Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

"Tekstiviestin keksijä" on kuollut

1
Manu Pitkänen

Tekstiviestin keksijä on kuollut
Diplomi-insinööri ja Anvian entinen toimitusjohtaja Matti Makkonen menehtyi viime viikon perjantaina pitkäaikaiseen sairauteen. Makkonen tunnetaan parhaiten tekstiviestien keksijänä, vaikka hän on itse alleviivannut teksareiden syntyneen ryhmätyön tuloksena.

Vuonna 1952 Suomussalmella syntynyt Makkonen aloitti työt Posti- ja telelaitoksella järjestelmäsuunnittelijana 1970-luvulla ja seuraavana vuosikymmenenä hän siirtyi Telelle (nykyinen Sonera) matkapuhelintekniikan kehitysryhmän johtajaksi. Tuohon aikaan kehitettiin yhteiseurooppalaista GSM-tekniikkaa, joka avulla oli tarkoitus viedä jo avatun NMT-verkon ajatusta monikansallisesta matkaviestinverkosta paljon pidemmälle.

GSM-tekniikan suunnitteluvaiheessa määriteltiin mitä ominaisuuksia verkon haluttaisiin tukea. Makkonen oli mukana työryhmässä, joka kaavaili lyhyitä tekstisanomia osaksi GSM-tekniikkaa. Idea virisi HS:n Kuukausiliitteen haastattelun mukaan kööpenhaminalaisessa pizzeriassa. Lisää tekstiviestien syntyvaiheesta voi lukea edellä mainitusta vuonna 2002 julkaistusta Kuukausiliitteestä.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

mckonen
mckonen

1

Tämä on ollut varmankin yksi mobiilimaailman merkittävimmistä keksinnöistä jota ei oltu patentoitu....

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.