Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

iPhone 6S saamassa piiripäivityksen: Tuki 300 Mbps:n netille

Manu Pitkänen

iPhone 6S saamassa piiripäivityksen: Tuki 300 Mbps:n netille
iPhone 6S:n kuoren vuotamisen jälkeen 9to5macin Mark Gurmanin paljastusjuttusarjassa on luvassa tulevassa puhelimessa käytetty modeemi.

iPhone 6:ssa käytetään 28 nanometrin valmistustekniikalla tuotettua Qualcommin MDM9625M-modeemia, mutta tulevassa S-mallissa Apple päivittää sen Gurmanin mukaan uudempaan 9635M-malliin. Loppukäyttäjän kannalta ehkä kaikkein huomattavin muutos on valmistustekniikan pienentyminen 20 nanometriin eli modeemin pitäisi olla vähävirtaisempi ja lämmitä vähemmän aktiivisen datasiirron takia.

Speksilistaan MDM9635 tuo mukanaan tuen 300 Mbps:n LTE-tiedonsiirtonopeuksille. Näihin vauhteihin päästään Suomessakin jo muutamilla alueilla suurimmissa kaupungeissa.

Gurman julkaisee todennäköisesti myöhemmin lisää tietoja muistakin puhelimen komponenteista. Odotuksissa on ainakin vähävirtaisempi 14 nanometrin tekniikalla valmistettu A9-suoritin sekä siirtyminen uuteen LPDDR4-muistiin. Kesäkuussa Apple kertoi optimoineensa iOS 9:ää niin, että iPhone 6:lla saavutetaan tunnin pidempi akkukesto kuin iOS 8:lla. Lisäksi iOS 9:n sisältää uuden vähävirtatilan, jossa puhelin skaalaa suorituskykyään alaspäin akkukeston pidentämiseksi.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.