Myydyimmät älypuhelimet Suomessa: Mihin hävisi Galaxy S6?

21
Manu Pitkänen

Myydyimmät älypuhelimet Suomessa: Mihin hävisi Galaxy S6?
Operaattorit ovat kuun vaihtumisen myötä julkaisseet jälleen viime kuun myydyimpien älypuhelimien listat. Listoilta löytyy yksi kysymyksiä herättävä yllätys: Missä on Galaxy S6?

Vastaus on Elisan henkilöasiakaslistan sijalla 14, mutta missään muualla sitä ei näy. DNA:n ja Soneran listoille puhelin ei siis yltänyt lainkaan. Vuosi sitten myyntiin tullut Galaxy S5 sentään ylsi listoille. Viime vuonna Galaxy S5 löytyi operaattoreiden listoilla sijoilta 5–8 vastaavana ajankohtana, joten alaspäin ollaan ainakin sijoituksissa menty Samsungin kohdalla.

Ilmeisesti uusi design ja tiettyjen ominaisuuksien häviäminen (vaihdettava akku, muistikorttipaikka jne.) on karkottanut Galaxy-asiakkaat muiden laitteiden pariin? Tai sitten Samsungin kuluttajabrändi ei vaan riitä myymään iPhone-tasolle hinnoiteltuja puhelimia ja iPhone 6 vaan kiinnostaa paljon enemmän: puhelin kun on kaikilla operaattoreilla listaykkönen. Verkkokauppa.comillakin iPhone 6 on miehittänyt suosituimpien tuotteiden listan kärkeä.

DNA:n myydyimmät puhelinmallit kesäkuussa 2015
 1. iPhone 6
 2. Samsung Galaxy Ace4
 3. Huawei Y330
 4. Samsung Galaxy A3
 5. Samsung Galaxy S4 Mini
 6. Samsung Galaxy Young2
 7. Samsung Galaxy A5
 8. Samsung Galaxy S5
 9. Lumia 735
 10. Microsoft Lumia 640Elisan henkilöasiakkaiden myydyimmät puhelimet kesäkuussa 2015:

 1. Apple iPhone 6
 2. Samsung Galaxy S4 Mini
 3. Samsung Galaxy Trend Plus
 4. Samsung Galaxy Ace 4
 5. Apple iPhone 5c
 6. Nokia Lumia 635
 7. Sony Xperia Z1 Compact
 8. Nokia 215
 9. Samsung Galaxy S5
 10. Huawei Honor 6
 11. Samsung Galaxy A3
 12. Samsung Galaxy A5
 13. Apple iPhone 5s
 14. Samsung Galaxy S6
 15. Microsoft Lumia 640


Elisan yritysasiakkaiden myydyimmät puhelimet kesäkuussa 2015:
 1. Apple iPhone 6
 2. Nokia Lumia 830
 3. Nokia 301
 4. Nokia Lumia 635
 5. Samsung Xcover 550
 6. Microsoft Lumia 640
 7. Nokia Lumia 930
 8. Samsung Galaxy Xcover 3
 9. Samsung Galaxy A3
 10. Samsung Galaxy S5
 11. Apple iPhone 5s
 12. Apple iPhone 5C
 13. Apple iPhone 6 Plus
 14. Samsung Galaxy S4 Mini
 15. Samsung Galaxy A5


Soneran myydyimmät puhelimet kesäkuussa:
 1. Apple iPhone 6
 2. Nokia 301
 3. Samsung Galaxy Ace 4
 4. Apple iPhone 5S
 5. Nokia Lumia 635
 6. Samsung Galaxy A3
 7. Samsung Galaxy XCover 3
 8. Apple iPhone 6+
 9. Sony Xperia Z3
 10. Apple iPhone 5C


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno 8 5G – hinta laskenut -48%

Oppo Reno 8 5G
450 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 860 €

Oppo Find X5 5G – hinta laskenut -40%

Oppo Find X5 5G
299 € DNA
453 € Proshop
599 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 500 €

Oppo A78 (5G) – hinta laskenut -22%

Oppo A78 (5G)
201 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 258 €

OnePlus 10T – hinta laskenut -20%

OnePlus 10T
399 € Elisa
499 € DNA
559 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 499 €

Kommentit (21)

Anonyymi käyttäjä
iKnow_ (vahvistamaton)

1

Suomi vaikuttaa olevan aika vahvasti Applen. Listoilta ei löydy oikeastaan yhtään LG:n, HTC:n tai Sonyn(Z3 yhdellä 9.) huippumallia. Samsungillakin vain Ax malleja ja viime vuoden S5, mutta eivät nekään kärkipaikoilla. Sinänsä jännä kun uskaltaisin väittää, että suurin osa iPhone6:n ostajista ostaa laitteen osamaksulla ja käyttää sitä pääasiassa Whatsappiim facebookiin ja vastaaviin, mitkä toimivat kaikilla markkinoilla olevilla laitteilla hyvin samaan tapaan. Applen brändi on kyllä huikea. Hattu päästä.

Vastaa
omikron
omikron

3

Windows Phone puolen puhelimilla on selvästikin myyntipuutetta, mutta tämä on täysin Windows 10 tulemisen odottelua. Testeissä Win10 puhelimet eivät ole vielä tarpeeksi vakaita (tilttailu, akkukesto).

Vahva usko siihen, että ainakin Suomessa Windows puhelimet nousevat uusille markkinoille uuden järjestelmäversion ja uusien puhelinmallien kanssa. Tämä kuitenkin vasta tapahtuu syksyllä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ralle_ (vahvistamaton)

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti omikron:

Vahva usko siihen, että ainakin Suomessa Windows puhelimet nousevat uusille markkinoille uuden järjestelmäversion ja uusien puhelinmallien kanssa. Tämä kuitenkin vasta tapahtuu syksyllä.

Tuskin Windows 10 Microsoftin mobiilipuolta pelastaa ja hyvä niin. Työpöytädominanssissa on tarpeeksi sietämistä. Sen sijaan Jollalle kannattaisi toivoa menestystä tulevan tabletin ja uuden puhelimallin kanssa, mikäli sellainen tulee.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
iKnow_ (vahvistamaton)

5

Samsung Galaxy Ace 4:n kova myynti ihmetyttää. Samassa hintaluokassa kuitenkin huomattavasti parempiakin vaihtoehtoja. Moto E (halvempi) ja Lumia 640 (kalliimpi) ovat myyneet selkeästi huonommin. Uskoisin, että tässä näkyy vahvasti se mitä myyjät haluavat myydä.

Vastaa
prunester
prunester

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti iKnow_:

Sinänsä jännä kun uskaltaisin väittää, että suurin osa iPhone6:n ostajista ostaa laitteen osamaksulla ja käyttää sitä pääasiassa Whatsappiim facebookiin ja vastaaviin, mitkä toimivat kaikilla markkinoilla olevilla laitteilla hyvin samaan tapaan. Applen brändi on kyllä huikea. Hattu päästä.


Suurin osa Samsungin ostajista ostaa puhelimensa osamaksulla ja käyttää sitä laitettaan whatsappiin ja facebookkiin, joten mitä tuon järkeilyn pitäisi meille todistaa? Myös iPhonen suosion laittaminen pelkän brändin ansioksi on aika latteaa ja kuvaa lähinnä sitä että kirjoittajalla ei ole mitään todellista kokemusta tai käsitystä asiasta.

Vastaa
rellupa
rellupa

7

Hmm.. mikähän on lista jos on ostettu käteisellä. Itse ostan aina ilman kytkyjä ja sen takia puhelimen hinta ei ole koskaan ylittänyt 200€

Vastaa
Juhannuspukki
Juhannuspukki

8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti omikron:

Windows Phone puolen puhelimilla on selvästikin myyntipuutetta, mutta tämä on täysin Windows 10 tulemisen odottelua. Testeissä Win10 puhelimet eivät ole vielä tarpeeksi vakaita (tilttailu, akkukesto).

Vahva usko siihen, että ainakin Suomessa Windows puhelimet nousevat uusille markkinoille uuden järjestelmäversion ja uusien puhelinmallien kanssa. Tämä kuitenkin vasta tapahtuu syksyllä.

WP ei nouse enää koskaan. Markkinaosuus on 2% eikä kukaan halua käyttää laitetta, jolle ei ole muita sovelluksia kuin kopioita ios- ja androidsovelluksista. Jos virallinen sovellus on, se on kuukausia tai vuosia myöhässä. Äärimmäisen harvat wp-käyttäjät pitäytyvät wp:ssä kun ovat pari vuotta kuunnelleet kavereiden esittelyä siitä ja tästä killerisovelluksesta muille alustoille. Muistan hyvin kun nokia valloitti amerikkaa wp:n kanssa ja nicki minajkin oli puhuttu mukaan, ja mainostettiin että kaikki on loppuunmyyty ja tästä tämä lähtee. Paitsi että ei lähtenyt. Ja mango-käyttisversio on uusinta tulevaisuutta. Paitsi että ei ollut. Yhdessä vaiheessa aloin jo melkein uskoa median juttuihin siitä, että windows phonella olisi tulevaisuutta, mutta sitten nokia myytiin ja wp pysyy nykyään hengissä ainoastaan microsoftin tekohengityksen ansiosta.

Vastaa
samfin
samfin

9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti prunester:


Suurin osa Samsungin ostajista ostaa puhelimensa osamaksulla ja käyttää sitä laitettaan whatsappiin ja facebookkiin, joten mitä tuon järkeilyn pitäisi meille todistaa? Myös iPhonen suosion laittaminen pelkän brändin ansioksi on aika latteaa ja kuvaa lähinnä sitä että kirjoittajalla ei ole mitään todellista kokemusta tai käsitystä asiasta.

Tuon järkeilyn pitäisi kertoa se, että ei niinkään väliä mitä se puhelin maksaa on se sitten ylihinnoiteltu tai ei, kun ihmiset ostavat osamaksuilla niin hintaa ei ajatella samalla tavalla kuin joutuisi ostamaan käteisellä. Joten kyllä tässä brändi puhuu ja vahvasti.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
iKnow_ (vahvistamaton)

10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti prunester:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti iKnow_:

Sinänsä jännä kun uskaltaisin väittää, että suurin osa iPhone6:n ostajista ostaa laitteen osamaksulla ja käyttää sitä pääasiassa Whatsappiim facebookiin ja vastaaviin, mitkä toimivat kaikilla markkinoilla olevilla laitteilla hyvin samaan tapaan. Applen brändi on kyllä huikea. Hattu päästä.


Suurin osa Samsungin ostajista ostaa puhelimensa osamaksulla ja käyttää sitä laitettaan whatsappiin ja facebookkiin, joten mitä tuon järkeilyn pitäisi meille todistaa? Myös iPhonen suosion laittaminen pelkän brändin ansioksi on aika latteaa ja kuvaa lähinnä sitä että kirjoittajalla ei ole mitään todellista kokemusta tai käsitystä asiasta.

Lähinnä sitä, että on todella paljon ihmisiä jotka eivät välttämättä pystyisi ostamaan iPhonen hintaista puhelinta suoraan, mutta ovat silti valmiita siitä osamaksulla maksamaan huomattavan summan. Käytön ollessa kuitenkin sama mihin huomattavasti halvempi puhelin antaa vastaavan käyttökokemuksen. Vain koska iPhone.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jepajuudas (vahvistamaton)

11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Juhannuspukki:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti omikron:

Windows Phone puolen puhelimilla on selvästikin myyntipuutetta, mutta tämä on täysin Windows 10 tulemisen odottelua. Testeissä Win10 puhelimet eivät ole vielä tarpeeksi vakaita (tilttailu, akkukesto).

Vahva usko siihen, että ainakin Suomessa Windows puhelimet nousevat uusille markkinoille uuden järjestelmäversion ja uusien puhelinmallien kanssa. Tämä kuitenkin vasta tapahtuu syksyllä.

WP ei nouse enää koskaan. Markkinaosuus on 2% eikä kukaan halua käyttää laitetta, jolle ei ole muita sovelluksia kuin kopioita ios- ja androidsovelluksista. Jos virallinen sovellus on, se on kuukausia tai vuosia myöhässä. Äärimmäisen harvat wp-käyttäjät pitäytyvät wp:ssä kun ovat pari vuotta kuunnelleet kavereiden esittelyä siitä ja tästä killerisovelluksesta muille alustoille. Muistan hyvin kun nokia valloitti amerikkaa wp:n kanssa ja nicki minajkin oli puhuttu mukaan, ja mainostettiin että kaikki on loppuunmyyty ja tästä tämä lähtee. Paitsi että ei lähtenyt. Ja mango-käyttisversio on uusinta tulevaisuutta. Paitsi että ei ollut. Yhdessä vaiheessa aloin jo melkein uskoa median juttuihin siitä, että windows phonella olisi tulevaisuutta, mutta sitten nokia myytiin ja wp pysyy nykyään hengissä ainoastaan microsoftin tekohengityksen ansiosta.

Moni Android-valmistaja pysyy hengissä Kiinan valtion tuen avulla. Pääosa valmistajista tekee tappiota tai hyvin lähelle nollaa.

Vastaa
prunester
prunester

12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti iKnow_:

Lähinnä sitä, että on todella paljon ihmisiä jotka eivät välttämättä pystyisi ostamaan iPhonen hintaista puhelinta suoraan, mutta ovat silti valmiita siitä osamaksulla maksamaan huomattavan summan. Käytön ollessa kuitenkin sama mihin huomattavasti halvempi puhelin antaa vastaavan käyttökokemuksen.

Koko summan joutuu maksamaan vaikka ostaisi osamaksullakin ja suurin osa kalliista puhelimista ostetaan osamaksulla merkkiin katsomatta.

Halvemmat puhelimet pystyvät kyllä pääosin samoihin tehtäviin kuin kalliimmatkin, mutta onko käyttökokemus vastaava? Nimenomaan käyttökokemushan on se millä iPhone yrittää erottua ja erottuukin.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti iKnow_:

Vain koska iPhone.


Tämä kaipaisi vähän perusteluja. Miten niin vain? Onko se sitten jotenkin ylevämpää ostaa bulkkiandroid kun ei jaksa kiinnostaa perehtyä asiaan sen syvällisemmin?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Sony/Nokia (vahvistamaton)

13

Itse en ole koskaan osannut kytky puhelinta jos haluaa kaliin puhelimen siihen voi säästää ihan ilman kytkyä sony on tällä hetkellä laadukain puhelin mitä saa Puoltoista vuota ollut ja toimii kuin uus ei lagaa

Vastaa
prunester
prunester

14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sony/Nokia:

Itse en ole koskaan osannut kytky puhelinta jos haluaa kaliin puhelimen siihen voi säästää ihan ilman kytkyä


Elämä on valintoja. Puhelimen saa halvimmalla osamaksulla joten se on ihan fiksua ottaa osamaksulla vaikka pystyisi sen maksamaankin. Ei siinä muutenkaan mitään erityistä järkeä ole sitoa isoja rahasummia siihen puhelimeen jos ei ole pakko.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sony/Nokia:

sony on tällä hetkellä laadukain puhelin mitä saa Puoltoista vuota ollut ja toimii kuin uus ei lagaa


Ainahan se oma valinta on omasta mielestä laadukkain.

Vastaa
Abcabc375
Abcabc375

15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti prunester:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sony/Nokia:

Itse en ole koskaan osannut kytky puhelinta jos haluaa kaliin puhelimen siihen voi säästää ihan ilman kytkyä


Elämä on valintoja. Puhelimen saa halvimmalla osamaksulla joten se on ihan fiksua ottaa osamaksulla vaikka pystyisi sen maksamaankin. Ei siinä muutenkaan mitään erityistä järkeä ole sitoa isoja rahasummia siihen puhelimeen jos ei ole pakko.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sony/Nokia:

sony on tällä hetkellä laadukain puhelin mitä saa Puoltoista vuota ollut ja toimii kuin uus ei lagaa


Ainahan se oma valinta on omasta mielestä laadukkain.

Mistä lähtien osamaksu on ollut halvempi?

Alkuperäiseen vielä, että kukapa hullu mistään wannabe iPhonesta makselee iPhonen hintaa.

Vastaa
prunester
prunester

16

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Abcabc375:

Mistä lähtien osamaksu on ollut halvempi?


No kannattaisko vaikka tutkia että mitä ne puhelimien osarit maksaa?

Vastaa
Jonahan
Jonahan

17

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Abcabc375:


Mistä lähtien osamaksu on ollut halvempi?

Siitä lähtien kun on saanut korottomia ja kuluttomia osamaksusoppareita esim. DNA:lta ja inflaatio on yli nollan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

19

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Abcabc375:


Mistä lähtien osamaksu on ollut halvempi?/quote]
Kytkyt oli usein (ei aina) halvempia kuin rahalla.
kytkykaupasta operaattorit siirtyneet osamksukauppaan, jossa kokonais hinta voi olla sama tai jopa halvempi kuin operaattorin käteishinta. Yleiseen hintatasoon verrattuna vaihtelua, suuntaan että toiseen.Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti prunester:

Puhelimen saa halvimmalla osamaksulla joten se on ihan fiksua ottaa osamaksulla vaikka pystyisi sen maksamaankin. Ei siinä muutenkaan mitään erityistä järkeä ole sitoa isoja rahasummia siihen puhelimeen jos ei ole pakko.


Jos raha on tiukilla ja esim korollista velkaa, mutta kykyä on maksut hoitaa, niin ilman muuta moinen tarjous kannattaa hyödyttää vs maksaa kerralla. Pihit rahaihmiset tekee noin jo ihan periaatteessa.

No heille joille kyse isoista rahoista, tekee tuon ihan sen takia että muuten ei takapuoli kestä.

Jälkimmäisille on paha miina nuo oletettua käyttöaikaa pidemmät maksuajat, jos ostaa jonkin "ison rahan" luurin jossa 24 tai vain 12 takuu, joka kuitenkin maksetaa 36 kk luottokaupalla, niin miinukselle menee joka kk.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ralle_ (vahvistamaton)

20

Jollaa ei ole aikoihin näkynyt millään listoilla. Puhelimen pahimmat ongelmat ovat vanhentunut rauta, heikko natiiviohjelmien tarjonta ja surkea GPS.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

21

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ralle_:

Jollaa ei ole aikoihin näkynyt millään listoilla. Puhelimen pahimmat ongelmat ovat vanhentunut rauta, heikko natiiviohjelmien tarjonta ja surkea GPS.

Eipä ole ei; ongelmat ovat täsmälleen samat kuin puhelimen tullessa markkinoille. Toki rauta on vanhentunut vieläkin lisää. Uuden ekosysteemin tuominen markkinoille tässä vaiheessa on erittäin vaikeata, Jollalla ei siihen ole mitenkään paukkuja yksin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.