Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Esittelyssä Windows 10: monipuolisempi sähköposti ja uusittu Ihmiset-sovellus

1
Valtteri Ahonen

Esittelyssä Windows 10: monipuolisempi sähköposti ja uusittu Ihmiset-sovellus
Sähköpostisovellus lienee yksi puhelimen käytetyimmistä ominaisuuksista – ainakin Microsoft jaksaa sitä tiuhaan mainostaa. Windows 10 uusii Outlook-sähköpostiohjelman täysin ja uusi ilme mukailee tietokoneella nähtävää. Myös toiminnallisuus on sieltä peräisin.

Viestejä voi käsitellä sivuttaisella pyyhkäisyllä, jonka toiminnot voi itse asetuksista valita. Viestin voi esimerkiksi poistaa pyyhkäisemällä sen oikealle. Myös pohjassa painamalla saa esiin viestiä koskevat kontrollit. Viestejä voi halutessaan valita useita kerralla tai niiden joukosta voi hakea haluamaansa.

Viestiä kirjoittaessa voi käyttää Wordista tuttuja tekstinkäsittelyominaisuuksia kuten lihavointia ja luetteloita. Muokkausominaisuudet on kuitenkin piilotettu lisävalikon taakse, joten ne eivät jatkuvasti vie näytöltä arvokasta tilaa.

Kokonaisuutena Outlookin ulkoasu on pysynyt puhtaana ominaisuuksien monipuolistumisesta huolimatta.Puhelimella voi tietysti lähettää myös toisenlaisia viestejä, eli tekstiviestejä. Viestisovellus on kokenut muun järjestelmän tavoin kasvojenkohotuksen. Suurin muutos on tapahtunut viestien selailussa, jossa aiempien keskustelukumppanien nimien sijasta on nyt myös kuvat. Alhaalla oleva palkki on saanut pyöreiden ikonien sijasta uudet Windows 10 ikonit, joiden avulla voi aloittaa uuden viestiketjun tai valita useita viestiketjuja jatkotoimenpiteitä varten.

Itse viestinäkymä on liki vanhan tyylinen, viestit näkyvät vanhoissa puhekuplissaan ja tarjolla on samat vanhat toiminnallisuudet.Ihmiset-sovellus, eli käytännössä Windowsin yhteystiedot, on muuttunut graafisesti paljon. Neliskanttiset kuvat ovat vaihtuneet pyöreisiin, yläpalkissa näkyvät uudet otsikot ja alkusivulla on hakupalkki. Tekstit ovat paljon pienempiä kuin ennen, minkä vuoksi järjestelmä menettää ehkä rahtusen selkeyttään, mutta ei merkittävästi.Yksittäisten yhteystietojen sivuilla on nyt puhelimen teeman mukainen taustaväri, mutta edelleen samat toiminnot kuin aiemminkin. Twitter-maininnan lisääminen suoraan yhteystiedosta, sähköpostin lähetys tai Skype-puhelun soittaminen eivät ainakaan vielä tässä järjestelmäversiossa onnistu.

Testin käyttöjärjestelmäversio: 10.0.10149.0
Testin laite: Lumia 630


Osa 3: yleisilme
Osa 5: sovelluskauppa


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

1

Lainaus:

Windows 10 uusii Outlook-sähköpostiohjelman t


Onko toteutus millainen, eli kierrätetäänkö dataa MS palvelimien kautta, vai hoituuko kaikki paikallisesti ja käytetyn maili palvelimen välillä, ilman että edes asetuksia luodessa käytettäsä MS palvelimella (tai jollain muulla vieraalla)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.