Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Toisen sukupolven Apple Watchin ominaisuuksia paljastui

1
Manu Pitkänen

Toisen sukupolven Apple Watchin ominaisuuksia paljastui
Apple Watch -älykellon myynti alkoi vasta pari kuukautta sitten, mutta jo nyt on alkanut huhumylly pyöriä laitteen seuraavan sukupolven version ominaisuuksista. Apple Watch 2:n kehitteillä olevista ominaisuuksista kertoi luotettavaksi osoittautunut 9to5macin Mark Gurman, mutta koska laitteen varsinainen julkaisu on oletettavasti noin vuoden päässä, ehtii yhtä sun toista vielä tapahtua tuotekehityksessä.

Suunnitteilla olevista ominaisuuksista ehkä eniten ihmetystä aiheuttaa tuki FaceTime-videopuheluille ja tätä kautta myös kameran lisääminen kellon näytön yläpuolelle. Yleensä on ajateltu, että älykelloa käytetään vain lyhyisiin askereisiin, kuten vaikkapa avaimena (ja kotiutomaation kauko-ohjaimena), ilmoitusten lukemisessa ja henkilön aktiivisuuden mittaamisessa. Pidempien tehtävien, kuten juuri videopuhelut, sujuvat luontevammin älypuhelimella, kun kättä ei tarvitse pitää pitkiä aikoja luonnottomassa asennossa.Kameran sijaan useimmat todennäköisesti kaipaavat kipeämmin kelloonsa esimerkiksi lenkkeilymatkojen seuraamiseen käytettävää GPS-sensoria. Rivien välistä voidaan päätellä, ettei GPS:ää ole tulossa, sillä seuraavaan Apple Watchiin tuleva Etsi Watchini -hakutoiminto aiotaan toteuttaa Wi-Fi-kolmiomittauksella. Ominaisuuden mahdollistamiseksi Apple aikoo vaihtaa kellossa käytetyn Wi-Fi-piirin, joka mahdollistaisi myös aiempaa laajemmin iPhonesta riippumattoman käytön.

Applen tekemien kuluttajatutkimusten mukaan useimmat Apple Watchin omistajat ovat tyytyväisiä kellon nykyiseen akkukestoon, eikä siihen aiota tehdä oleellisia parannuksia.

Gurman paljasti jutussaan myös, että Apple suunnittelee uusien kellomallistojen lanseeraamista Apple Watchin ja kultaisten Apple Watch Edition -kellojen väliin, eli käytännössä 1 000–10 000 dollarin välimaastoon.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.