimii, mutta itse hommasin vielä 16gb muistikortin ja osioin sen kahteen n. 7gb:n osaan. Toiseen siirsin kaikki ohjelmat mitä puhelin piti sisällään ja kaikki uudet sovellukset asentuivat sinne. Valokuvat, videot ja muu sälä menivät toiseen osioon. Puhelin on edelleen käytössä (ei tosin itselläni) ja toimii moitteettomasti. Ei pätki, ei jumita ja tila ei ole loppunut kesken :)

Vastaa
xbkrypt0n
xbkrypt0n

14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kakkakepponen:

hommasin vielä 16gb muistikortin

Juurikin näin kannattaa tehdä noissa halvoissa luureissa joissa on muistikorttipaikka. Se 16-32 gigan muistikortti maksaa alle kympin ja roottaamalla laitteen sen saa vapaasti ohjelmien ja järjestelmän käyttöön. Roottaamattomassa luurissa ohjelmien ja muiden toimintojen siirto muistikortille voi olla mahdoton tehtävä Androidin foliohattupäisten suojausasetuksien vuoksi.

Vastaa
Ansala
Ansala

15

Sony xperia m4 aqua:sta saa myös dual version. Ei taida tosin saada suomesta, ainakaan vielä. Onko noista dualeista kokemuksia, miten toimii? Onko mitään huonoja puolia?

Miten roottaus käytännössä tapahtuu? Viekö se takuun laitteesta? 8GB (josta vapaana 1,25GB) on tosi vähän ja sitä pitäisi ehdottomasti saada laajennettua. Kuinka helposti ohjelmat saa asentumaan muistikortille? Mitä tarvitaan?

Harmi kun mistään ei löydä 16GB versiolla olevaa dual-puhelinta :(

Aquan vesitiiviys kiehtoo kovasti ja se että akun _pitäisi_ kestää pari päivää.

Vastaa
xbkrypt0n
xbkrypt0n

16

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ansala:

Miten roottaus käytännössä tapahtuu?

Asennetaan ensin custom recovery (laitekohtainen palautusosio, esim. CWM, TWRP, tms.) laitteeseen ja sen kautta asennetaan ohjelma joka sallii käyttäjän ajaa ohjelmia root-oikeuksilla itse käyttöjärjestelmän puolella (esim. SuperSU). Joihinkin laitteisiin on mahdollista asentaa suoraan SuperSU tai vastaava ohjelma ilman custom recoveryn asentamista esim. FramaRoot ohjelman avulla, eli käytetään hyväksi jotain kyseisestä laitteesta löytyvää haavoittuvuutta roottaukseen.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ansala:

Viekö se takuun laitteesta?

Periaatteessa ei, mutta takuussa saatetaan vedota siihen, että käyttäjä on rikkonut laitteen sen roottaamalla. Roottauksen avulla on täysin mahdollista rikkoa puhelin/tabletti jos alkaa suorittimen jännitteitä, kellotaajuksia, ym. säätämään joten takuussa yritetään luonnollisesti venkoilla vastuusta väittämällä käyttäjän rikkoneen itse laitteensa.

Vastaa
LaDeXi
LaDeXi

17

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti xbkrypt0n:

Periaatteessa ei, mutta takuussa saatetaan vedota siihen, että käyttäjä on rikkonut laitteen sen roottaamalla. Roottauksen avulla on täysin mahdollista rikkoa puhelin/tabletti jos alkaa suorittimen jännitteitä, kellotaajuksia, ym. säätämään joten takuussa yritetään luonnollisesti venkoilla vastuusta väittämällä käyttäjän rikkoneen itse laitteensa.


Käytännössä vie aina.

Vastaa
xbkrypt0n
xbkrypt0n

18

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti LaDeXi:

Käytännössä vie aina.

Vain jos voidaan osoittaa roottauksen olevan syy laitteen hajoamiseen. Pelkkä roottaus ei ole sama asia kuin täysin custom rom (esim. cyanogenmod) joka mitätöi Suomessa laitteen takuun (kuluttajariitalautakunnan päätös).

Vastaa
LaDeXi
LaDeXi

19

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti xbkrypt0n:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti LaDeXi:

Käytännössä vie aina.

Vain jos voidaan osoittaa roottauksen olevan syy laitteen hajoamiseen. Pelkkä roottaus ei ole sama asia kuin täysin custom rom (esim. cyanogenmod) joka mitätöi Suomessa laitteen takuun (kuluttajariitalautakunnan päätös).


Root mahdollistaa täysin samat asiat kuin täysi custom romikin eli laitteen ylikellottamisen, volttien kanssa pelleilyn jne. joka voi johtaa laitteen vaurioitumiseen. Eli takuu menee.

Vastaa
xbkrypt0n
xbkrypt0n

20

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti LaDeXi:

Root mahdollistaa täysin samat asiat kuin täysi custom romikin eli laitteen ylikellottamisen, volttien kanssa pelleilyn jne. joka voi johtaa laitteen vaurioitumiseen. Eli takuu menee.

Samat mahdollisuudet on PC puolella kuluttajilla ja Android laitteetkin, esim. chromebookit ovat jo käytännössä tietokoneita. Turhaa inttämistä kun vian syyn todistustaakka on Euroopassa takuunantajalla, ei kuluttajalla (EU ei ole edelleenkään USA). Custom rommin tapauksessa saivat höynäytettyä Suomen kuluttajariitalautakuntaa tai tapauksesta ei ole kaikkea paljastettu julkisuuteen (esim. muistista pystyi lukemaan asennetut sovellukset joiden joukossa joku kellotusohjelmisto ja sen käyttämät asetukset), mutta pelkkä root on ihan toinen asia kuin koko käyttöjärjestelmän vaihtaminen toiseen.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja