Seuraavaan iPhoneen tulossa selfie-salama?

3
Manu Pitkänen

Seuraavaan iPhoneen tulossa selfie-salama?
Kenties eniten päänraavintaa aiheuttanut paljastus iOS 9:ään liittyen tulee sovelluskehittäjä Hamza Soodin tekemästä koodilöydöstä: iOS 9:n kuvausominaisuuksien määrittelytiedostosta löytyy maininnat etukameran salamasta, tuesta 1080p-videonauhoitukselle, panoramakuville ja Slo-Mo-videolle.

Applen nykyisissä mobiililaitteissa ei ole sellaista etukameraa, joka kykenisi näihin tehtäviin. Siispä Soodin havainnot kirvoittivat heti spekulaatioita Applen tulevan syksyn i-julkistuksista: Onko "iPhone 6s:ssä" salamalla varustettu etukamera, jolla voisi kuvata 1080p-videota ja ottaa panorama-selfieitä? Jälkimmäiset ominaisuudet on nieltävissä helposti, mutta salaman käyttö etukamerassa alkaa tuntua jo hieman oudolta, vaikka voisihan himmeälle LEDille olla selfie-salaman lisäksi käyttöä vaikkapa ilmoitusvalona.

Spekulaatiot tulevan iPhonen pääkameran teknisistä uudistuksista on käynyt jo aikaisemmin vilkkaana, mutta Apple saattaa päivittää sen lisäksi myös etukameraa huomattavasti. Pääkameraan on huhuttu tulevan valkoisilla pikseleillä varustettu 12 megapikselin RGBW-kenno.



Sood on aikaisemminkin tehnyt Applen beta-ohjelmistoista havaintoja, jotka ovat antaneet vihiä tulevien iPhonien ominaisuuksista. Esimerkiksi viime vuonna Sood löysi iOS 8:n uumenista 3x-grafiikat, jotka antoivat olettaa Applen tuovan markkinoille korkeammalla resoluutiolla varustetun iPhonen (iPhone 6 Plus). Toissa vuonna Sood löysi iOS 7:stä mainintoja biometrisen tunnistautumiseen tarkoitetusta rajapinnasta (iPhone 5s:n Touch ID).




Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Kommentit (3)

Ditt0
Ditt0

1

Turhaa roskaa. Takakamerassa on salama ja 240fps jos niitä tarvii. Etukamera pitäs muutenkin rajottaa pelkän facetimen käyttöön. Jos takakameralla ei osaa selfietä ottaa ni kannattaa mennä valokuvauskurssille.

Vastaa
Pekke
Pekke

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ditt0:

Turhaa roskaa. Takakamerassa on salama ja 240fps jos niitä tarvii. Etukamera pitäs muutenkin rajottaa pelkän facetimen käyttöön. Jos takakameralla ei osaa selfietä ottaa ni kannattaa mennä valokuvauskurssille.

En ihan allekirjoita tuota kommenttia rajoittamisesta, mutta kyllähän se salama ja etenkin tuo 240fps kuvaus kuulostaa turhilta. Kuka haluaa 8 kertaisella hidastuksella selfievideon?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ditt0:

Turhaa roskaa. Takakamerassa on salama ja 240fps jos niitä tarvii. Etukamera pitäs muutenkin rajottaa pelkän facetimen käyttöön.


Etukameralle kuvausvalo on ihan hyvä juttu, vaikka sitä käyttäisi ainostaan Facetime. Käyttökohteita piisaa paljon muitakin.
Jos valosta olisi vielä näkyvän valon ulkopuolella oleva versio niin osassa käyttökoteita olisi käytettävyyskin mielyttävämpi.


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ditt0:

Jos takakameralla ei osaa selfietä ottaa ni kannattaa mennä valokuvauskurssille.


Osa omakuvista kannattaa ottaa laadukkaammalla takakameralla, lähinnä sen takia että etukamera ei riitä.
Muuten touhu kyllä aika epäkäytännöllistä, ja edelleen etukameralla käyttökohteita muitakin kuin selfie still kuvat.

Aina edes eteen-taakse käännettävä kamera ei ole ratkaisu.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.